Majesty 2 για το δικό σας βασίλειο..

Το πρώτο Majesty κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2000 και χάρη στην πρωτοτυπία και το χιούμορ του, απέσπασε θετικές κριτικές. Εννιά χρόνια μετά, η Paradox Interactive μας παρουσιάζει την συνέχειά του, ένα real-time strategy με στοιχεία RPG. Το χαρακτηριστικό που κάνει το Majesty 2 να ξεχωρίζει, είναι το ότι οι ήρωές σας έχουν τη δική τους θέληση και προσωπικότητα, κάτι που αλλάζει τον τρόπο που παίζατε μέχρι τώρα τα παιχνίδια στρατηγικής.
Σενάριο
Το Βασίλειο της Ardania (οποιαδήποτε ομοιότητα με ηρεμιστικά χάπια είναι εντελώς τυχαία), είναι ένας πανέμορφος τόπος που κατοικείται από ανθρώπους, νάνους, ξωτικά, μινώταυρους και άλλα μαγικά πλάσματα. Κατά τα 500 χρόνια της ύπαρξής του, πολλοί βασιλείς και βασίλισσες πέρασαν από το θρόνο του, γράφοντας με τις ηρωικές τους πράξεις το όνομά τους στην ιστορία.
Τελευταίος κυβερνήτης της Ardania ήταν ο βασιλιάς Leonard, ο οποίος βλέποντας ότι δεν υπήρχαν άλλοι εχθροί για να εξολοθρεύσει, άρχισε να αισθάνεται υποδεέστερος από τους προκατόχους του. Λόγω της ανησυχίας του, αποφάσισε να καλέσει έναν δαίμονα με σκοπό να τον εξουδετερώσει. Δυστυχώς για τον ίδιο και τους υπηκόους του, ο δαίμονας αποδείχτηκε δυνατότερος από το αναμενόμενο και σκοτώνοντας τον βασιλιά Leonard, κυρίευσε την Ardania, ωθώντας την σε μία εποχή χάους και δυστυχίας.
Από τότε, εμφανίστηκαν πολλοί διεκδικητές του θρόνου που προκάλεσαν το δαίμονα, αλλά όλοι απέτυχαν. Σε αυτό το σημείο παρεμβαίνετε εσείς, όντας ο πραγματικός κληρονόμος του Βασιλείου. Σκοπός σας είναι να εξοντώσετε τον σατανικό δυνάστη και να διεκδικήσετε αυτό που δικαιωματικά σας ανήκει. Τον θρόνο.
Η δημιουργία ενός βασιλείου
Στο Majesty 2 παίρνετε το ρόλο του μονάρχη και ελέγχετε το βασίλειό σας. Ξεκινάτε κάθε επίπεδο έχοντας ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, το οποίο καλείστε να διαθέσετε για την κατασκευή κτιρίων. Τα κτίρια που μπορείτε να κατασκευάσετε, χωρίζονται σε guilds, καταστήματα και αμυντικούς πύργους. Αφού επιλέξετε το είδος της κατασκευής και την κατάλληλη τοποθεσία, το κτίσιμο αναλαμβάνουν οι χωρικοί. Οι πύργοι χρησιμεύουν στην άμυνα και εξουδετερώνουν οποιονδήποτε εχθρό βρεθεί σε απόσταση βολής, οι guilds χρησιμεύουν ως κατοικίες για τους ήρωες και τα καταστήματα φέρνουν εισόδημα στο βασίλειό σας. Κάθε κτίριο περιλαμβάνει διαθέσιμα upgrades, τα οποία βελτιώνουν τη λειτουργία του και χαρίζουν νέες ικανότητες σε εσάς και τους ήρωές σας.
Οι ήρωες
Κάθε μονάρχης που σέβεται τον εαυτό του, αφήνει τους άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά και -ευτυχώς για εσάς- η Ardania είναι ένας τόπος γεμάτος τυχοδιώκτες, οι οποίοι γυρεύουν περιπέτεια και χρήμα. Όπως και στα κλασικά RPG, οι χαρακτήρες χωρίζονται σε classes, οι οποίες περιλαμβάνουν πολεμιστές, μάγους, κυνηγούς, νάνους, ξωτικά και άλλες κατηγορίες, καθεμία από τις οποίες έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Για να αποφασίσουν οι διάφοροι ήρωες να θέσουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε την κατάλληλη guild. Για παράδειγμα, για να καλέσετε warriors θα πρέπει να κατασκευάσετε warrior guild, η οποία θα μπορεί να στεγάσει έως και τρεις πολεμιστές.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου