Tiger Woods PGA Tour 11

Δίχως να αποτελεί έκπληξη, το Tiger Woods PGA Tour 11 έρχεται εφοδιασμένο με αρκετές επιλογές σε ό,τι αφορά το κυρίως gameplay, αν και φέτος έχει γίνει μια ενδιαφέρουσα στροφή ώστε ακόμα και παίκτες που πιάνουν για πρώτη φορά στα χέρια τους "μπαστούνι" του golf, να μη δυσκολευθούν. Φυσικά, για τους γνώστες, το PGA Tour προσφέρει πρακτικά τα πάντα και έτσι τοποθετείται με άνεση στην κορυφή της κατηγορίας, άσχετα αν ο ανταγωνισμός, απλά, δεν υπάρχει.
Ξεκινώντας από το μηδέν
Περνώντας στον κυρίως τίτλο, αρχικά απαιτείται η δημιουργία ενός χαρακτήρα, ο οποίος θα μας συντροφεύει κατά τη διάρκεια του career mode. Σε γενικές γραμμές, στο συγκεκριμένο τομέα ισχύει ό,τι και πέρυσι, ενώ και πάλι οι κάτοχοι της κάμερας του Xbox 360 μπορούν να μεταφέρουν το πρόσωπό τους στην ψηφιακή φιγούρα του παίκτη τους. Δυστυχώς, φέτος η αποτύπωση των χαρακτηριστικών δεν είναι και τόσο επιτυχημένη, ενώ και το χρονικό διάστημα από τη λήψη της φωτογραφίας, μέχρι την εμφάνισή της στη οθόνη, είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία.
Αλλά η δημιουργία χαρακτήρα δεν έχει απλά και μόνο διακοσμητικό ρόλο. Οι αναλογίες του θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη συνέχεια, μιας και ένας υπέρβαρος, για παράδειγμα, αθλητής, δεν θα μπορεί στις τελευταίες τρύπες ενός αγώνα να στοχεύει με ακρίβεια, με τα σημάδια της κούρασης να είναι εντονότατα.
Παράλληλα, η ΕΑ θέλησε να πάει το συγκεκριμένο τομέα ένα βήμα παραπέρα και έτσι οι πόντοι εμπειρίας που θα αποκομίζονται σταδιακά, θα μπορούν να δαπανηθούν είτε για την αγορά καλύτερου εξοπλισμού, είτε για τη βελτίωση των χαρακτηριστικών του παίκτη που ελέγχουμε. Και ευτυχώς, όλα τα παραπάνω εμφανίζονται μέσω λιτών και μοντέρνων στην εμφάνιση καρτελών, δίχως να κουράζουν ή να αποπροσανατολίζουν. Αφού κάποια στιγμή ο χαρακτήτας μας είναι έτοιμος, τη σκυτάλη παίρνει το tutorial, το οποίο επιβάλλεται να ολοκληρωθεί για να συνεχίσει κάποιος την ενασχόληση του με τον τίτλο.
Συνολικά υπάρχουν 8 βασικές δοκιμασίες, όπου με αργά, αλλά σταθερά βήματα, το Tiger Woods PGA Tour 11 προσπαθεί να καθοδηγήσει τους παίκτες στα βασικά του golf. Το ενδιαφέρον είναι πως φέτος η ΕΑ θέλησε να απλοποιήσει όσο το δυνατό περισσότερο τη διαδικασία μιας βολής, ωστόσο, το υψηλό επίπεδο ακρίβειας του παρελθόντος δεν δείχνει να απουσιάζει.
Στοχεύοντας με ακρίβεια
Το μεγαλύτερο βάρος καλείται για ακόμα μια φορά να σηκώσει ο αριστερός αναλογικός μοχλός, μέσω του οποίου οι παίκτες καλούνται να εκτελέσουν μια κίνηση παραπλήσια με την αντίστοιχη της πραγματικότητας. Τραβώντας τον μοχλό προς τα κάτω, ο χαρακτήρας μας παίρνει θέση βολής και κατόπιν, κινώντας τον προς τα πάνω, εκτελεί το χτύπημα. Η ταχύτητα της κίνησης θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ταχύτητα με την οποία θα φύγει το μπαλάκι από το γρασίδι, αν και μια επιτυχημένη βολή εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες. Καταρχάς, σημαντικό ρόλο παίζουν τα μπαστούνια, με ορισμένα από αυτά να είναι χρήσιμα σε κοντινές αποστάσεις και άλλα σε μακρινές. Ο παίκτης μπορεί να επιλέξει το σημείο στο οποίο θα χτυπήσει το μπαλάκι, ορίζοντας με αυτό τον τρόπο την καμπύλη της τροχιάς που θα διανύσει.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου