Dead Rising 2 για X360, PS3, PC

Με το μελάνι από την είδηση της νέας καθυστέρησης του Dead Rising 2 να μην έχει στεγνώσει ακόμα (ώρες-ώρες αυτές οι κλισεδούρες είναι το κάτι άλλο!), το hands-on του φαντάζει σαν μια μικρή ειρωνεία αλλά ας όψεται η E3 στην οποία είχα την ευκαιρία να δω τον τίτλο της Capcom –και εδώ που τα λέμε, ευτυχώς, αφού για τους επόμενους μήνες μόνο σε… εκθέσεις και events με βλέπω να έχω την ευκαιρία να τον «λιώνω»! Ένα πρώτο σχόλιο; Λοιπόν, τρελαίνομαι, που λέτε, για ταινίες με ζόμπι. Δω’ μου splatterιά (και πίτσα, αυτά τα δύο πάνε παρέα) και πάρε μου την ψυχή! Ε, το Dead Rising 2 ήταν λες και είχα μπροστά μου μια interactive b-movie!
Καλό το τόξο, καλός ο δυναμίτης, ακόμα καλύτερο όμως το δυναμιτότοξο!Zombienation!
Στο demo που έπαιξα λοιπόν κατά τη διάρκεια της E3, βρέθηκα σε ένα εμπορικό κέντρο, απόφαση που προφανώς δεν μπορεί να ‘ναι τυχαία με την Capcom να είναι ηλίου φαεινότερο πως δεν ήθελε να αποκαλύψει κάτι περισσότερο σχετικά με τις περιοχές του Dead Rising 2 –για όσους δεν ενθυμούνται, και το πρώτο Dead Rising είχε ένα σχεδόν πανομοιότυπο Mall. Κλασσικά πράγματα, οι διάδρομοι του εμπορικού κέντρου ήταν φίσκα στο ζόμπι οπότε ο Chuck Greene (δηλαδή εγώ) έπρεπε να χρησιμοποιήσει ό,τι ήταν δυνατόν προκειμένου να απαλλαχθεί από τους εμετικούς απέθαντους και να φτάσει στον προορισμό του –στην παρούσα φάση έπρεπε να βοηθήσω και μία NPC η οποία είχε βρει καταφύγιο σε ένα σταντ πληροφοριών.
Το πιο καινοτόμο στοιχείο του τίτλου συγκριτικά με τον προκάτοχό του είναι η δυνατότητα που θα έχει ο παίκτης να συνδυάσει αντικείμενα δημιουργώντας έτσι ακόμα πιο δυνατά όπλα. Για παράδειγμα, ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ είναι καλό και ισχυρό από μόνο του, θα γίνει ωστόσο ακόμα καλύτερο αν του προσθέσετε και μερικά καρφιά. Οπότε, τι κάνετε; Κατ’ αρχάς ψάχνετε για καρφιά και όταν με το καλό τα βρείτε, επισκέπτεστε κάποιο από τα workshops που είναι σημειωμένα στον χάρτη σας, πατάτε ένα κουμπί και βγαίνει μια χοντρή έτοιμο το μαραφέτι σας! Εννοείται πως για όσο χρησιμοποίησα το μοντιφαρισμένο ρόπαλο δεν έμεινε ζόμπι για ζόμπι όρθιο. Γενικότερα πάντως, στο παιχνίδι μπορείτε να αρπάξετε οτιδήποτε μετακινείται και να το χρησιμοποιήσετε ως όπλο: από πυροσβεστήρες και καρέκλες, μέχρι κούκλες, τραπέζια, ταμειακές μηχανές, τα πάντα!
Τι ώρα είναι; Ώρα για σφάξιμο!Το πρόβλημα με το demo του Dead Rising 2 στην E3 δεν ήταν η διάρκειά του αλλά το ότι δεν είχε την παραμικρή ποικιλία αφού περιορίστηκα μόνο στο προαναφερθέν εμπορικό τριγυρνώντας από μαγαζί σε μαγαζί (δεν βρήκα βέβαια καζίνο) περιμένοντας για κάποιο task να σκάσει μύτη (μέσω του ρολογιού, real-time) για να πάω σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος και ψάχνοντας για αντικείμενα που θα μπορούσα να συνδυάσω μεταξύ τους –στο παιχνίδι κυκλοφορούν και combo cards οι οποίες ξεκλειδώνουν ακόμα περισσότερους συνδυασμούς. Ο χειρισμός παραμένει λίγο-πολύ ο ίδιος με το πρώτο Dead Rising και ακόμα κι αν δεν το ‘χετε παίξει, δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας αφού μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο θα ‘χετε εξοικειωθεί πλήρως. Η κακιά Capcom βέβαια δεν είχε διαθέσιμο το co-op mode, δίνοντάς μας πάντως έναν –ακόμα- λόγο για να περιμένουμε τη gamescom της Γερμανίας.
Κλείνοντας με αυτή την πρώτη γεύση από Dead Rising 2, το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου μα καθόλου κακό. Αντιθέτως ήταν προβλεπόμενα καλό αφού με την ακατάπαυστη δράση, την τρελή splaterιά και τους ένα εκατομμύριο (καλά, εδώ μπορεί και να υπερβάλλω λίγο) διαφορετικούς τρόπους «καθαρίσματος» απέθαντων, με έκανε να θυμηθώ τις ένδοξες μέρες του Shawn of the Dead –το οποίο, σημειωτέον, το είχα ευχαριστηθεί πολύ περισσότερο από το Dawn of the Dead. Αναγκαστικά υπομονή μέχρι τη gamescom όπου ελπίζουμε η Capcom να φανεί λίγο πιο γαλαντόμα φέρνοντας μαζί της μια πιο «γεμάτη» έκδοση του τίτλου...
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου