Naughty Bear με νέα τρέλλα...

Την πρώτη φορά που είχα δει το Naughty Bear, σε ένα event της 505 Games στο Λονδίνο πριν από μερικούς μήνες, είχα ενθουσιαστεί. Το concept μου είχε φανεί έξυπνο, το στυλ εμετικά χαριτωμένο, η βία δίχως όρια (παρότι το παιχνίδι έχει PEGI 12, αν και αυτό είναι μια άλλη ιστορία) και γενικώς, το παιχνίδι είχε όλα τα φόντα να αποτελέσει μια εξαιρετικότατη καλοκαιρινή αγορά για τις ώρες εκείνες που στην παραλία δεν βρίσκεις ούτε τετραγωνικό εκατοστό ελεύθερο και στο Island «τρως πόρτα» απ’ το parking και φτάνεις στη Βάρκιζα για να αφήσεις το εργαλείο. Η φουλ έκδοση του παιχνιδιού βέβαια έβγαλε στη φόρα όλα εκείνα τα στοιχεία που το demo απέκρυπτε εντέχνως, αποδεικνύοντας πως οι άνθρωποι της Artificial Mind and Movement απλά δεν προσπάθησαν όσο θα έπρεπε.
«Ωστέ έτσι είστε ε; Καλά, θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε». ®Helloooooo Νότη!
Κατ’ αρχάς δεν υπάρχει η παραμικρή συγγένεια μεταξύ Naughty Bear και Naughty Χαλκίδη. Απλή συνωνυμία, που λένε. Έλα όμως που λόγω αυτής της συνωνυμίας, τα αρκουδάκια του Perfection Island που ζουν τα teddy bears έχουν τον Naughty (τον Bear, όχι τον Χαλκίδη) στην απ’ έξω. Τον σνομπάρουν, τον κοροϊδεύουν, δεν τον παίζουν και βασικά… θέλουν να τον σκοτώσουν! Ο Naughty λοιπόν μοιραία κάποια στιγμή «τα παίρνει» άσχημα και αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή του η οποία θα είναι γεμάτη με αίμα αυτό που γεμίζουν τα αρκουδάκια τελοσπάντωνε! Ο παίκτης ελέγχει τον Naughty Bear ο οποίος για να πετύχει τον σκοπό του (να μείνει μόνος στο νησί :P) μπορεί να χρησιμοποιήσει μια αρκετά μεγάλη γκάμα όπλων, από ρόπαλα του μπέιζμπολ, uzi και μπούτια από κοτόπουλο μέχρι πριόνια, χατζάρες και φυσικά τις γροθιές του.
Κατά βάση πρέπει να τιμωρήσει τα άλλα αρκούδια και τιμωρία για τον Naughty σημαίνει θάνατος. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με έναν συμβατικό τρόπο (aka βρίσκετε ένα αρκουδάκι, το αρχίζετε στις γρήγορες και το «ξαπλώνετε» οσονούπω) είτε με κάποιον πιο… «naughty» (σκανδαλιάρικος ελληνιστί). Ο απώτερος στόχος σας θα είναι να οδηγήσετε τα άλλα αρκούδια στην παράνοια και ει δυνατόν να τα φέρετε σε τέτοιο βαθμό ώστε να αυτοκτονήσουν! Μπορείτε για παράδειγμα να στήσετε ένα δόκανο και να παρασύρετε σε αυτό έναν αστυνομικό. Όταν αυτός παγιδευτεί, δεν χρειάζεται να τον σκοτώσετε (κάθε όπλο έχει και μία χαρακτηριστική finishing move) σώνει και καλά. Αντίθετα, αν υπάρχουν και άλλα αρκουδάκια στη σκηνή, μπορείτε να τρομάξετε τον αρκουδομπάτσο και να σπείρετε τον τρόμο στους μάρτυρες αφού θα δουν πως ακόμα και το όργανο του νόμου είναι ανίκανο να δαμάσει τη ζούρλα σας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου