Οδηγίες για υγιές gaming


Οι γιατροί εξηγούν πως το έντονο στρες που προκαλείται στον ψυχοσωματικό κόσμο του παίκτη, προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παλμών. Σε περίπτωση όπου αυτή η υπερβολική ένταση συνεχιστεί για περισσότερες από 10 ώρες, μπορεί να προκληθεί καρδιακή αρρυθμία (δηλαδή πρόβλημα στο ρυθμό που έπρεπε να λειτουργεί η καρδιά) και διαταραχή κάποιων λειτουργιών του νευρικού συστήματος. Ακόμα κι αν δεν πολεμάτε mobs, δηλαδή αν το game σας δεν βρίσκεται στην κατηγορία της full αδρεναλίνης, αλλά παίζετε για πολλές ώρες συνεχόμενα, εξακολουθείτε να έχετε παραπάνω πιθανότητες να πάθετε καρδιακή προσβολή. Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να οδηγεί για οκτώ συνεχόμενες ώρες; Το ίδιο συμβαίνει και στην δική μας περίπτωση. Ο οργανισμός εξασθενεί, σωματικά και πνευματικά!
Πολλές μελέτες δείχνουν πως το να διατηρείτε την ίδια πόζα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, χωρίς να μετακινείτε το σώμα σας και ιδιαίτερα τα πόδια σας, ενδέχεται να προκαλέσει μέχρι και φλεβική θρόμβωση. Αυτό είναι κάτι πολύ σοβαρό αν αναλογιστούμε πως η λειτουργία των φλεβών είναι να επαναφέρουν το αίμα από όλα τα μέρη του σώματος πίσω στην καρδιά και ο θρόμβος (που είναι σταγόνες πηγμένου αίματος), εμποδίζει ακριβώς αυτή την ενέργεια. Επιπρόσθετα, εάν σε αυτό το χρονικό διάστημα της ακινησίας σας, δεν πίνετε και δεν τρώτε τίποτε, οι πιθανότητες αιφνίδιου θανάτου, από μία πνευμονική εμβολή πλέον, είναι αυξημένες.
internet-cafe
Αξίζει να σημειωθεί, πως ένα άτομο υπέρβαρο δυσχεραίνει την συνολική κατάσταση αντοχής του οργανισμού του. Κι ακόμα περισσότερο, στην περίπτωση της κακής διατροφής (junk food), όπου καταναλώνονται τροφές χαμηλές σε φυτικές ίνες και βιταμίνες. Με απλά λόγια, μπορεί το σώμα να χρειάζεται ενέργεια για να δουλέψει, αλλά η ενέργεια αυτή μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Αρκετοί από τους θανάτους που σχετίζονται με το gaming, έχουν συνδεθεί με την έλλειψη ύπνου και γενικότερα την ξεκούραση του οργανισμού. Ο ύπνος αποτελεί το 1/3 του συνολικού χρόνου στη ζωή μας. Όσοι επιστήμονες κάνουν έρευνες σχετικά με το γιατί ο ύπνος μας είναι αναγκαίος, δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να δώσουν μία σαφή απάντηση. Εκτιμάται πως συμβάλει σημαντικά στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων των γνωσιακών μας λειτουργιών, όπως είναι η ομιλία, η μνήμη, η πρωτοτυπία και η ευελιξία στον τρόπο σκέψης. Με άλλα λόγια, ο ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.
Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε πως κάποια internet cafe δεν διαθέτουν τις κατάλληλες συνθήκες για πολλές ώρες gaming, αφού έχουν φτωχό εξαερισμό και πολύ περιορισμένο χώρο για τον κάθε χρήστη.
warning-run1
Tips για safe gaming
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και πολλοί από σας θα αναρωτιέστε: Ε και τι να κάνω; Να μην ξαναπαίξω ποτέ; Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει game limit και τα video games να έχουν προειδοποιήσεις για την υγεία; Μην αγχώνεστε, παν μέτρον άριστον, λέει ο λαός και αυτό προτείνουμε και εμείς.
- Μειώστε το στρες, δώστε μία ανάσα στον εαυτό σας χαμογελώντας συχνότερα.
- Μην εξασθενείτε τον οργανισμό σας παίζοντας ατελείωτες ώρες παιχνίδια.
- Αυξήστε τις αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες στη ζωή σας.
- Προσοχή στην καθημερινή σας διατροφή, πίνετε αρκετό νερό.
- Φροντίστε να κοιμάστε τόσες ώρες, ώστε να νιώθετε ξεκούραστοι.
- Προσπαθήστε να έχετε καλή ποιότητα χώρου, με καλό εξαερισμό.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου