Dead or Alive 5 για όλα...

Η σειρά Dead or Alive μπορεί να μην έχει την αντίστοιχη αίγλη των Street Fighter και Tekken, παρόλα αυτά αποτελεί μια από τις μακροβιότερες στον χώρο των fighting games. Μάλιστα έχει μεταφερθεί και στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2007, χωρίς πάντως να καταφέρει να σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία. Το χαρακτηριστικό γνώρισμά της είναι ο γρήγορος και φρενήρης ρυθμός της μάχης και φυσικά οι καυτές θηλυκές παρουσίες. Το πέμπτο κεφάλαιό της μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μια ιδιαίτερη δημιουργία για δύο σημαντικούς λόγους. Καταρχήν πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι της σειράς στο όποιο απείχε από το development του ο Tomonobu Itagaki. Όπως είναι αναμενόμενο, αυτή η ηχηρή απουσία προκαλεί προβληματισμό, καθώς έχει ήδη προηγηθεί το απογοητευτικό Ninja Gaiden 3 από την Team Ninja. Πρόκειται για έναν τίτλο που επίσης αναπτύχθηκε χωρίς την πολύτιμη συμβολή του δαιμόνιου Ιάπωνα developer. Επιπλέον, με το Dead or Alive 5, η σειρά μεταπηδά ξανά στο "στρατόπεδο" της Sony, αφού οι δύο προκάτοχοι του, τα Dead or Alive 3 και 4 αποτέλεσαν launch τίτλους για το Xbox και το Xbox 360 αντίστοιχα.
 Just another tournament
Τα γεγονότα του παιχνιδιού διαδραματίζονται δύο χρόνια μετά από τα αντίστοιχα του προκατόχου του, ύστερα δηλαδή από την καταστροφή του TriTower που αποτελούσε το αρχηγείο της DOATEC. H DOATEC (Dead or Alive Tournament Executive Commitee) είναι μια παγκόσμια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην έρευνα και την παραγωγή όπλων, η οποία χρησιμοποίησε τα προηγούμενα τουρνουά Dead or Alive με σκοπό να "τεστάρει" τις ικανότητες των καλυτέρων μαχητών και να "κλέψει" το DNA τους ώστε να συνθέσει τον απόλυτο στρατιώτη. Όλα αυτά συνέβησαν όμως στο παρελθόν, καθώς το νέο "αφεντικό" της εταιρείας, η Helena Douglas (από τους κεντρικούς χαρακτήρες της σειράς, καθώς απουσίαζε μόνο στο πρώτο Dead or Alive), θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της DOATEC για ειρηνικούς σκοπούς. Ως ένδειξη καλής θέλησης, η Helena αναλαμβάνει την διοργάνωση ενός ακόμα τουρνουά Dead or Alive προσκαλώντας αρκετούς από τους κορυφαίους πολεμιστές της υφηλίου. Κάθε μαχητής μπαίνει στο ρινγκ με διαφορετικούς στόχους και φιλοδοξίες, αλλά μόνο ο καλύτερος θα καταφέρει ν' αναδειχθεί νικητής. Το σενάριο δεν διεκδικεί φυσικά δάφνες πρωτοτυπίας, ενώ η αφήγηση της ιστορίας είναι σαφώς υποδεέστερη από τα προηγούμενα μέρη της σειράς. Αναπόφευκτα λοιπόν πολύ γρήγορα θα χάσετε το ενδιαφέρον σας.
 Τα modes
Τα single-player modes του Dead or Alive 5 είναι τα Story, Arcade, Versus, Time Attack, Survival και Training. Στο Story mode διαδραματίζονται τα γεγονότα του σεναρίου, το οποίο αν και εκ πρώτης όψεως αποτελεί μια ευχάριστη προσθήκη σ' ένα fighting game, εν τέλει δεν δικαιώνει τις προσπάθειες της Team Ninja. H αφήγηση των γεγονότων δεν γίνεται με χρονολογική σειρά, ενώ παράλληλα πριν και μετά από κάθε αναμέτρηση παρεμβάλλονται διάφορα cutscenes, τα οποία το μόνο που καταφέρνουν είναι να σας αποπροσανατολίσουν, καθώς αρκετές φορές η θεματολογία τους είναι άσχετη με την κεντρική ιστορία. Το Arcade mode διαρκεί μόλις επτά αγώνες (μέγιστο τρεις γύροι έκαστος) και δυστυχώς δεν υπάρχουν διαφορετικά endings για κάθε μαχητή. Στο Versus μπορούν ν' αναμετρηθούν δύο παίχτες στην ίδια κονσόλα ή απλά μπορείτε να διαλέξετε τον αγαπημένο σας ήρωα και να επιλέξετε με ποιον μαχητή θέλετε να πολεμήσετε. Στο Time Attack θα πρέπει να ολοκληρώσετε το Arcade mode σε όσο το δυνατόν καλύτερο χρόνο. Στο Survival θα πρέπει ν' αντιμετωπίσετε διάφορους αντίπαλους μαχητές με μόλις μία μπάρα ενέργειας και μάχεστε πρακτικά για το καλύτερο δυνατό σκορ. Τέλος, το Training mode αποτελεί το κατάλληλο εργαλείο για να εξοικειωθείτε με τις κινήσεις του κάθε μαχητή.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου