DRM ξεγελά ασύστολα τους πειρατές!

Έχουμε δει πολλά απο τις εταιρίες με τα διάφορα κλειδώματα και τις προστασίες απο την πειρατεία. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η περίεργη περίπτωση του ερωτικού παιχνιδιού Cross Days, απο την ιαπωνική 0verflow. Αν λοιπόν προσπαθήσετε να κατεβάσετε τον εν λόγω τίτλο παράνομα, είναι πολύ πιθανό να κατεβάσετε εναν ψεύτικο installer που περιέχει κάτι σαν trojan.
Το εν λόγω σύστημα πρώτα σας δίνει ενα ερωτηματολόγιο και μετά ανεβάζει τα διάφορα στοιχεία σας σε κάποιο site σε κοινή θέα, μαζί με φωτογραφία της επιφάνειας εργασίας σας! Για να τα κατεβάσουν, οι ντροπιασμένοι – λόγω του είδους του παιχνιδιού που βρήκαν να κλέψουν και της παράνομης πράξης τους – πειρατές, πρέπει να κλικάρουν ένα link, μέσω του οποίου ζητούν συγγνώμη και παραδέχονται οτι θέλησαν να κλέψουν το παιχνίδι.
Αν αυτή η πρακτική σας φαίνεται απαράδεκτη, να σας πούμε οτι όλο το κόλπο είναι γραμμένο με κάθε λεπτομέρεια στους όρους χρήσης του ψευδο-installer. Εκεί δηλαδή που δεν κοιτάει κανένας. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ. Πάλι καλά που μιλάμε για γιαπωνέζικο ερωτικό (συνήθως ψιλοανώμαλο) παιχνίδι και όχι για κανέναν μεγάλο τίτλο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου