Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies

«Ιεροσυλία», «Προδοσία», «Ντροπή», «Κατάντια», είναι μερικές από τις πιο ήπιες εκφράσεις που χρησιμοποίησαν οι φανατικοί φίλοι του Dragon Quest στην Ιαπωνία, όταν η Square Enix ανακοίνωσε πως το 9ο επεισόδιο της θρυλικής σειράς RPG θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο φορητό μηχάνημα της Nintendo (τουλάχιστον όσοι δεν ήταν κάτοχοι DS). Και όταν λέμε «φανατικοί», το εννοούμε, αφού το DQ στην Ιαπωνία είναι κάτι παραπάνω από θρησκεία. Για να καταλάβετε, το Final Fantasy εκεί είναι κάτι σαν… το χαζό του ξαδερφάκι. Πώς κάνουν οι Κορεάτες με το StarCraft; Ε, πολλαπλασιάστε το επί 1315! Φανταστείτε λοιπόν τι θα γινόταν, αν π.χ. το StarCraft III έβγαινε μόνο για το 3DS. Θα την έβαζε τη βόμβα ο Χαρηκλάδης στα γραφεία της Blizzard ως «Σέχτα Αναξιοπαθούντων Gamers» ή όχι;
Όπως και να έχει πάντως, θα είναι λάθος σας αν σνομπάρετε το DQIX ελέω της πλατφόρμας. Στην τελική, αν είχε σκοπό η Square Enix να κάνει μια απλή ξεπέτα για να τσιμπήσει χρήμα από τους –πολλούς είναι αλήθεια- κατόχους DS που θα το αγόραζαν, ας έκανε ότι και στο Final Fantasy. Ας έβγαζε ένα σκασμό από spin-offs που και το όνομα θα κουβαλάνε και τους hardcore δεν θα εξαγρίωνε. Από τη στιγμή όμως που κότσαρε αυτό το «ΙΧ» στο τέλος, τότε αυτό σήμαινε ή το ότι το είχε πάρει πολύ στα σοβαρά ή ότι… κάποιος εκεί μέσω ήθελε να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο.
Άλλωστε ακόμα και το γεγονός ότι ανέθεσε την ανάπτυξη του παιχνιδιού στη Level-5 λέει πολλά, αφού το στούντιο που δημιούργησε το Professor Layton φημίζεται για τα εξαιρετικά έργα που έχει κάνει με καμβά τις δυο οθόνες της κονσολίτσας της Nintendo, έστω και αν τα περισσότερα δεν πέρασαν τα σύνορα της Ιαπωνίας. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια, αφού και το DQIX έφτασε στα μέρη μας μετά από ένα χρόνο και μια ντουζίνα μέρες, τις οποίες οι φανατικοί φίλοι των JRPGs μετράγανε μια-μια…
"Γκαρσόν! Τι θα γίνει με αυτό το κοκορετσάκι, έχουμε παραγγείλει εδώ και μια ώρα!"Αργά ή γρήγορα πάντως, έκανε το άλμα και στη Δύση το παιχνίδι και έβαλα επιτέλους το cartridge του στο DS-άκι μου, όπου από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως πρόκειται για μια υπερπαραγωγή που όμοιά της σπάνια γνωρίζει το φορητό της Ninty. Από τα εξαιρετικά anime cut-scenes, μέχρι την παραμυθένια ατμόσφαιρα του κόσμου του παιχνιδιού, είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια από μέρους Level-5 και Square Enix.
Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από το μύθο των Celestrians, μια φυλής αγγέλων, οι οποίοι έχουν επωμιστεί το καθήκον να προσέχουν την ανθρωπότητα, μέχρι το ιερό δέντρο Yggdrasil είναι σε θέση να καρποφορήσει και να πάνε και οι ίδιοι στην ευχή στο βασίλειο του Θεού.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου