Day Z γιατί υπάρχει δράση...ως το τέλος

Oσοι από εσάς έχετε ακούσει για το Day Z πολύ πιθανό να είστε ενθουσιασμένοι. Από την άλλη μεριά, ενδεχομένως να είστε αρκετοί αυτοί που δεν γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται. Σίγουρα όμως όλοι έχετε αντιληφθεί την δυναμική του modding στα PC games και ασφαλώς θα έχετε ασχοληθεί κάποια στιγμή με ένα ποιοτικό mod κάποιου αγαπημένου σας παιχνιδιού.
Το ArmA II υπήρξε ένα αρκετά αξιόλογο game φτιαγμένο έτσι ώστε να προσεγγίζει τους φανατικούς φίλους των στρατιωτικών εξομοιωτών. Παράλληλα όμως, όπως και ο προκάτοχός του, προσέφερε μια μεγάλη ποικιλία από tools με πάρα πολλές δυνατότητες για τη δημιουργία mods, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από την modding κοινότητα.
Ένα από αυτά είναι και το Day Z. Αν και προς το παρόν βρίσκεται ακόμα σε alpha στάδιο, οι παίκτες έχουν «πλημμυρίσει» τον κεντρικό server. Λόγω της πρωτοφανούς κοσμοσυρροής θα είναι αρκετά δύσκολο να μπορέσετε να παίξετε, τουλάχιστον για τον ερχόμενο μήνα. Όλα αυτά βέβαια τα αναφέρουμε επειδή θα πρέπει να γνωρίζετε πως το Day Z είναι ίσως το καλύτερο zombie game που έχει φτιαχτεί ποτέ.
Zombies και στην Ρωσία
Όπως και στο ArmA II, χρησιμοποιείται ο χάρτης του ανατολικού μέρους μιας φανταστικής πρώην Σοβιετικής χώρας με το όνομα Chernarus, σε μια έκταση 225 km2. Σε κάθε server του Day Z μπορούν να συμμετάσχουν έως και 50 παίκτες, ενώ η αποστολή που σας δίνεται είναι η εξής απλή: να επιβιώσετε. Το περιβάλλον σας μεταφέρει στην Ανατολική Ευρώπη και περιλαμβάνει οικισμούς, κοιλάδες, παραλίες, κάστρα και πρατήρια βενζίνης. Τα zombies περιφέρονται κυρίως στα χωριά και τις πόλεις, όμως δυστυχώς μόνο σε αυτές τις περιοχές θα βρείτε τροφή, νερό, φάρμακα αλλά και εξοπλισμό, όπως τουφέκια, night-vision goggles, χάρτες, πυξίδες και δεκάδες ακόμα χρήσιμα αντικείμενα.



Όπως σε πολλές σειρές ή κινηματογραφικές ταινίες που αφορούν τα zombies, σύντομα οι ορδές των απέθαντων αρχίζουν να αποτελούν ένα μακάβριο σκηνικό για το προσωπικό σας δράμα, το οποίο σιγά-σιγά αναδεικνύεται. Ωστόσο, τα zombies δεν θα αποτελέσουν το κύριό σας πρόβλημα, παρόλο που μπορούν να τρέξουν -και μάλιστα γρήγορα- όπως στην ταινία 28 Days Later. Πρόβλημα δεν είναι επίσης το ότι οι πυροβολισμοί προσελκύουν άμεσα το «ενδιαφέρον» των zombies που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Σίγουρα πρόβλημα δεν αποτελεί και η περίεργη μηχανή γραφικών του ArmA II, η οποία χαρακτηρίζεται από υπερβολική αληθοφάνεια. Ωστόσο, συνεχίζει να είναι προβληματική στην απεικόνιση εσωτερικών χώρων, καθιστώντας την εξερεύνησή τους λίγο εκνευριστική.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου