Mass Effect 3 στα άκρα...

Έχουν περάσει κοντά δύο μήνες από τη κυκλοφορία του Mass Effect 3, το τελευταίο κεφάλαιο από την ιστορία του John Shepard στην προσπάθειά του να σώσει τον γαλαξία.
Παρόλο που το παιχνίδι είναι ένα αριστούργημα, με τα υψηλής ποιότητας γραφικά που απεικονίζουν ευφάνταστα τα διάφορα τοπία και τους χαρακτήρες και τα καταπληκτικά μουσικά κομμάτια και ηχητικά εφέ που το περιστοίχιζαν (αυτή η βουβουζέλα που ακουγόταν κάθε φορά που εμφανίζονταν οι Reapers με ανατριχιάζει και μόνο
που τη σκέφτομαι), ένας πόλεμος ξεκίνησε μεταξύ των παικτών και της BioWare. Κύριος λόγος αυτής της κατάστασης είναι η απόφαση της εταιρίας να κυκλοφορήσει DLC την ίδια μέρα με το παιχνίδι, αλλά κυρίως το τέλος του παιχνιδιού που άφησε μία πικρή εντύπωση σε ένα μεγάλο ποσοστό παικτών που το τερμάτισαν. Καιρός λοιπόν να αναλύσουμε για ποιον λόγο εκνευρίστηκε τόσο πολύ ο κόσμος και αν έχει δίκιο ή όχι.
Στις παρακάτω παραγράφους υπάρχουν ξεκάθαρα spoilers για το τέλος του παιχνιδιού, οπότε όσοι δεν έχουν τερματίσει το παιχνίδι παρακαλούνται να μην συνεχίσουν την ανάγνωση.
DLC με το καλημέρα
Η κίνηση της BioWare να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα παιχνίδι και DLC είναι από τις ελάχιστες φορές που συμβαίνει και δεν μπορεί να θεωρηθεί η καλύτερη επικοινωνιακή κίνηση. Η εταιρία δήλωσε ότι με το που τελείωσε η σχεδίαση του Mass Effect 3 ξεκίνησε αμέσως να δουλεύει πάνω στο DLC “From Ashes” και απ' ότι φαίνεται είχε ολοκληρωθεί μέχρι την κυκλοφορία του παιχνιδιού, οπότε αποφάσισε να το πουλήσει ξεχωριστά αντί να το ενσωματώσει στο κυρίως μέρος του. Μπορεί η ενσωμάτωση αυτή να ήταν δύσκολη προγραμματιστικά, μιας και η σχεδιαστές είχαν και μία προθεσμία να τηρήσουν, αλλά αυτό δεν τους δικαιολογεί. Αφήστε που γίνανε αναφορές ότι υπήρχε το DLC μέσα στο βασικό παιχνίδι αλλά κλειδωμένο, κάτι που διέψευσε εν μέρει η BioWare. Καταλαβαίνω ότι το όλο θέμα με τα DLC είναι να δίνει η κάθε εταιρία επιπλέον υλικό μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού της με κάποιο αντίτιμο, δίνοντας παράλληλα και ένα χτύπημα στην πειρατεία (ανεξαρτήτως ότι οι hackers μπορούν κάλλιστα να τα «σπάσουν» και αυτά), αλλά ο κόσμος έχει μπουχτίσει να δίνει συνεχώς χρήματα για ζήτημα μίας ώρας gameplay.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου