Datura με ταξίδι χωρίς επιστροφή..

Το Datura είναι ένα adventure που αναπτύχθηκε από την Santa Monica Studio, σε συνεργασία με την πολωνική Plastic Games. Οι πολωνοί developers είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία του Linger in Shadows, ενός interactive demo το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2008 στο PSN. Το Linger in Shadows απέσπασε ανάμικτες κριτικές από κοινό και reviewers, παρόλα αυτά τον Δεκέμβριο του 2008 ανακηρύχθηκε ως το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στο Playstation Store. Όσον αφορά την αμερικανική Santa Monica, μας έχει προσφέρει στο παρελθόν πολύ σημαντικές κυκλοφορίες, όπως η σειρά God of War.
Τον τελευταίο καιρό είχε αναπτυχτεί ένα μεγάλο hype γύρω από το Datura. Οι συντελεστές του παιχνιδιού, με βαρύγδουπες δηλώσεις, μας υπόσχονταν μια μοναδική εμπειρία. Η λαϊκή ρήση “όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι” εδώ επιβεβαιώνεται πλήρως, αφού ο παρόν τίτλος δεν έχει σε καμία περίπτωση τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο χώρο των adventures, αλλά ούτε και στο περιβάλλον των casual games γενικότερα.
Αφηρημένη τέχνη
Το σενάριο δεν έχει καμία απολύτως συνοχή. Ξυπνάτε μέσα στο φορείο ενός ασθενοφόρου, έχοντας στο στήθος σας δυο καλώδια τα οποία ελέγχουν τις ζωτικές σας λειτουργιές, Για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο, τα τραβάτε από πάνω σας και στη συνέχεια μεταφέρεστε σε ένα ομιχλώδες δάσος. Στο ενδιάμεσο παρεμβάλλονται στην οθόνη σας στίχοι από το επικό ποίημα “Η Θεια Κωμωδία” του ιταλού συγγραφέα Dante Aligheri.
Προσπαθώντας να παραλληλίσουμε τα γεγονότα του Datura με τα αντίστοιχα του ποιήματός του Δάντη, το μόνο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε είναι ότι το δάσος συμβολίζει ένα καθαρτήριο. Ένα μέρος όπου αντιμετωπίζουμε τις αμαρτίες μας και προσπαθούμε να εξιλεωθούμε από αυτές, ώστε να φτάσουμε στον παράδεισο.
Όμορφο αλλά θανάσιμο
Το Datura είναι ένα adventure προοπτικής πρώτου προσώπου. Ξεκινάτε την περιπέτειά σας, στην είσοδο ενός δάσους. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσετε ένα σύντομο tutorial, το οποίο έχει ως σκοπό να σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με τον χειρισμό του χαρακτήρα σας. Σύντομα θα παρατηρήσετε ορισμένα λευκά λουλούδια, που ξεχωρίζουν ανάμεσα στα ξερά φύλλα που καλύπτουν σαν παχύ πάπλωμα το έδαφος.
Αυτά τα άνθη ονομάζονται Datura. Είναι ιδιαίτερα τοξικά με δηλητηριώδεις και παραισθησιογόνες ιδιότητες. Ο πραγματικός ρόλος τους στην εξέλιξή της ιστορίας δεν είναι ξεκάθαρος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αποτελούν απλά διακοσμητικό στοιχείο, αλλά δεν μπορούμε να σας πούμε κάτι παραπάνω για να μην δώσουμε spoilers.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου