Hydro Thunder Hurricane για xbox 360

Καλοκαίρι για τους περισσότερους Έλληνες σημαίνει Χαρούμενες Διακοπές (με το ομώνυμο παιδικό βιβλίο… ή και όχι), τα μπάνια του λαού, beachparty, ουζάκια/μπυρίτσες/φραπεδιές/μπανιστίρι/καμάκι στην παραλία κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Για το byteme και τους συντελεστές του, σημαίνει γενέθλια, προετοιμασία για την gamescom και reviews. Αν είμαστε τυχεροί, πέφτει στα χέρια μας κάποιο παιχνίδι που μπορεί να θυμίζει καλοκαίρι. Από αυτή την άποψη δεν έχω παράπονο. Πέρσι τέτοια εποχή είχα το review του Wii Sports Resort, φέτος αυτό του Hydro Thunder Hurricane. Μάλιστα για να το κάνουμε ακόμα πιο καλοκαιρινό, το ΗΤΗ είναι το δεύτερο παιχνίδι που κυκλοφορεί στα πλαίσια του Xbox LIVE: Summer of Arcade (την αυλαία άνοιξε την περασμένη εβδομάδα το LIMBO και ακολουθούν τρεις ακόμα τίτλοι). Καλύτερα κι από Σεϋχέλλες, σου λέω!
Αν πάντως ανήκετε στους –ελαφρώς- πάλιουρες και το όνομα του παιχνιδιού σας λέει κάτι, παρόλο που ουδέποτε τα πηγαίνατε καλά με τα indie games, μην τρέξετε -ακόμα- στον τρελογιατρό σας για πρόωρα σημάδια γεροντικής άνοιας. Το ΗΤΗ είναι sequel του Hydro Thunder το οποίο είχε κυκλοφορήσει η ιστορική Midway στα τέλη του περασμένου αιώνα τόσο στα coin-ops, όσο και στις κονσόλες της εποχής (Nintendo 64, Dreamcast, PlayStation). Εκείνη την εποχή άλλωστε, η Midway είχε αναπτύξει άλλα τρία μέρη της σειράς "Thunder" (Offroad Thunder, 4 Wheel Thunder, Arctic Thunder) με κοινό γνώρισμα όλων των τίτλων πως αποτελούσαν arcade racing παιχνίδια με οχήματα που δεν είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε σε άλλους εξομοιωτές οδήγησης.
"Ρε 'μεγάλε', κάτι μου θυμίζεις... Μήπως έχεις παίξει στο 'Anaconda';"Για να επανέλθουμε όμως στο καλοκαίρι του 2010, το Hydro Thunder Hurricane αποτελεί περισσότερο sequel παρά remake του αυθεντικού ΗΤ, όπως αρχικά είχε αφήσει να εννοηθεί η Vector Unit που το είχε αναλάβει. Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει ακόμα και όσοι αγνοούσατε την ύπαρξη του πρωτοτύπου, πρόκειται για ένα racing με ταχύπλοα, που θυμίζει κάτι ανάμεσα στο θρυλικό Wave Race και σε… WipEout με βάρκες!
Ο χειρισμός είναι υπερβολικά arcade και αρκετά εύκολος, αλλά και πάλι μην περιμένετε να οδηγήσετε τα σκάφη σας με λογική αυτοκινήτων αφού η συμπεριφορά τους είναι κάπως διαφορετική. Άλλωστε, ένας δρόμος –εκτός αν ζεις στην Αθήνα- δεν έχει κύματα ύψους 10 μέτρων ούτε τα αυτοκίνητά σας πηδάνε από καταρράκτες. Πάντως, όπως και στα περισσότερα συμβατικά arcade racing παιχνίδια, υπάρχει μια μορφή boost, το οποίο το κερδίζετε συλλέγοντας τα σχετικά power-ups που βρίσκονται διάσπαρτα στην πίστα. Μάλιστα αν ο μετρητής του boost σας δεν είναι άδειος, μπορείτε να εκτελέσετε και άλματα(!) με το σκαφάκι σας, τα οποία θα σας αποβούν χρήσιμα είτε για να συλλέξετε απρόσιτα αντικείμενα ή για να αποφύγετε παγίδες και να κόψετε δρόμο από δευτερεύοντα μονοπάτια.
Επειδή μπερδεύτηκα λιγάκι. Ο Ε.Τ. με ποδήλατο "πήγε σπίτι του" ή με... ψαρόβαρκα;Μια που αναφέρθηκα στις διαδρομές, να επισημάνω εδώ πως προς μεγάλη μου λύπη δεν είναι οι ίδιες με αυτές του πρώτου παιχνιδιού. Γιατί με έπιασε τόσος πόνος; Γιατί στο πρώτο παιχνίδι υπήρχε και μια διαδρομή ονόματι «Greek Isles» η οποία όπως καταλαβαίνετε ήταν εμπνευσμένη από το καλοκαιρινό τοπίο των νησιών του Αιγαίου (είπαμε, αφού δεν κάνω κανονικές διακοπές, ήλπιζα να βολευτώ με υποκατάστατα). Πάντως, η λογική έχει μείνει η ίδια, αφού οι διαδρομές κάθε άλλο παρά ρεαλιστικές είναι, με θεότρελους κινδύνους να παραμονεύουν από στιγμή σε στιγμή. Θα προτιμούσα πάντως να ήταν περισσότερες από 8, αφού μοιραία θα κουραστείς κάποια στιγμή να παίρνεις τις ίδιες και τις ίδιες στροφές.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου