Resident Evil 6 με νέα γραφικά...

Η Capcom είχε "μυριστεί" χρήμα στην όλη υπόθεση και από το διάστημα 2001 έως και το 2005 είδαμε να κυκλοφορούν διάφορα αμφιβόλου ποιότητας spin-offs (με εξαίρεση το Resident Evil Code: Veronica).
To 2005 ήταν μια χρόνια σταθμός για την μετέπειτα εξέλιξη της σειράς, αφού το Resident Evil 4 μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα "καθαρόαιμο" Third-Person Shooter. To horror στοιχείο άρχισε σιγά-σιγά να παραγκωνίζεται, με τους developers να προσανατολίζουν τις προσπάθειές τους στην ανάδειξη του στοιχείου της δράσης. Το παράδοξο είναι ότι τόσο το Resident Evil 4, όσο και το sequel του, Resident Evil 5, ξένισαν αρκετούς από τους φίλους της σειράς. Στον αντίποδα, κατάφεραν να σημειώσουν μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία από τους προκατόχους τους, δικαιώνοντας έτσι την Capcom. Αρκετούς μήνες πριν την κυκλοφορία του Resident Evil 6 η Capcom μας είχε προϊδεάσει ότι στο νέο κεφάλαιο της δημοφιλούς σειράς θα επιστρέψουν κάποια από τα στοιχεία των πρώτων παιχνιδιών. H ιαπωνική εταιρεία "βάφτισε" το νέο της δημιούργημα ως ένα "Dramatic Horror" game και δεν δίστασε να δηλώσει ότι το Resident Evil 6 θ' αποτελέσει το πρώτο σκαλοπάτι στη νέα εξέλιξη της σειράς. Παρόλα αυτά, οι εντυπώσεις που σχηματίσαμε παίζοντας τα δυο demos του παιχνιδιού δεν ήταν οι καλύτερες.
Αφενός γιατί η σειρά φαίνεται να έχει χάσει την ταυτότητά της κι αφετέρου γιατί η δουλειά των developers στον τεχνικό τομέα κρίθηκε ανεπαρκής. Χωρίς να μακρηγορούμε περαιτέρω, πάμε να δούμε τι προσφέρει η νέα αυτή πρόταση της Capcom και αν καταφέρνει ν' ανταποκριθεί στις προσδοκίες των οπαδών της σειράς. Bio-Terror To Resident Evil 6 κινείται στα Third-Person Shooter πρότυπα των δύο προκατόχων του. Στο campaign του Leon S. Kennedy και στο "κρυφό" campaign της Ada Wong που ξεκλειδώνει αφού πρώτα ολοκληρώσετε τα υπόλοιπα τρία, θα συναντήσετε ορισμένα από τα στοιχεία των τριών πρώτων παιχνιδιών της σειράς, όπως την επιβλητική ατμόσφαιρα, την επίλυση γρίφων και κάποιες αρκετά τρομακτικές σεκάνς που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Στον αντίποδα, στα άλλα δύο campaigns, του Jake Muller και του Chris Redfield, η δράση και το ασταμάτητο πιστολίδι έχουν σαφώς τον πρώτο λόγο. Τα γεγονότα του παιχνιδιού διαδραματίζονται χρονικά σε μια περίοδο έξι μηνών από τον Δεκέμβριο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013 και σε διάφορες τοποθεσίες της υφηλίου. Η πλοκή δεν εξελίσσεται ομαλά και θα πρέπει να ολοκληρώσετε όλα τα campaigns για να καταλάβετε τελικά την ιστορία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα -τουλάχιστον αρχικά- να μην έχετε σαφή εικόνα για το ποιο λόγο συμβαίνουν τα διάφορα γεγονότα και τι ακριβώς αντίκτυπο έχουν οι πράξεις σας. To campaign του Leon εκτυλίσσεται στην Αμερική και συγκεκριμένα στην πόλη Tall Oaks. Ο πρόεδρος της χωράς αναμένεται να δώσει μια διάλεξη στο Ivy University με σκοπό να αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στην καταστροφή της Racoon City πριν από 15 χρόνια. Στην πόλη όμως εξαπλώνεται μια περίεργη ομίχλη, η οποία μεταφέρει ένα ιό που μετατρέπει τους ανθρώπους σε zombies (ναι, σωστά μαντέψατε!). Ο πρόεδρος μολύνεται και αυτός από το ιό και ο Leon αναγκάζεται να τον εκτελέσει. Στην συνέχεια με την βοήθεια της αινιγματικής Helena Harper θα πρέπει να διαφύγει από την πόλη και παράλληλα ν' ανακαλύψει ποιος ευθύνεται για την εξάπλωση της ομίχλης.
 Ο Chris Redfield επιστρέφει από το προηγούμενο μέρος της σειράς και αναλαμβάνει τον ρόλο του επίλεκτου στρατιώτη της B. S. A. A, μιας οργάνωσης που έχει ως σκοπό να αντιμετωπίσει τους bio-terrorists (τρομοκράτες που χρησιμοποιούν βιολογικά όπλα). O κεντρικός χαρακτήρας του Resident Evil 5, σαφώς απογοητευμένος από μια αποτυχημένη αποστολή στην Edonia (φανταστικό κράτος της Ανατολικής Ευρώπης), "πνίγει" τον πόνο του στο αλκοόλ σ' ένα μπαρ. Εκεί ένας παλιός συνεργάτης του, ο Piers Nivans, θα τον στρατολογήσει ξανά στην B. S. A. A, καθώς μια νέα ομάδα τρομοκρατών έχει εμφανιστεί στην πόλη Lanshiang της Κίνας. Στο Resident Evil 6 θα συναντήσετε έναν νέο χαρακτήρα, τον Jake Muller, ο οποίος είναι γιος του Albert Wesker (ο κεντρικός "κακός" του Resident Evil 5). Ο Jake δρα ως μισθοφόρος της Edonian Liberation Army, όταν το κράτος δέχεται μια ανελέητη επίθεση τρομοκρατών. Σύντομα θα συμμαχήσει με την Sherry Birkin (η κόρη του επιστήμονα William Birkin από το Resident Evil 2) και θα πρέπει να δραπετεύσουν από την Edonia, ενώ παράλληλα θα πρέπει ν' αποφύγουν ένα τεράστιο μεταλλαγμένο τέρας που ονομάζεται Ustanak (θυμίζει τον Nemesis από το Resident Evil 3).
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου