Pro Evolution Soccer 2011

Μιλώντας με τον Shingo «Seabass» Takatsuka τον περασμένο Αύγουστο στην gamescom στην Κολωνία, όταν τον πληροφόρησα πως το παιχνίδι του ήταν απίστευτα δημοφιλές στην χώρα μας, μου είπε –ή ο διερμηνέας του, τέλος πάντων- πως το γνώριζε ήδη και μάλιστα είχαν σκοπό στην Konami να ανταμείψουν την αγάπη που δείχνουμε στο παιχνίδι την επόμενη χρόνια. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να πω πως τον πίστεψα και θεώρησα την απόκριση του αυτή ως μια απλή, δημοσιοσχετίστικη απάντηση. Ήδη βέβαια γνώριζα ότι η έκδοση του 2010 θα περιλάμβανε μενού στη γλώσσα μας και οι ελληνικές ομάδες θα αυξάνονταν στις 4, όμως πίστευα ότι δεν μπορούσε/ήθελε/σκόπευε να μας προσφέρει κάτι παραπάνω.
Από ό,τι φαίνεται όμως λογάριαζα χωρίς τον ξενοδόχο Τσακατσούκα, αφού οι εκπλήξεις για τον αγαπημένο ποδοσφαιρικό εξομοιωτή δεν σταμάτησαν πέρσι, μιας και κατά έναν περίεργο λόγο, οι Ιάπωνες μας έχουν πάρει στα σοβαρά (ίσως επειδή πρόκειται για μια από τις ελάχιστες αγορές που δεν το έχει ξεπεράσει σε δημοτικότητα το FIFA). Φέτος λοιπόν, όχι μόνο η παρουσίαση του παιχνιδιού μεταφέρθηκε στο –σαφώς πιο χλιδάτο- χώρο του γνωστού ξενοδοχείου Intercontinental, αλλά διευρύνθηκε, έστω και αν το βασικό κομμάτι συρρικνώθηκε όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια, αλλά αυτό συνέβη για άλλους -πρακτικούς- λόγους. Πριν το hands-on είχαμε μια παρουσίαση των νέων στοιχείων του PES 2011.Αρχικά, το λόγο πήρε ο Βαγγέλης Γεωργόπουλος της Zegetron, της εταιρείας που διανέμει το PES στην Ελλάδα και οργάνωσε την παρουσίαση αυτή, ο οποίος μας έδειξε με τη βοήθεια βίντεο πολλές από τις καινοτομίες του PES 2011 σε σχέση με την περσινή έκδοση. Αυτές αφορούσαν το σύστημα των πασών που έγιναν πιο ελεύθερες, το ρυθμό του παιχνιδιού που έχει πέσει, την άμυνα ένας-εναντίον-ενός, καθώς και τις προσποιήσεις που και αυτές έχουν γίνει ευκολότερες, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά θα βρείτε στο hands-on που ακολουθεί στις επόμενες σελίδες.
Ακολούθησε στη συνέχεια η προβολή ενός βίντεο σχετικά με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα PES, με την υπόσχεση πως του χρόνου θα είναι ακόμα πιο μεγαλειώδες και καλύτερα οργανωμένο, αφού η συμμετοχή ήταν τεράστια και προβλέπεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη.
«Πώς μας ενώνει και πώς μας δονεί, του… Σωτηρακόπουλου η φωνή!»
Αμέσως μετά, δόθηκε ο λόγος στους δυο επίτιμους καλεσμένους της εκδήλωσης, τους γνωστούς σπορκάστερ, Χρήστο Σωτηρακόπουλο και Γιώργο Θαναηλάκη, οι οποίοι ανέλαβαν το… θεόπνευστο έργο της ελληνικής περιγραφής μετά από κάτι λιγότερο από μια δεκαετία, αφού η τελευταία παρόμοια προσπάθεια είχε γίνει στο FIFA 2002 με τον –νυν Ευρωβουλευτή(!)- Μανώλη Μαυρομμάτη. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε πως η ιστορία ξαναγράφεται, αφού οι δυο τους είχαν αποτελέσει το δίδυμο τον σχολιαστών και στα FIFA 2000-2001 (ο Σωτηρακόπουλος στην περιγραφή και ο Θαναηλάκης στο σχόλιο), οπότε δεν μπορούμε να τους θεωρήσουμε πρωτάρηδες.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου