Ghost Recon: Shadow Wars

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένα παιχνίδι στρατηγικής σας έκανε να σκέφτεστε την κάθε σας κίνηση; Να νιώθετε πως βρίσκεστε σε μια τεράστια σκακιέρα και μπορεί το κάθε σας βήμα να σας οδηγήσει πιο κοντά στην νίκη ή πιο κοντά στην απόλυτη ήττα; Η Ubisoft, παγκοσμίως γνωστή για τα Assassin’s Creed, Prince of Persia και φυσικά όλα τα παιχνίδια της σειράς Τom Clancy, μας προσφέρει αυτή τη φορά έναν τίτλο τακτικής και στρατηγικής, τελείως διαφορετικό απ’ το κλασικό μοτίβο που είχαμε συνηθίσει.
Βλέποντας κανείς το εξώφυλλο του Shadow Wars και έχοντας παίξει προηγούμενα Tom Clancy, θα έβγαζε ως πρώτο συμπέρασμα πως πρόκειται για ένα tactical shooter, όπως τα Rainbow six και τα προηγούμενα Ghost Recon. Όμως, εδώ τα πράγματα διαφέρουν σε τεράστιο βαθμό. Το Shadow Wars δεν είναι ένα tactical shooter αλλά ένα turn-based strategy. Το είδος των turn-based παιχνιδιών έχει αρκετούς θαυμαστές, όμως από πολλούς θεωρείται βαρετό γιατί δεν είναι το είδος του παιχνιδιού που θα σας ρίξει κατευθείαν στην μάχη και στην δράση. Αντίθετα, χρειάζεται σκέψη, τακτική και έχει πιο αργούς ρυθμούς.
Το τμήμα της Ubisoft που ανέπτυξε το συγκεκριμένο, ιδιόμορφο επεισόδιο της σειράς, είναι η Ubisoft Sofia. Ποιοτικά μπορεί να υστερεί των υπολοίπων παραρτημάτων του Γαλλικού publisher ανά τον κόσμο, όμως ακόμα κι έτσι, το ότι υπάρχει αυτό το τμήμα στη Βουλγαρία, που κατά το παρελθόν έχει βοηθήσει και σε μεγάλα games της εταιρείας, εξακολουθεί να δείχνει πόσο πίσω είμαστε σαν χώρα στο κομμάτι του gaming.
Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα
Το Ghost Recon: Shadow Wars σας μεταφέρει στην Ρωσία του προσεχούς μέλλοντος. Ο υπουργός Yuri Treskayev, ένας υπερ-εθνικιστής, θέλει να επαναφέρει την Ρωσία στα μεγαλεία της παλιάς Σοβιετικής Ένωσης, κατακτώντας όλες τις γύρω περιοχές. Αυτή η ιδέα τον φέρνει σε αντιπαλότητα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Karkarzev ο οποίος θέλει να τα έχει καλά με τις γειτονικές χώρες. Ο πρώτος καλεί στο Κρεμλίνο τον Στρατηγό και φίλο του Strashin, για να του ζητήσει βοήθεια ώστε να καταφέρει να διαμορφώσει υπέρ του τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που τον θέλουν να μένει πίσω από τον Karkarzev για κάποιες μονάδες.
Την ίδια περίοδο, τρομοκρατικές οργανώσεις επιτίθενται σε ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Καζακστάν. Ο Treskayev δήλώνει πως ο Karkarzev δεν μπορεί να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας και λύση είναι να επιτεθούν στο Καζακστάν. Από την άλλη, το Καζακστάν, φοβισμένο, ζήτα βοήθεια από τα Ηνωμένα Έθνη και αυτά με την σειρά τους στέλνουν τους Ghosts (εσάς!) να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και να επαναφέρουν την τάξη. Όμως στην πορεία θα δείτε πως κάποια πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και από τις πράξεις σας θα εξαρτηθεί η πορεία ολόκληρης της Ευρώπης.
Το σενάριο αρχικά θα σας “κρατήσει” αλλά από ένα σημείο κι έπειτα κουράζει και δεν είναι ικανό να σας έχει σε εγρήγορση, κυρίως λόγω των ατημέλητων βίντεο που θα δείτε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και τα οποία δεν παρουσιάζουν ομιλία, παρά μόνο κινούμενες εικόνες και υπότιτλους. Με τον ίδιο τρόπο σας δίνονται και οι αποστολές από τον αρχηγό (Ghost Lead). Ευτυχώς, σε περίπτωση που βαρεθείτε, μπορείτε απλά να κάνετε skip.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου