Mount & Blade II: Bannerlord

Η μικρή προγραμματιστική εταιρεία TaleWorlds έβαλε δυναμικά την Τουρκία στον χάρτη των χωρών που αναπτύσσουν video games, όταν στις 19 Σεπτεμβρίου 2008 κυκλοφόρησε το Mount & Blade για PC, ένα μη γραμμικό Action RPG χωρίς συγκεκριμένο σενάριο, που μας τοποθετούσε σ’ έναν μεσαιωνικό φανταστικό κόσμο. Το παιχνίδι έκανε τότε τη διαφορά, καθώς ο developer «πέταξε από το παράθυρο» τα στοιχεία φαντασίας που θα περίμενε να βρει κανείς σ’ έναν τίτλο του είδους -όπως μάγους, ξόρκια, ξωτικά και δράκους- εστίασε στις μάχες σώμα με σώμα με όπλα της εποχής και προσέφερε καινοτόμα συστήματα μάχης και αναβάθμισης των skills του χαρακτήρα μας.
Η επιτυχία του Mount & Blade θεωρήθηκε σημαντική, αν αναλογιστούμε μάλιστα το μέγεθος της εταιρείας, οι κριτικές ήταν επί το πλείστον θετικές και έτσι δεν άργησε η κυκλοφορία του Mount & Blade: Warband. To Mount & Blade: Warband κράτησε ανέπαφα τα στοιχεία του προκατόχου του και εισήγαγε ένα multiplayer mode που συμπληρώθηκε από το (stand-alone) expansion pack Mount & Blade: Napoleonic Wars. Στις 4 Μαΐου 2011, ακολούθησε το Mount & Blade: With Fire & Sword, το οποίο βασίστηκε στο ιστορικό μυθιστόρημα του Henryk Sienkiewicz με τίτλο With Fire and Sword. Όλα τα games της σειράς κυκλοφόρησαν από την Paradox Interactive, την εκδότρια εταιρεία που ειδικεύεται στο είδος των strategy με ιστορικό υπόβαθρο.
 Η TaleWorlds ανακοίνωσε στο επίσημο site της την έναρξη ανάπτυξης του νέου τίτλου της σειράς, το οποίο θ’ αποτελέσει sequel του Mount & Blade: Warband. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα ένα πρώτο τρέιλερ μαζί με λιγοστές πληροφορίες. Σύμφωνα με τον developer, το Mount & Blade II: Bannerlord θα είναι ένα Action RPG με στοιχεία strategy, το οποίο θα διαδραματίζεται γι’ ακόμα μία φορά σ’ έναν φανταστικό μεσαιωνικό κόσμο. Η TaleWorlds υπόσχεται ότι θα κληθούμε να δώσουμε μεγαλύτερης έντασης και πιο αιματηρές μάχες σώμα με σώμα απ’ ότι στους προηγούμενους τίτλους της σειράς, σε έναν ευρύτερης κλίμακας χάρτη.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου