Nier για πολύ ασταμάτητη δράση

Όλοι γνωρίζουν την Square Enix, ως την εταιρία που έγραψε ιστορία στα console RPGs με την άκρως επιτυχημένη σειρά Final Fantasy. Κατά τη διάρκεια του Electronic Entertainment Expo 2009, η Square Enix παρουσίασε στο κοινό τον επερχόμενο τίτλο της, ονόματι Nier. Σας παραθέτουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας, από αυτό το πολλά υποσχόμενο παιχνίδι.
Το Σενάριο
Ο βασικός πρωταγωνιστής, ονόματι Nier, ψάχνει να βρει μία θεραπεία για τον ιό Black Scrawl, ο οποίος έχει προσβάλλει την κόρη του, Yonah. Στην αποστολή του αυτή, τον συντροφεύει μία ξιφομάχος, η Kaine, η οποία έγινε ερμαφρόδιτη όταν καταλήφθηκε από δαιμονική δύναμη. Ο Nier βρίσκει έναν πολύτιμο σύμμαχο σε ένα ζωντανό βιβλίο, το επονομαζόμενο Grimoire Weiss, από το οποίο αντλεί τις μαγικές του δυνάμεις. Με ένα πρώτο δείγμα γραφής, η πλοκή του παιχνιδιού φαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη γνωρίζοντας ότι η Square Enix φημίζεται για τα δυνατά σενάρια που γράφει.
Gameplay
Το Nier αποτελεί μία μείξη Action με στοιχεία RPG. Ο πρωταγωνιστής χρησιμοποιεί εντυπωσιακά combos με το σπαθί του για να στείλει τους αντιπάλους του στον άλλο κόσμο και όταν το ατσάλι δεν αρκεί, χρησιμοποιεί το Grimoire Weiss για να εξαπολύσει εντυπωσιακά ξόρκια στους εχθρούς του. Φορτίζοντας τα ξόρκια, ο Nier μπορεί να κάνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Όσον αφορά στα RPG στοιχεία του Nier, περιπλανώμενοι στον κόσμο του θα μπορέσετε να μιλήσετε με τους ντόπιους και να αναλάβετε επιμέρους αποστολές. Στο δρόμο σας θα βρείτε κάθε λογής πωλητές, οι οποίοι θα σας προμηθεύσουν με όπλα και αντικείμενα. Θα μπορέσετε επίσης να δυναμώσετε τα ξόρκια, τα όπλα και τις κινήσεις σας, προσαρμόζοντάς στα όπλα αντικείμενα που αφήνουν πίσω τους οι εχθροί που έχετε σκοτώσει, τα οποία ονομάζονται “words”.
Γραφικά και ήχος
Τα γραφικά του Nier δείχνουν μέχρι στιγμής εντυπωσιακά, με ατμοσφαιρικά περιβάλλοντα και λεπτομερείς χαρακτήρες και τέρατα. Τα εφέ από τα ξόρκια που κάνετε θα σας αφήσουν έκθαμβους και όταν θα επιλέγετε να πετσοκόψετε τους εχθρούς σας, το αίμα θα ρέει άφθονο. Κερασάκι στην τούρτα αποτελούν τα τεράστια bosses, με τα οποία θα οδηγηθείτε σε επικές μάχες.
Ο τομέας του ήχου θα κυμαίνεται στα ίδια υψηλά στάνταρ, καθώς η ατμοσφαιρική μουσική θα πλαισιώνεται από γνωστά ονόματα που θα χαρίσουν τις φωνές τους στους ήρωες του παιχνιδιού. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τον Αμερικανό Jamieson Price, ο οποίος έχει δανείσει τη φωνή του στον Yasutora Sado του Bleach, αλλά και σε πολλούς ακόμη χαρακτήρες του World of Warcraft.
Συνοψίζοντας
Η Square Enix έχει τεράστια εμπειρία στον χώρο των RPG, αλλά η τελευταία της απόπειρα να δημιουργήσει ένα σοβαρό Action/Adventure απογοήτευσε (βλέπε Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crystal Bearers). Από την άλλη, το Nier φαντάζει ως ένας πολλά υποσχόμενος τίτλος και μένει να δούμε αν όντως θα επαληθευτούν οι υψηλές προσδοκίες μας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου