Rig ‘n’ Roll για τα μάτια του PC

Οι μνήμες από το πρόσφατο ταξίδι στο Λος Άντζελες ελέω E3 (και το επικό jet lag που επακολούθησε) είναι ακόμα νωπές. Όπως μάλιστα έγραφα και στο blog μου, παρέα με έναν φίλο δεν… καθίσαμε στα αβγά μας και αντίθετα, νοικιάσαμε έναν ματρακά και βγήκαμε παγανιά στους δρόμους της Καλιφόρνια. Ε, δεν πέρασαν παρά μερικές βδομάδες από τότε και σαν να μην πέρασε μια μέρα, ξαναβγήκα περατζάδα στα highways της Πολιτείας του Arnold, αυτή τη φορά με… μερικές ρόδες παραπάνω, χάρη στο Rig ‘n’ Roll της ρώσικης 1C –ρώσικο στούντιο να αναπτύσσει παιχνίδι που διαδραματίζεται στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, το ‘δαμε κι αυτό…
Χμχμμμ… Μπούρδες λέει τελικά το GPS, off-road το έκανα το «έργαλο»!«Κι έχω ξεκινήσει σιγούλια-σιγούλια»… Το Rig ‘n’ Roll δεν το λες racing διότι δεν είναι racing, τουλάχιστον δεν είναι μόνο racing. Ο παίκτης είναι ένας νεόκοπος επαγγελματίας οδηγός φορτηγού ο οποίος μόλις βγαίνει στο κουρμπέτι. Έχοντας τον δικό του τράκτορα και κάμποσο κομπόδεμα στην πάντα αναλαμβάνει να μεταφέρει αγαθά σε διάφορες πόλεις της Καλιφόρνια συναγωνιζόμενος άλλους συναδέλφους του (ή απλά να… παραβγεί μαζί τους χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρει τίποτα –εμ βέβαια, με $1 το γαλόνι που έχει η βενζίνη εκεί, κι εγώ θα ψωλαρμένιζα δεξιά κι αριστερά χωρίς να μου καίγεται καρφί!) προκειμένου να κερδίσει κι άλλα φράγκα με απώτερο στόχο να ανοίξει τη δικιά του φίρμα «Μεταφοραί-Μετακομίσεις “Ο Εχέμυθος”».
Το παιχνίδι έχει και storyline το οποίο όμως εμένα τουλάχιστον μου θύμισε παρακμιακή ταινία με φορτηγατζήδες στην Αμερική του ’80: τελείως cult χαρακτήρες, ο πρωταγωνιστής είναι ο κλασσικός «πέφτουλας» και τέτοια ωραία. Βασικά είναι αχρείαστο και συν τοις άλλοις, τα cut-scenes δεν είναι δυνατόν να προσπεραστούν! Θα τα δείτε θέλετε-δεν θέλετε –για όνομα… Όσο προχωράτε στο Rig ‘n’ Roll, την εμφάνισή τους θα αρχίσουν να κάνουν και στοιχεία business management αφού όπως είπαμε ο στόχος σας είναι να ανοίξετε τη δικιά σας μεταφορική, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να την μανατζάρετε κιόλας μέχρι να γίνετε ο κυρίαρχος της Καλιφόρνια.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου