Οι «μυθικοί» ήρωες περνούν σε άλλη διάσταση

Στο άκουσμα του ονόματος Fable, το μυαλό όλων πηγαίνει σε ένα μαγικό και άκρως ατμοσφαιρικό βασίλειο, με πανέμορφα σκηνικά και εξαιρετικές ερμηνείες, όπου επικρατούν οι ίντριγκες και οι συγκινήσεις. Σε μια προσπάθεια της Lionhead Studios να απλοποιήσει το πολύπλοκο και εθιστικό gameplay της σειράς Fable, μας παρουσιάζει το νέο της δημιούργημα, αυτή τη φορά σε μια πιο hack and slash μορφή, μέσα από το Xbox Live Arcade.
Το στοιχείο του RPG απουσιάζει αυτή τη φορά και τη θέση του έχει πάρει ένας τελείως διαφορετικός τρισδιάστατος κόσμος, χωρίς την παραμικρή έννοια σεναρίου. Εδώ δεν υπάρχουν ούτε πρίγκιπες, ούτε θρόνοι. Ο μοναδικός συνδετικός κρίκος μεταξύ του Fable Heroes και των υπολοίπων τίτλων της σειράς, είναι η χώρα της Albion, στην οποία διαδραματίζονται οι συμπλοκές του εν λόγω beat 'em up.
Μια φορά κι έναν καιρό…
Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά είναι μια παρέα μικρών ηρώων, οι οποίοι φέρνουν περισσότερο σε κουκλάκια, παρά στους μαχητές του Fable όπως τους γνωρίζατε μέχρι σήμερα. Ο καθένας από αυτούς διαθέτει από μια χαρακτηριστική κίνηση, με την οποία καλείστε να εξουδετερώσετε τους αντιπάλους που εμφανίζονται στο πέρασμά σας και να περάσετε τα επίπεδα. Έτσι απλά, χωρίς πολύ κόπο και χρόνο.
Το Fable Heroes είναι ένα τρισδιάστατο platform με αρκετές δεσμεύσεις στις κινήσεις των παικτών. Ενώ μπορείτε να περιπλανηθείτε με ευκολία σε όλο το μήκος των πιστών, το βάθος σχεδόν απουσιάζει, κάνοντας έτσι την κάμερα να μην λειτουργεί κανονικά, παρόλο που βρίσκεται συνεχώς κλειδωμένη πάνω στον χαρακτήρα σας. Από την αρχή του παιχνιδιού βρίσκεστε αντιμέτωποι με μια προβληματική θέαση, η οποία, όπως καταλαβαίνετε, θέλει να σας κάνει τη ζωή δύσκολη.
Όπως προσδίδει και η ονομασία του, στο Fable Heroes τον κυρίαρχο ρόλο έχει η ομαδικότητα και η συνεργασία μεταξύ των ηρώων. Αφού επιλέξετε τον χαρακτήρα που προτιμάτε, δέχεστε την βοήθεια τριών ακόμη ηρώων, οι οποίοι σας ακολουθούν σε ολόκληρο τον χάρτη, πολεμώντας μαζί σας, ώστε να γίνει το έργο σας ακόμη πιο εύκολο. Αν παίζετε μόνοι, οι τρεις συμπαίκτες σας ελέγχονται από την CPU, ενώ αν έχετε παρέα μπορείτε να καλέσετε τους φίλους σας σε ένα ομαδικό game τεσσάρων ατόμων, είτε τοπικά, είτε μέσω Internet.
A.I. που «σκοτώνει»
Είτε με παρέα, είτε χωρίς, η κύρια ασχολία σας σε κάθε επίπεδο είναι η συλλογή κερμάτων, τα οποία πέφτουν από τα τέρατα που σκοτώνετε. Όσο περισσότερους αντιπάλους εξουδετερώνετε, τόσο πιο πολλά κέρματα πέφτουν στο έδαφος. Αυτά τα drops μπορεί να τα σηκώσουν όλοι οι χαρακτήρες, ανεξάρτητα από το ποιος σκότωσε τον κάθε εχθρό. Εκεί συμβαίνει και το πιο περίεργο της υπόθεσης. Η A.I των συμπαικτών σας είναι αρκετά χαμηλή και στα τρία διαθέσιμα επίπεδα δυσκολίας, αλλά μόλις δουν τα κέρματα τρέχουν να τα σηκώσουν πρώτοι, ανεβάζοντας έτσι το σκορ τους.
Σαν να μην έφτανε αυτό, τα κέρματα μένουν στο έδαφος για πολύ λίγα δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα η μάχη με τα mobs να γίνεται μάχη για το pick up. Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται να το βάλει η προβληματική κάμερα του παιχνιδιού, χάρη στην οποία δεν μπορείτε να διακρίνετε το ακριβές βάθος στο οποίο βρίσκονται τα νομίσματα, περνώντας ακριβώς από δίπλα τους χωρίς να τα σηκώνετε. Φυσικά οι συμπαίχτες σας που ελέγχονται απ’ τη CPU δεν δυσκολεύονται καθόλου να lootάρουν σε αυτές τις περιπτώσεις.
Το ίδιο συμβαίνει όταν στην διαδρομή εμφανίζονται καρδούλες, γνωστές και σαν «ζωές» των χαρακτήρων. Στο διάβα της, η παρέα σας σηκώνει τα πάντα, ακόμη κι αν δεν το έχει πραγματικά ανάγκη. Συνολικά έχετε πέντε ζωές, οι οποίες σταδιακά φεύγουν, όταν έρχεστε σε επαφή και τραυματίζεστε από τους αντιπάλους. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως ακόμη κι αν πεθάνετε στη μάχη, δεν ξαναρχίζετε από την αρχή, παρά μόνο γίνεστε φάντασμα, μέχρις ότου να μαζέψετε κάποια καρδούλα και να επανέλθετε στα φυσιολογικά σας επίπεδα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου