Majesty 2 για να κυβερνήσεις..

Στο Majesty 2 παίρνετε το ρόλο του μονάρχη και ελέγχετε το βασίλειό σας. Ξεκινάτε κάθε επίπεδο έχοντας ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, το οποίο καλείστε να διαθέσετε για την κατασκευή κτιρίων. Τα κτίρια που μπορείτε να κατασκευάσετε, χωρίζονται σε guilds, καταστήματα και αμυντικούς πύργους. Αφού επιλέξετε το είδος της κατασκευής και την κατάλληλη τοποθεσία, το κτίσιμο αναλαμβάνουν οι χωρικοί. Οι πύργοι χρησιμεύουν στην άμυνα και εξουδετερώνουν οποιονδήποτε εχθρό βρεθεί σε απόσταση βολής, οι guilds χρησιμεύουν ως κατοικίες για τους ήρωες και τα καταστήματα φέρνουν εισόδημα στο βασίλειό σας. Κάθε κτίριο περιλαμβάνει διαθέσιμα upgrades, τα οποία βελτιώνουν τη λειτουργία του και χαρίζουν νέες ικανότητες σε εσάς και τους ήρωές σας.
Οι ήρωες
Κάθε μονάρχης που σέβεται τον εαυτό του, αφήνει τους άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά και -ευτυχώς για εσάς- η Ardania είναι ένας τόπος γεμάτος τυχοδιώκτες, οι οποίοι γυρεύουν περιπέτεια και χρήμα. Όπως και στα κλασικά RPG, οι χαρακτήρες χωρίζονται σε classes, οι οποίες περιλαμβάνουν πολεμιστές, μάγους, κυνηγούς, νάνους, ξωτικά και άλλες κατηγορίες, καθεμία από τις οποίες έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Για να αποφασίσουν οι διάφοροι ήρωες να θέσουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε την κατάλληλη guild. Για παράδειγμα, για να καλέσετε warriors θα πρέπει να κατασκευάσετε warrior guild, η οποία θα μπορεί να στεγάσει έως και τρεις πολεμιστές.
Γενηθήτω το θέλημά σου
Αφού καλέσετε τους επιθυμητούς ήρωες, θα πρέπει να τους αναθέσετε αποστολές. Αυτό που κάνει το Majesty 2 να ξεχωρίζει, είναι το ότι οι χαρακτήρες έχουν τη δική τους βούληση και προσωπικότητα, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τους χειριστείτε άμεσα. Στην πραγματικότητα, ο τρόπος να εξουσιάσετε τους υπηκόους σας είναι τα χρήματα. Για να δελεάσετε τους ήρωές σας ώστε να καταστρέψουν κάποιον εχθρό, πρέπει να τοποθετήσετε μία attack flag πάνω του και να επιλέξετε ένα ποσό, το οποίο θα κερδίσει ο χαρακτήρας που θα φέρει εις πέρας την αποστολή. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να προστατεύσετε ένα συγκεκριμένο κτίριο ή να τους στείλετε σε κάποιο ανεξερεύνητο σημείο του χάρτη.
Η μόνη άμεση παρέμβαση που μπορείτε να έχετε στις μάχες, είναι κάποια διαθέσιμα ξόρκια, με τα οποία μπορείτε να γιατρεύσετε τους πληγωμένους στρατιώτες σας ή να κατακεραυνώσετε τους εχθρούς σας. Οι χαρακτήρες στο παιχνίδι έχουν αυτόνομη βούληση κι αυτό καθιστά τη διαχείριση τους μία προσεχτική διαδικασία. Ορισμένοι ήρωες δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους και θα προσπαθήσουν να βλάψουν ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια της μάχης, παρά να βοηθήσουν. Επίσης, κάποιες classes έχουν περισσότερες πιθανότητες να ανταποκριθούν σε συγκεκριμένο τύπο flag και η ανταπόκριση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη, όσο μεγαλώνει το ποσό της αμοιβής.
Εξέλιξη ηρώων
Με τα χρήματα που κερδίζουν οι ήρωές σας, μπορούν να αγοράσουν δυνατότερα όπλα και πανοπλίες, αλλά και μαγικά φίλτρα, αρκεί βέβαια να έχετε χτίσει τα κατάλληλα καταστήματα. Κάθε αγορά τους ανεβάζει τα έσοδά σας, κάτι που σημαίνει ότι δημιουργώντας καταστήματα, στην ουσία κάνετε επένδυση, η οποία θα σας ωφελήσει οικονομικά στην εξέλιξη κάθε επιπέδου. Ένα πρωτότυπο παιχνίδι στρατηγικής, το οποίο όμως θα βαρεθείτε γρήγορα.
Οι χαρακτήρες σας ανεβαίνουν επίπεδα καθώς πολεμούν κι αυτό τους καθιστά πιο δυνατούς. Αν κάποιος σκοτωθεί, έχετε τη δυνατότητα να τον αναστήσετε στο νεκροταφείο δαπανώντας κάποιο ποσό, το οποίο είναι ανάλογο με το level του μακαρίτη. Στο τέλος κάθε αποστολής, μπορείτε να προάγετε έναν ήρωα σε lord, κάτι που σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε τα αντικείμενα και το επίπεδό του και να τον καλέσετε στην επόμενη πίστα, καταβάλλοντας ένα τσουχτερό αντίτιμο.
Τεχνητή νοημοσύνη
Θα πρέπει να βρίσκεστε διαρκώς σε εγρήγορση, καθώς οι εχθροί θα επιτίθενται συνεχώς στο χωριό σας, απειλώντας να καταστρέψουν ότι έχετε χτίσει. Ευτυχώς, οι ήρωές σας αντιδρούν στις εχθρικές επιθέσεις, δρώντας σαν ομάδα, με τους πολεμιστές να τραβάνε πάνω τους τις επιθέσεις των αντιπάλων, τους κυνηγούς και τους μάγους να χρησιμοποιούν τις επιθέσεις τους από μακριά και τους μάγους να γιατρεύουν τους πληγωμένους. Επίσης, κάθε ήρωας χρησιμοποιεί τις ικανότητες με τις οποίες τον έχετε εξοπλίσει και τα φίλτρα που έχει αγοράσει, ανάλογα με την περίσταση.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου