Risen 2: Dark Waters

Ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Και με βάση αυτό το σκεπτικό, η Piranha Bytes δημιουργός της σειράς Gothic, δεν έχει δημιουργήσει ποτέ τίτλους πρώτης γραμμής. Το Gothic μπορεί να έγινε αγαπητό από μια σημαντική μερίδα των RPG fans, αλλά στο πέρασμα του χρόνου δεν έπαψε να έχει bugs και κακοτεχνίες στο gameplay. Το τελευταίο της project που άκουγε στο όνομα Risen μας εξέπληξε ευχάριστα πριν από τρία χρόνια, με το real-time σύστημα μάχης, τον ρεαλισμό του και την προκλητική δυσκολία του. Ως εκ τούτου, η συνταγή πέτυχε και η Γερμανική προγραμματιστική εταιρεία ήταν επόμενο να αποφασίσει να κυκλοφορήσει sequel.
Το Risen είχε κυκλοφορήσει για PC και Xbox 360, όμως λόγω της RPG φύσης του γνώρισε μεγαλύτερη απήχηση στους υπολογιστές. Αυτό το παραδέχθηκε δημόσια και η ίδια η Piranha Bytes, γι’ αυτό άλλωστε αποφάσισε φέτος να αναπτύξει την έκδοση για PC και να αφήσει το port για Xbox 360 και PS3 στα χέρια της Γαλλικής Wizarbox, του επιτυχημένου Adventure Gray Matter. Ειδικότερα, οι δύο αυτές Αυγουστιάτικες εκδόσεις θα σημάνουν ταυτόχρονα το ντεμπούτο του Risen σε κονσόλα της Sony.
Πέρα απ’ την παραδοχή της Piranha για την κακή έκδοση του Xbox 360, ακριβώς ένα χρόνο πριν δόθηκε και η υπόσχεση ότι η δεύτερη έκδοση του Risen θα είναι καλύτερη της πρώτης. Το αν η υπόσχεση θα τηρηθεί θα το διαβάσετε αναλυτικότερα παρακάτω.
Clash of the Titans
Το Risen είχε ένα αρκετά κλισέ σενάριο, βάση του οποίου ναυαγούσατε στο Faranga, ένα ηφαιστειακό νησί της Μεσογείου και δίνατε μια μάχη για την επιβίωση. Στο Risen 2, από ενεργός ναύτης γίνεστε…μπεκρούλιακας, καθώς βρίσκεστε στο δωμάτιό σας στο Fortress of Crystal του λιμανιού Caldera, που είναι και το τελευταίο οχυρό της στρατιωτικής οργάνωσης Inquisition που είχαμε δει στο πρώτο Risen. Μια μέρα σας ξυπνάει ένας συνάδελφός σας για να βοηθήσετε τον στρατό, καθώς ο πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών.
Οι αρχαίοι Θεοί Τιτάνες επιτίθενται στα ορεινά της χώρας, τα βουνά αρχίζουν να φλέγονται και ή ώρα της καταστροφής πλησιάζει. Μια εμφύλια διαμάχη μεταξύ δύο τιτάνων καθυστερεί προσωρινά την επέλασή τους, κάτι που σας δίνει πολύτιμο χρόνο. Εν τω μεταξύ, ένα πλοίο με στρατιωτικές ενισχύσεις και εφόδια καταφθάνει στην ακτή, αλλά πριν βάλει άγκυρα στο λιμάνι δέχεται επίθεση από Kraken της θεότητας Mara και διαλύεται. Απ’ το ναυάγιο επιβιώνει μόνο μία…πειρατίνα, η Patty, η οποία αναζητεί τον χαμένο πατέρα της, τον πειρατή Gregorius Emanuel Steelbeard και τον θησαυρό του. Με το μοναδικό δεμένο πλοίο του λιμανιού, ρισκάρετε και καταφέρνετε να πλεύσετε προς το νησί της Tacarigua, ένα άντρο πειρατών, σε μια μυστική αποστολή στην οποία έχετε ως στόχο να αλιεύσετε πληροφορίες για τον Steelbeard και τους κρυμμένους θησαυρούς.
I used to be a pirate like you…
Εποχή των πειρατών. Ήλιος, θάλασσα, ξιφομαχίες, παπαγάλοι, μαϊμούδες και ναυμαχίες. Το τελευταίο βγάλτε το απ’ τη μέση κι έχετε το Risen 2.
Ο ανώνυμος ήρωας, του οποίου την εμφάνιση δεν μπορείτε ως συνήθως να κάνετε customize, εμφανίζεται αρχικά ως «τεμπελάκος» που σιγά-σιγά αρχίζει κι επιστρέφει στην ενεργό δράση. Στα πρώτα του βήματα θα πρέπει να τον βοηθήσετε να βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα για τον στρατό που υπηρετεί, κάτι που ειδικά στην αρχή μέχρι να εγκλιματιστείτε, είναι ενίοτε δύσκολο. Το tutorial είναι ελλιπέστατο και περιορίζεται μόνο στις πολύ βασικές κινήσεις μάχης. Μετά από λίγη ώρα απλά ξεχνιέται, χωρίς να σας αναφέρει πως θα μάθετε talents ή skills, ποιο είναι το επόμενο quest σας, που βρίσκεται στο χάρτη κτλ.
Μετά από αρκετό πειραματισμό η κατάσταση ξεμπλοκάρει κατά μία έννοια. Αγοράζετε τον χάρτη της περιοχής, μαθαίνετε να πουλάτε το άχρηστο loot για να αγοράσετε όπλα και armor απ’ τους vendors και πάει λέγοντας. Κυρίως όμως, παίρνετε μια ιδέα απ’ το πως δουλεύει το σύστημα. Το Risen 2 εξακολουθεί να είναι open world, με θησαυρούς και αντικείμενα σε κρυφά σημεία, όμως αυτό δεν αναιρεί το ότι επιβιώνετε μέσω των quests, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να εκτελέσετε για να μπορέσετε να προχωρήσετε.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου