Mafia II για δράση στο έπακρο...

Η ιστορία του Mafia II ξεκινάει με τον Vito να επιστρέφει στο άδειο του σπίτι, έπειτα από τον Β' Παγκόσμιο πολέμου. Ο πρωταγωνιστής, είχε ενταχθεί στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών για να αποφύγει την φυλακή, καθότι είχε διαπράξει μία ληστεία, η οποία δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε. Ο ήρωας του παιχνιδιού θα επανασυνδεθεί με τον παλιό του φίλο Joe Barbaro και πολύ γρήγορα θα ξεκινήσουν μια ζωή γεμάτη εγκλήματα.
Το Mafia 2 αναμένεται να σας καθηλώσει αρκετές ώρες μπροστά από την αγαπημένη σας κονσόλα. Το σενάριό του είναι περίπου 700 σελίδες (το πρώτο Mafia ήταν γύρω στις 400). Συγγραφέας και σκηνοθέτης είναι ο Daniel Vavra. Το σενάρο σας δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε την συνέχειά του. Για παράδειγμα, ο Vito και ο Joe θα πρέπει κάποια στιγμή να διαλέξουν ανάμεσα στις τρεις φατρίες της μαφίας, οι οποίες δεσπόζουν στην Empire City.
Gameplay
Όλες οι κινήσεις του παιχνιδιού περνάνε από το χέρι σας. Έστω ότι θέλετε να ανοίξετε το ψυγείο και να πιείτε μια μπύρα. Την μπύρα αυτή θα πρέπει να την διαλέξετε εσείς. Αντίστοιχα, μπορείτε να επιλέξετε ενδυμασία, ανάλογα με την μόδα της εποχής εκείνης. Ορισμένες φορές, το ντύσιμό σας θα επηρεάζει και το gameplay.
Από εκεί κι έπειτα, όταν θα βρεθείτε μπροστά σε κάποιον αστυνομικό, τότε θα έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικές επιλογές και η συνέχεια σαφώς θα είναι ανάλογη με την επιλογή σας. Αν τελικά καταφέρετε να διαφύγετε από τον αστυνομικό επιτυχώς, τότε πολύ απλά μπορείτε να μπείτε σε ένα κατάστημα και να αλλάξετε τα ρούχα σας για να μην σας αναγνωρίζουν εύκολα. Κάτι ανάλογο γίνετε και με το αμάξι σας, το οποίο αν χρειαστεί θα το πάτε σε συνεργείο και θα το βάψετε στο χρώμα της αρεσκείας σας. Επίσης, μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε κίνηση θέλετε. Το ίδιο ισχύει και στις μάχες σώμα με σώμα, καθώς με τα επιθυμητά κουμπιά επιλέγετε εσείς τον τρόπο που θα επιτεθείτε στον αντίπαλο σας.
Γραφικά
Εδώ η 2K Games δείχνει να έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Το σκηνικό του Mafia II όντως θυμίζει ταινία δεκαετίας '50. Οι fans της σειράς θα μπορέσετε να απολαύσετε κάθε λεπτομέρεια στον σχεδιασμό των χαρακτήρων και τίποτα δεν δείχνει να ξέφυγε από τον έλεγχο των προγραμματιστών. Στα πρόσωπα των πρωταγωιστών φαίνονται μέχρι και οι ρυτίδες, ενώ οι κινήσεις τους μοιάζουν απόλυτα φυσικές.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου