Minecraft με τη χαρά της δημιουργίας

Όλα ξεκίνησαν από τον Markus Petterson, έναν developer που δημιουργούσε κάποτε Flash Games για άλλες εταιρίες και αποφάσισε πως μπορούσε να δημιουργήσει κάτι δικό του το οποίο θα έφερνε μια μεγάλη αλλαγή στον τομέα των Games. Έτσι λοιπόν ανέπτυξε το Minecraft εμπνευσμένος αρχικά από το Infiniminer, το Dwarf Fortress και το Dungeon Keeper. Ο συνδυασμός όλων αυτών προσφέρει κάτι το διαφορετικό στον χώρο των games.
Τι είναι το Minecraft
Για να παίξετε το Minecraft, αρκεί να κατεβάσετε την εφαρμογή, να την τρέξετε και να συνδεθείτε. Όταν δημιουργείτε έναν νέο server στο PC σας, ξεκινάτε από έναν τυχαία διαμορφωμένο κόσμο, άρα το ξεκίνημά σας έχει κάθε φορά ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Αρχικά λοιπόν εμφανίζεστε σε έναν τυχαίο κόσμο έχοντας επάνω σας τίποτα άλλο παρά μόνο μερικούς πόντους ζωής. Tutorial δεν υπάρχει και μόνος σκοπός σας είναι η επιβίωση στο χάρτη και η δημιουργία καταφυγίου, ώστε να αποφύγετε τα τέρατα που σας επισκέπτονται όταν νυχτώνει.
Οι ίδιοι οι παίκτες δημιουργούν χάρτες (servers) με Role-play themes, προσθέτοντας mods και DLC. Παράλληλα, μπορούν και να σηκώνουν δικό τους server, στον οποίο θα εγκαθιστούν ειδικά plugins, που δίνουν μια άλλη αίσθηση στο gameplay, πέρα από το απλό Survival Mode.
Gameplay
Ο τρόπος χειρισμού είναι σχετικά απλός. Κινήστε με τα κουμπιά WASD, έχετε το άλμα με το Spacebar και τέλος χρησιμοποιείτε το αριστερό κουμπί του ποντικιού για να καταστρέψετε τα blocks ή για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία τα οποία θα έχετε στην κατοχή σας.
Τα αντικείμενα στο Minecraft δεν σας παρέχονται από την αρχή αλλά πρέπει να τα δημιουργήσετε οι ίδιοι με τις πρώτες ύλες που θα βρείτε μέσα στο παιχνίδι. Αρχικά ξεκινάτε φτιάχνοντας έναν πάγκο εργασίας με ξύλο κι έτσι σας δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσετε φτυάρι, αξίνα, τσεκούρι, δρεπάνι, τόξο, σπαθί και πανοπλίες. Τα items αυτά σας βοηθάνε να κάνετε πολύ γρηγορότερα εργασίες, όπως το σκάψιμο και το harvesting κι έτσι να επιβιώσετε στο χάρτη.
Παράλληλα, μπορείτε να δημιουργήσετε και πιο εξελιγμένα εργαλεία, όπως οι δυναμίτες, οι οποίοι σας βοηθάνε να γκρεμίζετε περιοχές πολύ πιο γρήγορα. Γενικά καθώς θα βρίσκετε νέα υλικά, θα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε νέες βελτιωμένες εκδόσεις τον αντικειμένων σας όπως μια αξίνα από πέτρα, μια πανοπλία από σίδερο, ένα σπαθί από διαμάντι χρησιμοποιώντας τις ίδιες συνταγές που ήδη γνωρίζετε αλλάζοντας τα αντικείμενα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου