LittleBigPlanet PS Vita για περιπέτεια...

Η σειρά της βρετανικής Media Molecule έχει προκαλέσει ενθουσιασμό σε πολλές κατηγορίες χρηστών. Οι casual gamers, οι μικρές ηλικίες και οι λάτρεις των γρίφων είναι οι τρεις σημαντικότερες δεξαμενές άντλησης χρηστών. Από εκεί και πέρα όμως, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την δημιουργικότητα χιλιάδων χρηστών, οι οποίοι έχουν φτιάξει levels με τα εργαλεία του παιχνιδιού και τα έχουν μοιράσει online, εκτοξεύοντας την διάρκειά του στα ύψη. Πλησιάζοντας τα 10 εκατομμύρια πωλήσεις, η σειρά LittleBigPlanet μετράει ήδη τρεις εκδόσεις, δύο για το PlayStation 3 και μία που κυκλοφόρησε ενδιάμεσα για το PSP.
Η τέταρτη έκδοση έρχεται στο PS Vita ως mana εξ ουρανού, λόγω της ιδιαίτερης έλλειψης καλών τίτλων. Ο developer ωστόσο δεν θα είναι αυτή τη φορά η Media Molecule, η οποία είχε παθητικό και συμβουλευτικό ρόλο στο LBP του PSP, ενώ τώρα απέχει πλήρως από τα καθήκοντά της, ετοιμάζοντας το adventure Tearaway για το Vita. Από τις -νέες στο χώρο- προγραμματιστικές εταιρείες Double Eleven, Tarsier Studios και XDev που ανέλαβαν το LittleBigPlanet στο PlayStation Vita, μόνο η δεύτερη έχει μια στοιχειώδη εμπειρία, καθώς είχε εργαστεί πάνω σε DLC για τα LittleBigPlanet του PS3. Όλες τους είναι θυγατρικές της Sony, η οποία τις φέρνει στην πρώτη γραμμή μάχης για να στηρίξουν τις πωλήσεις μιας νέας φορητής κονσόλας, που παρά τις υψηλές δυνατότητές της, διατηρούνται στο ιστορικό χαμηλό των 2.5 εκατομμυρίων κομματιών. Ήρθε λοιπόν ο καιρός για τον Sackboy να βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά. Βρετανικό Καρναβάλι για Vita…
 Ο εικονικός πλανήτης Carnivalia ήταν κάποτε ένα ευχάριστο μέρος. Ο Puppeteer ήταν ένας διασκεδαστής που έπαιζε με τις μαριονέτες του. Όμως η μοναχική του ζωή τον έκανε δυστυχισμένο, κυριεύτηκε από μαγεία ώσπου τρελάθηκε, πέταξε τις μαριονέτες κι εξαφανίστηκε. Η οργή του αυξανόταν χρόνο με το χρόνο, ώσπου μια μέρα επέστρεψε, έσπειρε το χάος στο πέρασμά του και πήρε τον έλεγχο της Carnivalia. Στόχος του Sackboy είναι να βοηθήσει τους αθώους εναπομείναντες πολίτες της Carnivalia και να σταματήσει τον Puppeteer, ο οποίος ελέγχει τα “Hollows”, πλάσματα τα οποία μοιάζουν με κινούμενα σκιάχτρα-μαριονέτες. Στο δρόμο του θα συναντήσει εξ αρχής τον συνταγματάρχη Flounder, που τον οδηγεί στο μυστικό στρατόπεδο La Marionetta, κάνοντάς του μαθήματα για το τι συμβαίνει εκεί έξω και πως θα πρέπει ο μικρός μας ήρωας να δράσει. Εν τέλει, αυτός ο φανταστικός μικρόκοσμος της Carnivalia μοιάζει με παραμύθι, το οποίο επιδιώκει να σας ταξιδέψει ευχάριστα, τόσο που μετά από αρκετές ώρες παιχνιδιού θα καταλήξετε να αισθάνεστε πλήρως απορροφημένοι από αυτόν.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου