DarkStar One: Broken Alliance

Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας που γνώρισε η Microsoft με το σύστημά της σε αυτή τη γενιά, σίγουρα οφείλεται σε ορισμένες πανέξυπνες επιλογές της σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική του. Το γεγονός πως το Xbox 360 είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να επιτρέπει εύκολο προγραμματισμό από τους δημιουργούς, αλλά και την ιδιαίτερα απλή μεταφορά λογισμικού από τους υπολογιστές σε αυτό, χάρισε στο σύστημα πολλά PC παιχνίδια -κυρίως ευρωπαϊκά- τα οποία και καλή ποιότητα διέθεταν και τον πολυπόθητο, για τη Microsoft, χαρακτηρισμό του “αποκλειστικού για το Xbox 360” κέρδισαν.
Τα παραδείγματα είναι πολλά και ξεκινούν από το Sherlock Holmes vs. Jack the Ripper και φτάνουν μέχρι το Metro 2033. Μια τέτοια περίπτωση τίτλου, που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στους υπολογιστές -πριν από πολλά χρόνια είναι η αλήθεια-, και σήμερα γνωρίζει μια αναβίωση μέσα από το σύστημα της Microsoft, είναι το DarkStar One.
Το DarkStar One είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση παιχνιδιού. Πρόκειται για ένα “Space shooter” τίτλο, του οποίου η πρωτότυπη έκδοση για υπολογιστές είχε κυκλοφορήσει το 2006 από την Ascaron. Πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, που ήθελε την εν λόγω κατηγορία να έχει “πεθάνει”, η Ascaron προσέφερε τότε στους κατόχους υπολογιστών, ένα παιχνίδι που έδειχνε να βγήκε από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν franchises όπως τα Wing Commander και Privateer διέγραφαν λαμπρή πορεία στην αγορά. Δανειζόμενο πολλά στοιχεία από τα προαναφερθέντα παιχνίδια, αλλά και από το θρυλικό Elite, το DarkStar One κέρδισε τις εντυπώσεις και ξεχώρισε μέσα σε μια αγορά που είχε κυριολεκτικά “πνιγεί” στα FPS.
Και η ιστορία επαναλαμβάνεται εν έτει 2010. Τέσσερα χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία, το DarkStar One έρχεται και πάλι αντιμέτωπο με θάλασσες First Person Shooters, έχοντας όμως ακόμα ζωντανή εκείνη την ιδιαιτερότητα και τον ιδιόμορφο χαρακτήρα, στοιχεία που του χαρίζουν μια ξεχωριστή θέση στην αγορά.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Προς το Blog σας
    Ένα blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
    Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
    Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
    Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
    www.ksipnistere.blogspot.com

    www.ksipnistere.gr
    Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή