Knowledge Fair σε ελληνικό έδαφος

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας (HGDA) ανακοινώνει την τριήμερη εκδήλωση Knowledge Fair, η οποία απευθύνεται σε gamers και developers που θέλουν να δημιουργήσουν, να παίξουν και να δουν από κοντά τις νέες τάσεις τις ελληνικής game development σκηνής. Το event διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής, το Κέντρο Επιχείρησης και Καινοτομίας Αττικής και το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας (Hellenic Game Developers Association – HGDA).
 Το Knowledge Fair θα διεξαχθεί το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (δείτε τον χάρτη και τρόπους πρόσβασης από το σχετικό link) και θα περιλαμβάνει: - Toν διαγωνισμό Hellenic Game Jam 2012. - Το exhibition show Game Jam Arena. - Συνέδριο με θέμα «The Role of the Creative Clusters in the MED Regions» Ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες για τις παραπάνω εκδηλώσεις. Hellenic Game Jam 2012 Πρόκειται για έναν διαγωνισμό κατά τη διάρκεια του οποίου θα δημιουργηθούν ομάδες ανάπτυξης με σκοπό τη δημιουργία video games κατά την διάρκεια του event. Το θέμα των παιχνιδιών θα είναι κοινό για όλους τους υποψήφιους που θα πάρουν μέρος. Η συμμετοχή στο Game Jam θα είναι μια μικρή περιπέτεια αφού οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να μεταβούν στο Λαύριο και να εργαστούν σκληρά για να ολοκληρώσουν το παιχνίδι τους μέσα σε περίπου τρεις ημέρες. Οι ομάδες θα εργαστούν σε κοινή αίθουσα στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και θα φιλοξενηθούν για δύο βράδια στον χώρο του Τεχνολογικού πάρκου. Όλοι οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού θα έχουν δωρεάν διαμονή και φαγητό εφόσον το επιθυμούν. Το Game Jam θα ξεκινήσει την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου. Αμέσως μετά οι ομάδες θα παρουσιάσουν το παιχνίδι τους και θα βραβευτούν από το κοινό και την επιτροπή. Στο διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε, σε ομάδα της επιλογής του ή και μόνος του. Οι ομάδες θα δημιουργηθούν το πρωί της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου και οι συμμετοχές μπορούν να στέλνονται μέσω του site www.hellenicgamejam.com. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανά ειδικότητα developer, ώστε να υπάρχουν ισορροπημένες ομάδες (π.χ. σωστή αναλογία προγραμματιστών και γραφιστών ανά ομάδα). Το Hellenic Game Jam 2012 θα είναι ανοιχτό στο κοινό αλλά και στους δημοσιογράφους όλο το 24ώρο!
 Game Jam Arena
Πρόκειται για έναν πολυχώρο στον οποίο θα υπάρχει έκθεση εταιρειών, αλλά και η δυνατότητα συμμετοχής ή παρακολούθησης διαφόρων δραστηριοτήτων γύρω από το gaming. Πιο αναλυτικά, θα διεξαχθεί τουρνουά του δημοφιλούς παιχνιδιού League of Legends, καθώς και πολλά ακόμη challenges και demos πρόσφατων games. Στο χώρο θα υπάρχει και Live DJ set, να συνοδεύει με μουσική την διάρκεια των εκδηλώσεων. Το Game Jam Arena θα είναι ανοικτό για το κοινό όλες τις ημέρες, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Συνέδριο με θέμα «The Role of the Creative Clusters in the MED Regions» Οι συνεργατικοί σχηματισμοί επιχειρήσεων (Business Clusters) αποτελούν σήμερα βασικό εργαλείο πολιτικών που έχουν στόχο την προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.
 Στόχος του διήμερου συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή ανθρώπους από την ακαδημαϊκή κοινότητα, επιχειρηματίες και poicy makers οι οποίοι θα συζητήσουν τις σύγχρονες τάσεις, την αποτελεσματικότητα αλλά και την προοπτική των clusters. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, οι ομιλητές θα αναπτύξουν τη σημασία της δημιουργίας συνεργατικών σχηματισμών επιχειρήσεων (Business Clusters), θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα ενώ θα γίνει και αναφορά σε επιτυχημένα παραδείγματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας οι ομιλίες θα αφορούν στην ανάπτυξη Clusters στη δημιουργική βιομηχανία. Το συνέδριο θα κλείσει με την παρουσίαση εταιρειών της δημιουργικής βιομηχανίας (video games, mobile apps, design) από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και με συζήτηση για το πως οι επιχειρήσεις αυτές αντιλαμβάνονται την ανάπτυξή τους εντός ενός Cluster.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σου μέσω skype ή msn το συντομότερο δυνατόν! :) Ευχαριστώ, Χρίστος

    Skype: christos.themgamer
    MSN: christos_97@hotmail.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή