Transformers: War for Cybertron

Το σενάριο είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορούν και δίνονται υποσχέσεις. Στο νέο Transformers μπορείτε να δείτε τι ακριβώς συνέβη στον πλανήτη Cybertron και πως χωρίστηκαν τα ρομπότ σε δύο ομάδες, τους Autobots και τους Decepticons. Την συγκεκριμένη ιστορία δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ ξανά σε κάποια ταινία και γι' αυτό οι περισσότεροι οπαδοί της σειράς σίγουρα θα την εκτιμήσουν. Από την αρχή του παιχνιδιού, μπορείτε να επιλέξετε να παίξετε είτε ως Decepticon, είτε ως Autobot, προσπαθώντας να καταστρέψετε τα σχέδια της αντίπαλης ομάδας για την κυριαρχία του Cybertron.
Gameplay
Η λογική του παιχνιδιού είναι παρόμοια με τους προηγούμενους τίτλους της σειράς. Ελέγχοντας ένα από τα transformers της φυλής που επιλέξατε, μπορείτε να μετακινείστε στο χώρο είτε με τα πόδια, είτε μεταμορφώνοντας το ρομπότ σας σε κάποιο όχημα (αυτοκίνητο ή αεροσκάφος) καλύπτοντας έτσι μεγάλες αποστάσεις. Η κάμερα που χρησιμοποιείται είναι τρίτου προσώπου και σας επιτρέπει να βλέπετε όλους εχθρούς γύρω σας με μεγάλη ευκολία.
Σε περίπτωση που βρεθείτε αντιμέτωποι με αντίπαλα στρατεύματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπλα όπως αυτόματα και ρουκετοβόλα, καταστρέφοντας ότι σας εμποδίζει. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές τα διαθέσιμα πυρομαχικά είναι πολύ λιγότερα από αυτά που χρειάζεστε, μένοντας ως εκ τούτου πολλές φορές απροστάτευτοι. Εκτός αυτού, μπορεί να βρεθείτε σε κίνδυνο λόγω της μη ύπαρξης συστήματος κάλυψης, κάτι που σας αφήνει συνεχώς εκτεθειμένους. Συγκεκριμένα, ενώ όλοι οι χαρακτήρες που κινούνται από το παιχνίδι (NPCs) μπορούν να χρησιμοποιούν τοίχους, κουτιά αλλά και άλλα αντικείμενα για να προστατευτούν από τα πυρά των εχθρών τους, εσείς δεν μπορείτε ούτε να σκύψετε! Οι μοναδικές κινήσεις στις οποίες περιορίζεστε είναι το τρέξιμο, το άλμα και το transformation.
Όπλα
Τα διαστημικά ρομπότ δεν δείχνουν έλεος για κανένα λόγο και για να το αποδείξουν χρησιμοποιούν μια πληθώρα όπλων που είναι ικανά να εξουδετερώσουν οποιοδήποτε αντίπαλο σε μερικά μόλις δευτερόλεπτα. Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα όπλα όπως πιστόλια, αυτόματα και καραμπίνες, αλλά ακόμα και sniper rifles. Όσον αφορά στο τελευταίο, δυστυχώς οι περιορισμένοι χώροι και οι γρήγορες κινήσεις των transformers κάνουν την δουλεία του ελεύθερου σκοπευτή αν όχι αδύνατη, πολύ δύσκολη. Από όπλα υπάρχει μεγάλη ποικιλία αλλά λόγω των μικρών αποθεμάτων πυρομαχικών, πρέπει να τα χρησιμοποιείτε με σύνεση αλλιώς θα χρειαστεί να σκοτώνετε τους εχθρούς σας με melee επιθέσεις.
Εχθροί
Εχθρικά transformers ή αλλιώς…οι βλαμμένοι της υπόθεσης! Για άλλη μια φορά το A.I. του παιχνιδιού είναι μέτριο, μιας και καθ όλη την διάρκειά του βρίσκεστε αντιμέτωποι με ανόητα ρομπότ, τα οποία αν και είναι συνεχώς εξοπλισμένα με δυνατά όπλα, φαίνεται ότι δεν ξέρουν να τα χρησιμοποιούν! Μάλιστα, ενώ μπορούν να καλυφθούν και να σκύψουν, εντούτοις δεν το κάνουν ποτέ την κατάλληλη στιγμή και έτσι παραμένουν συνεχώς εκτεθειμένοι. Υπάρχουν όμως κάποιες στιγμές όπου η ενεργούν με μια μικρή δόση εξυπνάδας, πραγματοποιώντας μαζικές επιθέσεις. Στην περίπτωση αυτή προφανώς θα σας είναι πολύ δύσκολο να τους υπερνικήσετε.
Online
Το πιο σημαντικό κομμάτι του Transformers: War for Cybertron είναι το online mode του. Μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού, σας δίνονται δύο δυνατότητες. Η μια είναι να τερματίσετε με δύ φίλους σας (ή και αγνώστους) το campaign mode με την χρήση του co-op. Σε αυτή την περίπτωση, κάθε παίκτης ελέγχει από ένα χαρακτήρα και σε περίπτωση που για κάποιο λόγο ένας από εσάς αποσυνδεθεί για οποιοδήποτε λόγο, την θέση του παίρνει είτε κάποιο bot, είτε ένας άλλος παίκτης που θέλει να δοκιμάσει το συμμετοχικό παιχνίδι. Όσοι θελήσετε να ολοκληρώσετε την ιστορία του τίτλου με αυτό τον τρόπο, σίγουρα θα το διασκεδάσετε περισσότερο και η διαδικασία θα σας φανεί πολύ πιο εύκολη.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου