Red Dead Redemption με Αγρια Δύση

Το Red Dead Redemption είναι ένα επικό γουέστερν, το οποίο διαδραματίζεται 50 χρόνια μετά από το Red Dead Revolver, δηλαδή στα τέλη 19ου–αρχές 20ου αιώνα, όταν η Βιομηχανική Επανάσταση και ο κρατικός παράγοντας αντικαθιστούσαν με γοργούς ρυθμούς την ανομία και το χάος της Άγριας Δύσης. Το παιχνίδι εξιστορεί τις περιπέτειες ενός πρώην κακοποιού, ονόματι John Marston, καθώς περιπλανιέται στα αμερικάνικα σύνορα.
Το παιχνίδι θα σας προσφέρει ένα τελείως ανοικτό και ελεύθερο (προς εξερεύνηση) περιβάλλον. Το περιβάλλον αυτό περιλαμβάνει πόλεις, λειβάδια με άγρια φύση και επικίνδυνα περάσματα σε βουνά. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα ζήσετε την αγωνία των επικών γουέστερν μονομαχιών, θα συναντήσετε πλειάδα περίεργων χαρακτήρων, θα αντιμετωπίσετε το αφιλόξενο περιβάλλον της Άγριας Δύσης και εν τέλει, θα χαράξετε τον δρόμο σας σαν άλλος Λούκυ Λουκ, μέσα σε μια ιστορία για το τέλος της Άγριας Δύσης και των πιστολέρο της.
Gameplay
Οι οπαδοί του προηγούμενου τίτλου της σειράς θα είναι εξοικειωμένοι με το Dead Eye, το οποίο υπάρχει και στο Redemption. Το Dead Eye είναι ένα σύστημα bullet-time, το οποίο σας επιτρέπει να στοχεύετε με ακρίβεια τον εχθρό, είτε περπατάτε είτε ιππεύετε. Τα όπλα που θα έχετε στη διάθεση σας είναι εξάσφαιρα, καραμπίνες, τουφέκια, μαχαίρια, τσεκούρια, πυροβόλα και εκρηκτικά ΤΝΤ.
Για health χρησιμοποιείται η αναζωογονητική μέθοδος. Το να κρυφτείτε για λίγα δευτερόλεπτα είναι ικανό να γιατρέψει τις πληγές σας και να σας αναπληρώσει το health. Το περιβάλλον του παιχνιδιού παρέχει μέρη για κάλυψη και κρύψιμο, όπως βράχους, ψιλά χόρτα και πτώματα! Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, το όλο health και cover system θα είναι ίδιο με αυτό του Grand Theft Auto IV.
Για μέσα μεταφοράς θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρένα και άμαξες, αλλά το βασικό μέσο μεταφοράς είναι το άλογο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το κάθε άλογο έχει διαφορετική συμπεριφορά, ανάλογα με την κατάσταση του. Οι προγραμματιστές πάντως φρόντισαν να προσθέσουν στο περιβάλλον και άγρια ζώα. Στα ταξίδια σας λοιπόν θα συναντήσετε φίδια, αρμαντίλλο, κούγκαρ, λύκους, κογιότ ή ακόμα και αρκούδες.
Στον δρόμο σας θα συναντήσετε ορισμένες φορές και κάποιες ενέδρες, άλλες επικίνδυνες και άλλες όχι. Στις πόλεις, όπου θα πηγαίνετε, θα μπορείτε να πουλάτε και να αγοράζετε προμήθειες και όπλα. Επίσης, μέσα στο παιχνίδι θα υπάρχουν mini-games, τα οποία θα σας δίνουν τη δυνατότητα να τζογάρετε στο πόκερ ή ακόμα και να στοιχηματίσετε τα πέντε δάκτυλα του χεριού σας. H Rockstar Games επιβεβαίωσε ότι θα υπάρχει multiplayer mode, αλλά δεν απεκάλυψε τίποτα περισσότερο.
Γραφικά
Το παιχνίδι χρησιμοποιεί μηχανή γραφικών, η οποία είναι μία υβριδική δημιουργία προερχόμενη από την Rage και την Euphoria της Natural Motion. Το περιβάλλον της Άγριας Δύσης έχει απεικονιστεί άψογα. Η ποιότητα των textures στο σχεδιασμό βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι ώρες που αφιέρωσε η Rockstar Games για το σχεδιασμό του περιβάλλοντος της Άγριας Δύσης, φαίνονται να είναι άπειρες και σίγουρα θα εκπλαγείτε από το πόσο καλοσχεδιασμένο είναι. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η ρεαλιστικότατη και άκρως προσεγμένη κίνηση των χαρακτήρων και των ζώων. Τα πρόσωπα των χαρακτήρων είναι σχεδιασμένα με κάθε λεπτομέρεια ενώ ιδιαίτερη έμφαση φαίνεται να έχει δοθεί στα οπτικά εφέ των εκρήξεων, της φωτιάς και των καπνών. Οι πόλεις που θα συναντήσετε, σας μεταφέρουν νοερά και πειστικότατα στην Άγρια Δύση του 1900. Γενικότερα τα γραφικά του Red Dead Redemption είναι το τεράστιο πλεονέκτημα του παιχνιδιού και καθιστούν το παιχνίδι ένα από τα πιο καλοσχεδιασμένα μέχρι σήμερα.
Ήχος
Η Rockstar Games έχει κάνει εκπληκτική δουλειά και στο τομέα του ήχου. Πρώτα και κύρια, παρατηρήσαμε ότι το voice-acting είναι σε πολύ καλά επίπεδα, με κύριο χαρακτηριστικό την πιστή αποτύπωση της δύσκολης προφοράς του Αμερικάνικου Νότου. Οι ήχοι του περιβάλλοντος είναι λεπτομερώς αποτυπωμένοι -από το θρόισμα της ξερής βλάστησης μέχρι τα βήματα των άγριων ζώων που σας πλησιάζουν. Κατά τη διάρκεια της ενασχόλησης σας με το παιχνίδι, θα ξεχωρίσετε τους ρεαλιστικούς ήχους της άμαξας και των αλόγων, καθώς και τον πορωτικό ήχο του πυροβολισμού του εξάσφαιρου. Σε στιγμές δράσης, τα πολύ επιτυχημένα ηχητικά εφέ των εκρήξεων και των πυροβολισμών ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Από αυτά που έχουν δοθεί ως τώρα στη δημοσιότητα, ο ήχος του παιχνιδιού είναι πολύ δουλεμένος και υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι την τελική έκδοση του παιχνιδιού.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου