Κλέφτες κι Αστυνόμοι Online

Η ιδέα ενός Massive Multiplayer Online παιχνιδιού δράσης σαφώς και μπορεί να ιντριγκάρει το μυαλό κάθε gamer. Πόσο μάλλον όταν έχουμε δύο τινά. Απ’ τη μία, το All Points Bulletin είναι η επαναφορά –ως brand- ενός παλιού racing game καταδίωξης της Domark, το οποίο είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1989. Απ’ την άλλη, επικεφαλής του φετινού τίτλου είναι ο David Jones. Αν δεν σας λέει κάτι το όνομα, πρόκειται για τον δημιουργό το Grand Theft Auto. Τυχαίο; Δε νομίζω!
Ο David Jones μπορεί να έχει πολλές πρωτότυπες ιδέες στο κεφάλι του, αλλά σίγουρα οι προγραμματιστές με τους οποίους δούλευε κάποτε στο GTA είναι τελείως διαφορετικοί από αυτούς με τους οποίους συνεργάζεται σήμερα. Η Realtime Worlds είναι γνωστή για το Crackdown, ένα παιχνίδι δράσης που κυκλοφόρησε το 2007 για Xbox 360. Η εταιρεία γνώριζε εξ αρχής ότι δεν θα αναλάμβανε το sequel του, άρα αποφάσισε να βγάλει το ψωμάκι της…διαφορετικά, με το APB. Για να δούμε κατά πόσο καταφέρνει να ικανοποιήσει σε αυτό το ντεμπούτο της στα PC.
Ο κόσμος
Βρισκόμαστε στη σημερινή εποχή, σε μία εικονική πόλη με την ονομασία San Paro (η οποία by the way δεν έχει καμία σχέση με την δική μας Πάρο). Δύο φυλές μάχονται για το ποια θα επικρατήσει. Πρόκειται για τους “Criminals” και τους “Enforcers”. Οι πρώτοι είναι εγκληματίες του υποκόσμου και οι δεύτεροι είναι κάτι σαν αστυνόμευση. Προσπαθούν δηλαδή να επιβάλουν την τάξη, με τον βίαιο τρόπο. Εσείς καλείστε να επιλέξετε μία από τις δύο φυλές και να λάβετε μέρος σε online μάχες με άλλους παίκτες. Κοινώς…PvP μέχρι τελικής πτώσης.
Χειρισμός και προπόνηση
Αρχικά θα πρέπει να δημιουργήσετε τον χαρακτήρα σας, κάτι που ισχύει άλλωστε στα περισσότερα MMO. Επιλέγετε ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα από χρώμα δέρματος, χαρακτηριστικά προσώπου, μαλλιά, σωματότυπο και πάει λέγοντας, ενώ αν βαριέστε την όλη διαδικασία, δοκιμάζετε μερικές προτάσεις τυχαίων συνδυασμών μέχρι να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει. Μετά δίνετε το όνομα στον χαρακτήρα σας και ξεκινάτε. Τέλος, το loading screen διαρκεί κάτι λιγότερο από λεπτό, αλλά το θετικό είναι ότι από την στιγμή που θα συνδεθείτε στον server για να παίξετε, θα απαλλαχθείτε μια και καλή από το περιττό loading.
Τα πρώτα σας βήματα γίνονται προαιρετικά με τη μορφή των Training Missions. Αν θέλετε δηλαδή ξεκινάτε μιλώντας με τον NPC και κάνοντας τις αποστολές που θα σας ζητήσει. Σε αυτό το στάδιο δεν μπορείτε να εμπλακείτε με άλλους παίκτες. Όλοι είναι ορατοί μπροστά σας, αλλά αυτό που ξέρετε είναι ότι βρίσκεστε σε μία πόλη αρχικών αποστολών, με καμία δυνατότητα αλληλεπίδρασης. Ξεκινάτε όμως να συλλέγετε κανονικά χρήματα από τις αποστολές σας, οι οποίες διαφέρουν ανάλογα με τη φυλή σας. Γενικά περιλαμβάνουν κλοπές αυτοκινήτων, διαρρήξεις, απενεργοποίηση ή ενεργοποίηση βόμβας (ανάλογα με τον χαρακτήρα σας), graffiti κ.ο.κ. Τα χρήματα που κερδίζετε τα επενδύετε στην αγορά νέων όπλων, σφαιρών, οχημάτων, αξεσουάρ, ρουχισμού και πάει λέγοντας. Όσο για την συμπεριφορά σας στους δρόμους, όταν σκοτώνετε πεζούς ή ρίχνετε πινακίδες, τότε πέφτει το rating σας όταν είστε Enforcer και ανεβαίνει όταν είστε Criminal. Για να μην γίνουν όμως τα πράγματα εύκολα, όταν είστε Criminal θα πρέπει να κάνετε συχνά τέτοια μικρά εγκλήματα, διαφορετικά το rating σας θα πέφτει διαρκώς.
Η μετάβαση από το ένα σημείο στον άλλο είναι εύκολη, δεδομένου του ότι το μέγεθος κάθε πόλης είναι μικρό. Το πρώτο πρόβλημα όμως που θα αντιμετωπίσετε έχει να κάνει με την χρήση του χάρτη. Πατώντας το “M” ο χάρτης καλύπτει όλη την οθόνη κι ο χαρακτήρας σας φαίνεται μόνο στο background. Εκτός αυτού δεν μπορείτε να τον μετακινήσετε πλήρως. Αντί να μπαίνετε σε τέτοιες διαδικασίες, ένα Minimap σε μια γωνία της οθόνης δεν θα κόστιζε. Αντίθετα, θα σας έλυνε τα χέρια. Ένα ακόμη αρνητικό είναι η έλλειψη σαφών ενδείξεων. Ναι μεν οι NPC φαίνονται αλλά ο περισσότερος κόσμος που παίζει περιφέρεται άσκοπα καθώς δεν γνωρίζει τι θα πρέπει ακριβώς να επιλέξει στο μενού για να δεχθεί μια αποστολή.
Οι πρώτες αποστολές απλά σας δίνουν εντολή να πάτε σε κάποιο σημείο και να αλληλεπιδράσετε με το αντικείμενο πατώντας το “F”. Θα κληθείτε να μεταφέρετε αντικείμενα από το ένα μέρος στο άλλο, να διαρρήξετε πόρτες, να ψεκάσετε έναν τοίχο με graffiti κτλ. Κάθε αποστολή έχει κι ένα όριο χρόνου μέχρι να ολοκληρωθεί, οπότε αν το ξεπεράσετε τότε αποτυγχάνετε και δεν κερδίζετε κάποιο έπαθλο. Αρχικός σας στόχος είναι να ολοκληρώσετε όλες τις βασικές αποστολές για να προχωρήσετε στις κύριες πόλεις. Κατά τη μετάβαση αυτή επιλέγετε ανάμεσα σε τρεις μεγαλουπόλεις, την Κοινωνική, την Business style και την Παραθαλάσσια και καλείστε να βιώσετε από την αρχή το 100% του παιχνιδιού αντιμετωπίσετε τους άλλους παίκτες που βρίσκονται ήδη συνδεδεμένοι.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Είναι ένα παιχνίδι με σκοτωμούς και μου αρέσει
    πολύ και έχει αστυνόμους και κλεφτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή