Dishonored με μεγάλη δόση περιέτειας

Κατά καιρούς πολλά First-Person stealth παιχνίδια έχουν προσπαθήσει να μας προσφέρουν την εμπειρία που ζητάμε τόσα χρόνια, αλλά έχουν αποτύχει παταγωδώς. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι το είδος των stealth games είναι πολύ πιο αποτελεσματικό σε Third-Person κάμερα. Κατά συνέπεια οι developers επηρεασμένοι από τις προτιμήσεις των παικτών, ανέπτυσσαν αποκλειστικά Third-Person stealth παιχνίδια όπως η σειρά Assassin’s Creed ή Splinter Cell τα οποία και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.
Παρόλα αυτά, η Arkane Studios ρίσκαρε και δημιούργησε το Dishonored, ένα First-Person Stealth που αποτελεί τον πιο σοβαρό τίτλο της μέχρι σήμερα. Προηγούμενες αξιόλογες δουλειές της ήταν το Arx Fatalis το 2002 και το Dark Messiah of Might and Magic το 2006. Σε αυτό το project αξίζει να σημειώσουμε ότι συμμετέχει ο Harvey Smith που είχε σημαντικό ρόλο στο Deus Ex, καθώς και ο Viktor Antonov, artistic designer του Half-Life 2. Το Dishonored μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα εύκολο παιχνίδι, το οποίο μπορεί να παιχτεί ακόμα και από τους πιο άπειρους. Η ιστορία του είναι απόλυτα ξεκάθαρη και το μοντέλο του καταζητούμενου πρώην σωματοφύλακα βολεύει πολύ στο σενάριο. Το χαρακτηριστικό του Dishonored είναι το εξής. Μπορείτε να διαλέξετε να κάνετε ότι θέλετε και η κάθε πράξη σας θα έχει διαφορετικές συνέπειες. Υπάρχει σεβασμός ως προς τις επιλογές σας όχι μόνο στον τρόπο που θα παίξετε αλλά ακόμα και στους διαλόγους αφού σχεδόν πάντα σας δίνει δύο ή τρεις εναλλακτικούς τρόπους να απαντήσετε. Με λίγα λόγια, σας αφήνει να δημιουργήσετε τον δικό σας κόσμο, τον οποίο θα μπορείτε να επηρεάζετε άμεσα με τις πράξεις σας. Μία βρώμικη προδοσία Ο κόσμος του Dishonored αποτελείται από ένα σύμπλεγμα νησιών, το The Isles και μια μεγάλη άγρια ήπειρο, την Pandyssian Continent. Τα Isles έχουν ξεχωρίσει από τον υπόλοιπο κόσμο χάρη στην πρόοδό τους στις νέες τεχνολογίες και τον νεωτεριστικό τρόπο ζωής. Η μοντέρνα πόλη του Dunwall είναι η πρωτεύουσα των The Isles και οι επιστήμονες μέσω της φαλαινοθηρίας, έχουν καταφέρει να βρουν την πηγή ενέργειας που ψάχνανε για να μπορέσουν να τροφοδοτήσουν την πόλη αλλά και τα πανούργα εργαστήριά τους. Όλα κυλούσαν ομαλά όταν η πόλη δέχεται ένα μεγάλο πλήγμα. Μια ασθένεια άγνωστης προέλευσης έχει αποδεκατίσει τον μισό πληθυσμό της πόλης και οι αρουραίοι έχουν κατακλύσει τους υπονόμους. Ο Hiram Burrows, θέλοντας τον θρόνο και σκεπτόμενος ότι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση καλύτερα από την Jessamine Kaldwin, την αυτοκράτειρα του Dunwall, αναθέτει στον Daud (έναν δολοφόνο με υπερφυσικές ικανότητες) να την σκοτώσει. Αυτόν τον φόνο τον φορτώνεται ο Corvo Attano, ο προσωπικός σωματοφύλακας της αυτοκράτειρας, ο οποίος ήταν παρόν, αλλά παρόλη την προσπάθειά του, δεν μπόρεσε να την προστατέψει. Από εκεί και πέρα ξεκινάει μια περιπέτεια για τον Corvo, χωρίς τέλος, με μοναδικό του σκοπό να εκδικηθεί για τον θάνατο της αυτοκράτειρας και να βρει την μικρή διάδοχο του θρόνου Emily.
Στο κελί 33 μ’ είχαν στο Coldridge
Στο Dishonored, σε αντίθεση με ορισμένα games όπου ξεκινάτε το campaign αφoύ έχουν συμβεί τα κύρια γεγονότα, η ιστορία διαδραματίζεται μπροστά σας ενώ παράλληλα έχετε την δυνατότητα να πολεμήσετε. Μετά την δολοφονία της Jessamine Kaldwin όλα φαντάζουν σκοτεινά. Ξυπνάτε σε ένα κελί στις φυλακές του Coldridge όπου και κρατείστε αφού σας θεωρούνε δολοφόνο της αυτοκράτειρας. Η κατάσταση όμως αλλάζει σύντομα όταν η Loyalist Conspiracy, μια ομάδα από πιστούς ακόλουθους της αυτοκρατορίας, σας βοηθάει στην απόδρασή και σας αναθέτει την πιο δύσκολη αποστολή, να σκοτώσετε τον Hiram Burrows και να βρείτε την Emily. Η απόδραση από την φυλακή είναι μια περίπλοκη αποστολή αφού για να φτάσετε στον προορισμό σας θα πρέπει να σκοτώσετε ή να χτυπήσετε φρουρούς, να ψάξετε για κλειδιά, να ανατινάξετε μια πόρτα και τελικά να αποδράσετε μέσα από τους υπονόμους. Για καλή σας τύχη όμως τα όπλα που παίρνετε στην αρχή είναι πολύ δυνατά, δηλαδή το σπαθί είναι πολύ καλής ποιότητας και το πιστόλι είναι γεμάτο με σφαίρες οπότε δεν πρόκειται να ξεμείνετε.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου