Άρωμα γυναίκας και δράσης στα παιχνίδια

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια για να δούμε θηλυκούς χαρακτήρες να πρωταγωνιστούν σε διάφορες δημιουργίες. Μια από τις πρώτες θρυλικές ηρωίδες ήταν η Chun-Li στο Street Fighter II, εντούτοις το κομβικό σημείο για την καθιέρωση των εκπροσώπων του "ωραίου" φύλου στα video games ήταν η κυκλοφορία του Tomb Raider. Η εκρηκτική Lara Croft γοήτευσε τον αντρικό πληθυσμό και αποτέλεσε είδωλο για αρκετές γυναίκες gamers. Οι 10 ηρωίδες που αποτελούν το Best Of αυτής της εβδομάδας προέκυψαν από την δική σας ψήφο στο σχετικό topic του forum και την συντακτική ομάδα του GameWorld. H προσπάθεια μας να ξεχωρίσουμε τους πιο σέξι θηλυκούς χαρακτήρες αποδείχθηκε αρκετά δύσκολη, καθώς πάρα πολλές πρωταγωνίστριες δημοφιλών video games πληρούσαν τα απαιτούμενα κριτήρια. Εμείς διαλέξαμε τις καλύτερες και σας τις παρουσιάζουμε χωρίς να μακρηγορούμε περαιτέρω. Ακολουθεί το Top 10 των πιο σέξι θηλυκών χαρακτήρων:
  10. Jeanette Voerman (Vampire: The Masquerade – Bloodlines) Σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις, τα λογοτεχνικά έργα και τις κινηματογραφικές παραγωγές, οι βρικόλακες πάντα γοήτευαν τα θύματα τους πριν τους ρουφήξουν το αίμα. Στο Vampire: The Masquerade – Bloodlines της Troika Games που είναι εμπνευσμένο από τo oμώνυμο pen-and-paper RPG της White Wolf, θα συναντήσετε διάφορα γοητευτικά πλάσματα της νύχτας. Ένα από αυτά είναι και η Jeanette Voerman, ένας από τους κεντρικούς χαρακτήρες του παιχνιδιού την οποία θα γνωρίσετε για πρώτη φορά στο Asulym Club στην Santa Monica. Η Jeanette είναι χαρακτηριστική φιγούρα, καθώς κοσμεί με την παρουσία της και το εξώφυλλο του παιχνιδιού. Η Jeanette ανήκει στην clan των Malkavians και ως εκ τούτου είναι παράφρων (κάθε φυλή στο παιχνίδι έχει μια συγκεκριμένη "αδυναμία"). Στην προκείμενη περίπτωση πάσχει από σύνδρομο πολλαπλής προσωπικότητας, αφού μοιράζεται το ίδιο...σώμα με την δίδυμη αδερφή της Therese. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μπορείτε να "ζευγαρώσετε" με την Jeanette ακόμα και αν ο χαρακτήρας σας είναι γένους θηλυκού!
  9. Leixia (Soulcalibur V) H Yan Leixia έκανε ντεμπούτο στο πρόσφατο κεφάλαιο της δημοφιλούς σειράς Soul της Namco. Στο Soulcalibur V η Leixia πήρε την θέση της μητέρας της -Xianghua- στο ρόστερ μαχητών του παιχνιδιού, με την οποία έχουν αρκετές ομοιότητες στην εξωτερική τους εμφάνιση. Στον όμορφο λαιμό της δεσπόζει ένα φυλακτό που περιέχει ένα κομμάτι του Dvapara-Yuga. Πρόκειται για έναν ιερό καθρέφτη που μπορεί να εξαγνίσει όσους έχουν διαφθαρεί από την Evil Energy (κακή ενέργεια). Η έφηβη πολεμίστρια αποτελεί μια από τις πιο χαριτωμένες ηρωίδες των video games και παρά το παρουσιαστικό της είναι μια εξαίρετη ξιφομάχος με το παραδοσιακό κινέζικο σπαθί. Είναι ντυμένη μ' ένα κομψό και παράλληλα αρκετά αποκαλυπτικό φόρεμα, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το λουλούδι Blue Lotus που ανθεί στην επαρχία Luoyang της Ming Empire.
  8. BloodRayne (BloodRayne 1 και 2) Πέρα από την Jeanette Voerman, μια ακόμη θηλυκή βρικόλακας κοσμεί το Top 10 της στήλης μας Best Of. H Rayne (ονομάζεται επίσης και Agent BloodRayne) είναι η απόλυτη femme fatale και καταφέρνει να εκτοξεύσει την αντρική λίμπιντο με τον σκοτεινό ερωτισμό της και τις προκλητικές καμπύλες της. Εάν εξετάσουμε τα δυο παιχνίδια της σειράς BloodRayne, από καθαρά τεχνικής πλευράς δεν έχουν να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο στον ήδη κορεσμένο χώρο των Action-Adventures. Εντούτοις, κατάφεραν να πουλήσουν συνολικά περίπου 1.2 εκατομμύρια αντίτυπα εξαιτίας της δημοτικότητας της κεντρικής πρωταγωνίστριας. Το γεγονός αυτό ώθησε τον εκκεντρικό Γερμανό σκηνοθέτη και παραγωγό Uwe Boll, να μεταφέρει την BloodRayne και στις κινηματογραφικές αίθουσες με την ομώνυμη ταινία. Φυσικά, η ταινία απέτυχε παταγωδώς, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες ταινίες εμπνευσμένες από video games που σκηνοθέτησε ο Boll (House of the Dead, Alone in the Dark κτλ).
  7. Morrigan Aensland (Darkstalkers) H ομώνυμη χαρακτήρας αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς μαχητές της fighting σειράς Darkstalkers της Capcom. Η Morrigan είναι ένας θηλυκός δαίμονας που ανήκει στην κατηγορία των Succubi. Σύμφωνα με τις παραδόσεις, τα Succubi εισβάλλουν στα όνειρα των αντρών, με σκοπό να τους σαγηνεύσουν και στο παρελθόν ο μύθος αυτός χρησιμοποιήθηκε για να ερμηνεύσει το φαινόμενο της ονείρωξης. H Morrigan, πέρα από την σειρά Darkstalkers έχει κάνει αρκετές guest εμφανίσεις σε διάφορα ακόμα fighting games όπως τα Marvel vs. Capcom 1 & 2, αλλά και στο JRPG Cross Edge του PS3. Όσον αφορά την εξωτερική της εμφάνιση, η σέξι ηρωίδα εντυπωσιάζει με τα καταπράσινα μαλλιά της, το μεγάλο μπούστο της και τα καλλίγραμμα πόδια της, τα οποία μας κάνουν να παραβλέψουμε τα φτερά νυχτερίδας που βρίσκονται στην πλάτη της. Η Morrigan έχει την δυνατότητα να μετατρέψει τα φτερά αυτά σε λεπίδες ή καρφιά και να προκαλέσει τρομακτική ζημιά σε όσους τολμήσουν να τα βάλουν μαζί της.
  6. Ada Wong (Resident Evil 2, 4 και 6) H κινεζικής καταγωγής Αμερικανίδα κατάσκοπος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Resident Evil 2. H Αda ζητά από τον Leon Kennedy να την βοηθήσει να βρει το...αγόρι της, αλλά στην πραγματικότητα επιθυμεί να κλέψει ένα δείγμα του ιού G-Virus από τα εργαστήρια της Umbrella. Παρόλα αυτά, στην πορεία αναπτύσσεται ένα μικρό ειδύλλιο μεταξύ των δυο χαρακτήρων, το οποίο συνεχίζεται και στο Resident Evil 4. Η Ada Wong είναι μια κλασική "antihero", η οποία ναι μεν έχει προσφέρει αρκετές φορές την βοήθειά της στον Leon, αλλά πάντα με σκοπό να εκπληρώσει τις προσωπικές φιλοδοξίες της και όχι για το γενικό "καλό" της ανθρωπότητας. Στο Resident Evil 4, η σέξι χαρακτήρας κόβει στην κυριολεξία την ανάσα μας, χάρις στο άκρως αποκαλυπτικό κόκκινο φόρεμά της, το οποίο αναδεικνύει τα καλλίγραμμα πόδια της. Να προσθέσουμε επίσης πως στο πρόσφατο Resident Evil 6, η Ada επιστρέφει και μάλιστα πρωταγωνιστεί στο τέταρτο campaign του παιχνιδιού (για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσετε τα υπόλοιπα τρία).
  5. Kasumi (σειρές Dead or Alive και Dead or Alive Xtreme) Οι καυτές θηλυκές παρουσίες αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα της fighting σειράς Dead or Alive, όπως είδαμε άλλωστε και στο πέμπτο μέρος της που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Χωρίς ίχνος υπερβολής το Top 10 θα μπορούσε ν' αποτελείται αποκλειστικά από τις ηρωίδες της σειράς Dead or Alive , εντούτοις εμείς διαλέξαμε την καλύτερη! Η 17χρονη Kasumi είναι μια επιδέξια θηλυκή ninja και αποτελεί προσωπική "αδυναμία" του δημιουργού της σειράς Tomonobu Itagaki. Από το 1996 ;έως και σήμερα έχουμε δει αρκετές διαφορετικές εμφανίσεις της Kasumi. Η Γιαπωνέζα καλλονή παραμένει εντυπωσιακή είτε φορώντας την παραδοσιακή στολή Ninja της Mugen Tenshin clan της, είτε ποζάροντας με αποκαλυπτικό bikini. Η Kasumi δικαίως χαρακτηρίζεται ως ένα από τα sex-symbols των video games, έχοντας κερδίσει αρκετές διακρίσεις σε αυτόν το τομέα. Να προσθέσουμε επίσης ότι στην Ιαπωνία κυκλοφόρησε μια special edition του πρωτότυπου Xbox με την ονομασία “Kasumi-Chan Blue Xbox”, με το γεγονός αυτό ν' αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της τεράστιας δημοτικότητας της σέξι ηρωίδας.
  4. Tifa Lockhart (Final Fantasy VII) H πανέμορφη Tifa αποτελεί έναν από τους κεντρικούς χαρακτήρες του Final Fantasy VII, του -κατά γενική ομολογία- καλύτερου JRPG όλων των εποχών. Η Tifa μπορεί να χαρακτηριστεί ως η "απάντηση" της Ιαπωνίας στην Lara Croft, καθώς έχουν αρκετά κοινά στοιχεία όσον αφορά στην εξωτερική τους εμφάνιση και στις ικανότητές τους στις πολεμικές τέχνες. Η δημοφιλής ηρωίδα συμμετείχε επίσης και στην ταινία Final Fantasy VII: Advent Children, η οποία διαδραματίζεται δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του ομώνυμου παιχνιδιού. Στο έβδομο κεφάλαιο της σειράς Final Fantasy η Tifa με τον Barett ηγούνται της τρομοκρατικής ομάδας Avalanche, η όποια χαρακτηρίζεται από τις οικολογικές ανησυχίες της. Σκοπός της Avalanche είναι να καταστρέψει τους αντιδραστήρες της εταιρείας Shinra, οι οποίοι ρουφάνε την ζωή του πλανήτη και την χρησιμοποιούν ως μορφή ενέργειας. H Tifa πείθει τον Cloud Strife (κεντρικός πρωταγωνιστής του παιχνιδιού και πρώην επίλεκτος στρατιώτης της Shinra) να συμμετάσχει στην Avalanche και στην πορεία αναπτύσσεται ένα ειδύλλιο αναμεταξύ τους.
  3. Jill Valentine (Resident Evil 1, 3 και 5, Resident Evil: Revelations) Στην δεύτερη θέση του Top 10 συναντάμε έναν ακόμα χαρακτήρα από την σειρά Resident Evil της Capcom. H Jill έκανε το απόλυτα επιτυχημένο ντεμπούτο της στα video games το 1996 στο πρωτότυπο Resident Evil, ως μέλος της επίλεκτης αστυνομικής μονάδας STARS. Παρέα με τον Chris Redfield αποτέλεσαν ένα δυναμικό πρωταγωνιστικό δίδυμο, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν πιο εύκολο να ολοκληρώσετε το παιχνίδι με την Jill απ' ότι με τον Chris καθώς η θηλυκή ηρωίδα είχε πρόσβαση σε περισσότερα πυρομαχικά και πιο ισχυρά όπλα. Τέσσερα χρόνια αργότερα η Jill Valentine πρωταγωνίστησε στο Resident Evil 3: Nemesis, μ' ένα νέο ανανεωμένο και σαφώς πιο σέξι look. Η αστυνομική στολή είχε αντικατασταθεί από μια μαύρη μίνι φούστα, καφέ μπότες μέχρι το γόνατο και ένα γαλάζιο μπλουζάκι που αναδείκνυε το μπούστο και τους ώμους της πρωταγωνίστριας. Παρόμοια εμφάνιση υιοθέτησε και η ηθοποιός Sienna Guilorry, η οποία υποδύθηκε την Jill Valentine στην κινηματογραφική παραγωγή Resident Evil: Apocalypse. Στα πρόσφατα Resident Evil 5: Gold Edition και Resident Evil: Revelations είχαμε μια ακόμα αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση της ηρωίδας, αφού την είδαμε σε μια στενή ολόσωμη στολή που τόνιζε ιδανικά τις πλούσιες "καμπύλες" της.
  2. Aya Brea (Parasite Eve 1 και 2, The 3rd Birthday) H καλλίγραμμη Aya είναι η πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς Action RPG σειράς Parasite Eve της Square Enix. Η ακαταμάχητη εμφάνισή της οφείλεται στην ιδιαίτερη καταγωγή της, καθώς ο πατέρας της ήταν Ευρωπαίος και η μητέρα της Γιαπωνέζα. Κατάξαναθα μαλλιά, γαλάζια μάτια και λεπτεπίλεπτα ιαπωνικά χαρακτηριστικά συνθέτουν το πανέμορφο πρόσωπό της, ενώ το σώμα της έχει ιδανικές αναλογίες. Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η πιο σέξι παρουσία της Aya Brea ήταν στο 3rd Birthday, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από δυο χρόνια αποκλειστικά στο PSP. Η Square Enix εισήγαγε έναν νέο μηχανισμό, καθώς κάθε φορά που η Aya δέχονταν ζημιά τα ρούχα της άρχιζαν σιγά-σιγά να σκίζονται! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η εμφάνιση της ηρωίδας να γίνεται ολοένα και πιο αποκαλυπτική, καθώς αρκετές φορές μπορούσαμε να διακρίνουμε ακόμα και τα εσώρουχά της.
  1. Lara Croft (Tomb Raider) H εμβληματική ομώνυμη πρωταγωνίστρια δεσπόζει στην κορυφή του Top 10 της Best Of στήλης μας, χάρις στο εντυπωσιακό παρουσιαστικό της. Η Αγγλίδα αρχαιολόγος και τυμβωρύχος αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα ηρωίδα στα video games που έτυχε καθολικής αποδοχής, τόσο από το αντρικό όσο και το γυναικείο κοινό. Το πλούσιο μπούστο και η μέση "δαχτυλίδι" αποτελούν αναμφίβολα τα κυριότερα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα. Φυσικά οι ικανότητές της στο parkour και τον χειρισμό όπλων αποτελούν επίσης υπόδειγμα δυναμισμού. H σειρά Tomb Raider μεταφέρθηκε με απολυτή επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες με την ομώνυμη ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε η εκρηκτική Αngelina Jolie. Η επιλογή της συγκεκριμένης ηθοποιού σε αυτόν το ρόλο ταίριαξε...γάντι, καθώς ελάχιστες γυναίκες είχαν τα ανάλογα σωματικά προσόντα για να υποδυθούν την καλλίγραμμη Lara. Η επιτυχία των τίτλων Tomb Raider οφείλεται αποκλειστικά στη δημοφιλή της πρωταγωνίστρια και όλοι αναμένουμε με κομμένη την ανάσα να δούμε ξανά την Lara στο επερχόμενο ομώνυμο reboot της σειράς που θα κυκλοφορήσει το προσεχές έτος.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου