Torchlight II με δυνατό φως..

Η επιστήμη της Φυσικής συνιστά πως τίποτα δεν καταστρέφεται, απλά μετουσιώνεται σε κάτι άλλο. Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια στην βιομηχανία των video games, αφού το κλείσιμο μιας εταιρίας, διαδέχεται το άνοιγμα μιας άλλης και η διάλυση μιας ομάδας, την δημιουργία μιας διαφορετικής. Έτσι λοιπόν και η Runic Games αποτελεί το προϊόν μιας σειράς τέτοιων αλλαγών. Έπειτα από διαμάχες της Blizzard Entertainment και της ιδιοκτήτριας εταιρίας της, Vivendi, πολλά κύρια στελέχη της Blizzard North αποφάσισαν να παραιτηθούν. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και οι ιδρυτές της Blizzard North, Max Schaefer, Erich Schaefer και David Brevik, καθώς και ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, Bill Roper.
Οι τέσσερίς τους θα ιδρύσουν την Flagship Studios και έπειτα οι Max Schaefer και Erich Schaefer θα μαζέψουν τα κομμάτια της Flagship για να δημιουργήσουν την σημερινή Runic Games, το 2008. Έχοντας ένα επιτελείο πολύ έμπειρων developers στον τομέα των Action RPG, η Runic καταφέρνει σε μόλις 11 μήνες να αναπτύξει το Torchlight, το οποίο απέσπασε αρκετά καλές κριτικές από reviewers και gamers ανά την υφήλιο. Τον Αύγουστο του 2010 η εταιρία ανακοινώνει το Torchlight 2, με σκοπό την κυκλοφορία του μέσα στο 2011. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους όμως το παιχνίδι αναβάλλεται για το 2012, ώστε να υποστεί βελτιώσεις και να γίνει περισσότερο beta testing. Ίσως η παράταση να ήταν αποτέλεσμα της εισαγωγής του multiplayer mode ή ακόμα και του content, ο σκοπός όμως ήταν να αποζημιωθούμε με ένα sequel που θα έχει ουσιαστικές διαφορές. Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του Torchlight, το δεύτερο κεφάλαιο της σειράς είναι γεγονός και έχουμε την χαρά να σας το παρουσιάζουμε.
Το Torchlight II είναι εδώ και θα συζητηθεί όχι μόνο διότι είναι απ’ τις πιο σοβαρές προσπάθειες ανεξάρτητων developers, αλλά γιατί κυκλοφορεί πάλι μέσω Steam στην τιμή των 19 ευρώ (ένα ευρώ φθηνότερα απ' την πρώτη έκδοση), αποτελώντας την καλύτερη απάντηση στην κρίση. Αν είστε φίλοι των RPG τότε γυμνάστε τα χέρια σας γιατί έπεται…πολύ “κλικ”. Στα χνάρια του Αλχημιστή Στο προηγούμενο μέρος της σειράς, τρεις ήρωες έφτασαν στην πόλη του Torchlight η οποία μαστίζονταν από μια πανούκλα, την Ember Blight, που διαστρέβλωνε ότι ακουμπούσε. Η Ember Blight εξαπλωνόταν από τα ορυχεία της πόλης όπου και εξορύσσονταν τα ορυκτά Ember, τα οποία ήταν η πηγή της δύναμης των αλχημιστών και όχι μόνο. Έτσι οι ήρωες καλούνται να καταστρέψουν την πηγή της πανούκλας, το αρχαίο πλάσμα Ordrak.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου