Τα πρώτα hot tips στο DJ Hero 2

Προσωπικά βρήκα το DJ Hero τον πιο συναρπαστικό από τους Hero τίτλους που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια η Activision, οπότε αντιλαμβάνεστε το πώς ένιωσα όταν πληροφορήθηκα για τα σχέδια της εταιρείας να λανσάρει και sequel. Η πρώτη επαφή έγινε στο Pre-E3 event της Activision στο Λονδίνο πριν λίγες εβδομάδες ενώ η όλη –πρώτη- εμπειρία ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της E3 όπου έλαβε χώρα το… encore.
Σε γενικές γραμμές, το DJ Hero ήταν αρκετά πλήρες: συνοδευόταν από ένα αξιόλογο περιφερειακό, περιελάμβανε μία αρκετά δυνατή track list (που έγινε ακόμα πιο πλήρης με το DLC που κυκλοφόρησε στην πορεία) και έδινε την εντύπωση ενός τίτλου που σε πρώτη φάση δεν είχε λόγο να αποκτήσει sequel. Παρ’ όλα αυτά, στη FreeStyle Games διόρθωσαν αρκετά πράγματα, προσέθεσαν ορισμένα νέα στοιχεία και μας αποκαλύπτουν το DJ Hero 2! Το DJ Hero 2 δίνει βάρος στα social στοιχεία. Τα versus και co-op modes έχουν την τιμητική τους.DJ, spin that shit
Στο DJ Hero 2, που λέτε, έχει δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στο social κομμάτι και για τον λόγο αυτό προστέθηκαν έξτρα versus και co-op multiplayer modes. Μου έκανε εντύπωση αυτό όπου οι παίκτες συναγωνίζονται σε ένα κομμάτι, με τους στίχους (και κατ’ επέκταση τις κινήσεις) απλά να επαναλαμβάνονται –ώστε να περνούν και για τους δυο τους. Η υποστήριξη κιθάρας δεν υπάρχει πλέον αφού κάτι τέτοιο δεν κρίθηκε απαραίτητο από τους συντελεστές του τίτλου. «Στο πρώτο παιχνίδι θεωρήσαμε πως η κιθάρα θα βοηθούσε στον εγκλιματισμό όσων προέρχονταν από τα Guitar Hero. Τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και έτσι θεωρήσαμε σκόπιμο να αφαιρέσουμε αυτό το στοιχείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Chris Lee, επικεφαλής της FreeStyle Games ο οποίος και μας παρουσίασε το παιχνίδι. Τη θέση της κιθάρας πάντως έχουν πάρει τα φωνητικά αφού πλέον υπάρχει δυνατότητα ο DJ να συνοδεύεται από την αιθέρια φωνή που «ντύνει» κάθε κομμάτι –όπως κάνει ο Armin σε πολλά live του ένα πράγμα.
Τα φωνητικά (κοιτάξτε στο μέσον της εικόνας και προς τα πάνω) αποτελούν τη νέα, μεγάλη προσθήκη στο gameplay στου DJ Hero 2. Πιο χρήσιμα απ' την κίθαρα; Θα δείξει...Σε ό,τι αφορά τώρα τυχόν διαφορές στο gameplay συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι της σειράς, δεν υπάρχουν και πάρα πολλά για να αναφέρει κανείς. Η κονσόλα παραμένει η ίδια και ουσιαστικά το μόνο που έχει αλλάξει (πέραν της προσθήκης των νέων modes) είναι η μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων που παρέχεται στον παίκτη αφού πλέον υπάρχουν σημεία που μπορεί να «σκρατσάρει» κατά βούληση, το λεγόμενο freestyling, ενώ θα ευχαριστηθεί άπειρο cross-fading και εναλλαγή μεταξύ των κομματιών που παίζουν. Έξυπνη μου φάνηκε και η λειτουργία του banking (της αποθήκευσης των πόντων δηλαδή) σε τρία χρονικά σημεία κατά τη διάρκεια ενός κομματιού στο multiplayer, στοιχείο που αν μη τι άλλο ωθεί τους παίκτες προς την υιοθέτηση μιας κάποιας στρατηγικής. Παρότι δεν είχα τη δυνατότητα να παίξω τη single player campaign, αυτή θα ασχολείται –κλασσικά πράγματα- με την πορεία ενός DJ από την αφάνεια στην καταξίωση καθώς εκείνος θα ξεκινά την καριέρα του απ’ τα αλώνια βάζοντας πλώρη για τα σαλόνια (Club Studio 22 και βάλε).
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου