Devil May Cry HD Collection

Η σειρά Devil May Cry είναι ένα από τα διαμάντια της προηγούμενης γενιάς. Το φοβερό Hack and slash gameplay της έφερε επανάσταση στον χώρο των action games και ο εικονικός χαρακτήρας της, ο θρυλικός κυνηγός δαιμόνων Dante, είναι ένας από τους πιο αγαπημένους των gamers.
Ξεκινντας αρχικά ως beta του Resident Evil 4, το Devil May Cry αποκόπηκε από τη σειρά και πήρε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Αυτό που προέκυψε, ήταν ένα στυλάτο action game με δυσκολία που προκαλεί τους παίχτες να ξεπεράσουν τα όριά τους και ένα σύστημά μάχης με έμφαση στo συνδυασμό διαφορετικών combos. Το παιχνίδι (το οποίο έχει αποκαλεστεί πολλές φορές o 3D διάδοχος των Castlevania) αγαπήθηκε αμέσως και η επιτυχία του οδήγησε στη δημιουργία μιας μεγάλης σειράς.
10 χρόνια μετά τη δημιουργία της σειράς, η Capcom κυκλοφόρησε τα τρία πρώτα παιχνίδια σε μια HD collection για τις κονσόλες PlayStation 3 και Xbox 360, με ανανεωμένα γραφικά, trophies και πολλά extras που θα δώσουν λόγο σε παλιούς και νέους gamers να ζήσουν τις πρώτες περιπέτειες του Dante.
The legend of Sparda
Η ιστορία της σειράς βασίζεται στον θρύλο του δαιμονικού ιππότη Sparda, ο οποίος πρόδωσε το είδος του έτσι ώστε να προφυλάξει την ανθρωπότητα από τον σατανικό αυτοκράτορά του κάτω κόσμου. Αφού νίκησε τους δαίμονες και σφράγισε τη δύναμή τους, ο Sparda πήρε τη θέση του μέσα στην κοινωνία των ανθρώπων και έζησε την υπόλοιπη ζωή του σαν ένας από αυτούς. Δύο χιλιάδες χρόνια μετά, η ιστορία ακολουθεί τον Dante, απόγονό του Sparda, ο οποίος ζει τη ζωή του σαν μισθοφόρος και συγκεκριμένα σαν κυνηγός δαιμόνων, μια δουλειά την οποία ακολούθησε για να εκδικηθεί για τη δολοφονία της οικογένείας του.
Στο πρώτο παιχνίδι, μια μυστηριώδης γυναίκα με το όνομα Trish (η οποία παρουσιάζει μεγάλη ομοιότητα με τη μητέρα του Dante), ζητά τη βοήθειά του γιού του Sparda έτσι ώστε να σταματήσει τον Mundus, τον άρχοντά του κάτω κόσμου, ο οποίος ετοιμάζεται να εισβάλει στον κόσμο των ανθρώπων. Αναζητώντας εκδίκηση, ο Dante ακολουθεί την Trish στο νησί Mallet για να νικήσει τον Mundus.
Στο Devil May Cry 2, o Dante αναλαμβάνει την αποστολή να σώσει το νησί Dumary από τον Arius, έναν παντοδύναμο άντρα ο οποίος προσπαθεί να γίνει αθάνατος με τη δύναμή των δαιμόνων. Με τη βοήθεια της Lucia, μιας πολεμίστριας του τάγματος Vie de Marli, ο Dante προσπαθεί να συλλέξει πριν τον Arius τα Arcanas, μαγικά αντικείμενα απαραίτητα για την ανάσταση του δαίμονα Argosax.
Στο Devil May Cry 3, το οποίο αποτελεί prequel του πρώτου παιχνιδιού, ο νεαρός και γεμάτος τρέλα Dante μόλις έχει ανοίξει το μαγαζί του (πριν αυτό πάρει την ονομασία Devil May Cry) όταν ξαφνικά ένας γιγαντιαίος πύργος ξεπροβάλει μέσα από το έδαφος, σπέρνοντας την καταστροφή και απελευθερώνοντας στρατιές δαιμόνων. Στην κορυφή του πύργου στέκεται επιβλητικά ο Vergil, δίδυμος αδερφός του Dante, ο οποίος είχε εξαφανιστεί μετά την επίθεσή των δαιμόνων στην οικογένειά τους. Αναζητώντας λίγη διασκέδαση, ο Dante κατευθύνεται προς τον πύργο, έτσι ώστε να δει τι σχεδιάζει ο αδελφός του.
Η σειρά Devil May Cry δεν εστιάζει στον τομέα του storytelling. Τα παιχνίδια δεν παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά κι αυτό φαίνεται από την αστεία, δυναμική και αλαζονική συμπεριφορά του Dante, τους γελοίους διαλόγους (με την καλή και την κακή έννοια) και τα cutscenes τα οποία εστιάζουν περισσότερο σε τρελές σκηνές δράσης παρά σε καλογραμμένα σενάρια. Παρά το γεγονός αυτό, οι ιστορίες αφήνουν πράγματα χαραγμένα στη μνήμη και παραμένουν διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες. Εξαίρεση αποτελεί μόνο το Devil May Cry 2, στο οποίο το σενάριο μοιάζει ανύπαρκτό και οι χαρακτήρες έχουν ελάχιστη προσωπικότητα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου