A Clockwork Brain με όλα τα καλά του...

Η Total Eclipse αναπτύσσει video games από το 2004. Είναι ελληνική εταιρεία και δημιουργήθηκε από τα αδέρφια Αργύρη και Δημήτρη Μπεντίλα. Με μία μικρή βασική ομάδα, αλλά με μεγάλες φιλοδοξίες και διεθνείς συνεργασίες, έχει τραβήξει την προσοχή με τις επτά μέχρι τώρα δημιουργίες της που έχουν πουλήσει χιλιάδες αντίτυπα σε περισσότερες από 150 χώρες. Από αυτές ξεχωρίζουν το Academy of Magic (που έφτασε στην τέταρτη θέση των Top 10 της RealArcade) καθώς και το match-three puzzle παιχνίδι με το όνομα Bounty. Όλα τα games της Total Eclipse ανήκουν στην κατηγορία των casual και χαρακτηρίζονται από αρκετά υψηλή ποιότητα παραγωγής. Το πιο δημοφιλές της δημιούργημα είναι το A Clockwork Man, ένα adventure που κυκλοφόρησε το 2011 για PC, Mac και Linux κι απέκτησε φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο, καθώς και ένα sequel, το A Clockwork Man: The Hidden World. Και τα δύο εξελίσσονται σε μία εναλλακτική (Steampunk) εκδοχή της βικτοριανής εποχής, όπου η κινητήρια δύναμη είναι ο ατμός και πρωταγωνιστούν η Miranda Calomy και το ρομπότ φίλος της, Sprocket. Το Clockwork Brain, που στοιχίζει 2,39€ και έχουν παίξει μέχρι σήμερα 300.000 άνθρωποι, αποτελεί ένα spin-off της συγκεκριμένης σειράς και είναι ένα παιχνίδι που θα εξασκήσει την ικανότητα αντίληψής σας.
Train your brain
Το Clockwork Brain δεν είναι ένα Adventure όπως τα δύο προγενέστερα παιχνίδια, αλλά ένα ταχύτατο puzzle game. Αποτελείται από ένα πακέτο γρίφων στους οποίους θα πρέπει να πετύχετε το καλύτερο δυνατό σκορ. Αυτό το κάνετε λύνοντας τα puzzles και τις σπαζοκεφαλιές που έχουν ετοιμάσει οι προγραμματιστές. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι γρίφοι αυτοί ανήκουν στη σχολή των puzzle games που...εξασκούν το μυαλό. Έτσι, αντί να βρείτε τα συνηθισμένα puzzles -όπως αυτά που μετακινείτε τουβλάκια ή ενώνετε καλώδια και άλλα τέτοια χιλιοπαιγμένα- οι γρίφοι που σας προσφέρει το A Clockwork Brain θα μπορούσαν να είναι κομμάτι ενός (απολαυστικού) IQ τεστ. Αυτό συμβαίνει επειδή το κάθε ένα από αυτά τα minigames είναι φτιαγμένο με στόχο να εξασκήσει την οπτική και χωροταξική σας αντίληψη, την γλωσσική και αριθμητική σας επεξεργασία, τη μνήμη σας, την λογική σας και την αναλυτική σας σκέψη. Πρόκειται λοιπόν για puzzles φτιαγμένα με στόχο να εξασκούν διάφορες νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου σας. Όταν ξεκινάτε το παιχνίδι μπορείτε να επιλέξετε το Challenge Mode, όπου καλείστε να λύσετε τέσσερις τυχαίους γρίφους και να βαθμολογηθείτε ανάλογα, ενώ αν προτιμάτε, μπορείτε να κάνετε...προπόνηση σε κάθε minigame ξεχωριστά επιλέγοντάς το από το Single Mode. Το A Clockwork Brain προσφέρει συνολικά 11 minigames και η εταιρεία έχει δώσει σημασία στην ποιότητα του καθενός. Έτσι, το κάθε puzzle έχει μία τελείως διαφορετική κεντρική ιδέα και βάζει τους δικούς του κανόνες, ενώ όλα επιφυλάσσουν αρκετές παραλλαγές οι οποίες...μπαίνουν στο παιχνίδι όταν η δυσκολία ανεβαίνει.
 Τα minigames αυτά βασίζονται στην ταχύτητα της σκέψης (και των αγγιγμάτων στην οθόνη), είναι όμορφα δομημένα και παίζουν πολύ ομαλά. Δεν θα προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες (αφού τα τέσσερα από αυτά μπορείτε εύκολα να τα δοκιμάσετε αν κατεβάσετε την free εκδοχή του παιχνιδιού από το App Store) πρέπει όμως να τονίσουμε ότι η Total Eclipse μας εκπλήσσει ευχάριστα αφού έχει επινοήσει πρωτότυπους και τελείως διαφορετικούς μηχανισμούς για την λύση τους. Δύο-τρία από αυτά (όπως για παράδειγμα το Sculpt Away ή το What Has Changed), ίσως να σας θυμίσουν στην εμφάνιση κάποια puzzles που έχετε δει στο παρελθόν αλλά οι εκδοχές που προσφέρει η εταιρεία είναι τελείως φρέσκες. Επίσης, κάποια από αυτά είναι πιο περίπλοκα από τα άλλα (όπως το Logic Tiles και το Scrolling Silhouettes) και ίσως την πρώτη φορά που θα τα παίξετε να σας πάρει λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να καταλάβετε το τι πρέπει να κάνετε. Σε κάθε περίπτωση, σύντομα το αντιλαμβάνεστε και στη συνέχεια δεν το ξεχνάτε ποτέ.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου