Yakuza 3 με δυνατό gameplay

Αναφορικά τώρα με την δημιουργία του Yakuza, επειδή οι επιτυχημένες συνταγές δεν αλλάζουν, παραγωγός του παιχνιδιού παραμένει ο Toshiro Nagoshi. Η Sega όμως μας παραξένεψε στη συγγραφή του παιχνιδιού, όπου έκανε μία τεράστια αλλαγή, χρησιμοποιώντας τον Masayoshi Yokoyama. Ο Ιάπωνας συγγραφέας αντικατέστησε τον συμπατριώτη του Hase Seishu, ο οποίος είχε γράψει τα δύο προηγούμενα games της σειράς. Το αξιοσημείωτο όμως είναι, ότι σε εμάς δεν έχει κυκλοφορήσει καν το τρίτο μέρος του παιχνιδιού και στην Ιαπωνία βρίσκονται ήδη καθ' οδόν για την κυκλοφορία του Yakuza 4.
Οι gamers που θα μπορέσουν να απολαύσουν το Yakuza 3 είναι μόνο αυτοί του Playstation 3, το οποίο είναι η μοναδική κονσόλα στην οποία θα κάνει την εμφάνιση του. Να θυμίσουμε ότι και τα δύο προηγούμενα Yakuza ήταν για την Sony, μόνο που τότε κυκλοφορούσαν για το Playstation 3.
Το τρίτο μέρος της σειράς δεν αναμένεται να έχει μεγάλες διαφορές από τα δύο προηγούμενα, σίγουρα πάντως θα υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις στις τόσες αποστολές που θα βρεθείτε να εκτελέσετε. Όσοι από εσάς είχατε παίξει τα παλαιότερα games, δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε και σε αυτό. Όμως, όλοι όσοι βρεθείτε κοντά στο Yakuza για πρώτη φορά, τολμήστε το γιατί αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα δυνατά χαρτιά της φετινής χρονιάς στο PS3. Στην Ιαπωνία είχε σπάσει κυριολεκτικά τα ταμεία, αφού η κυκλοφορία του αποτέλεσε τεράστια εμπορική επιτυχία, αφήνοντας πίσω του αρκετά μεγαθήρια του κόσμου των games.
Σενάριο
Μετά το τέλος του Yakuza 2, ο ήρωας του παιχνιδιού Kazuma Kiryu, είχε αποφασίσει να μείνει εκτός δράσης και να δώσει όλο του τον εαυτό σε ένα ορφανοτροφείο το οποίο διαχειρίζεται. Οι κακοί τις υπόθεσης ωστόσο, έχουν ως στόχο να το πάρουν στα χέρια τους και να φτιάξουν ένα καλοκαιρινό θέρετρο, αφού η τοποθεσία του είναι η πλέον ιδανική. Θέλοντας και μη ο πρωταγωνιστής μας, αναγκάζεται να πάρει τον νόμο στα χέρια του, έτσι ώστε να μην δώσει την δυνατότητα στην Ιαπωνική μαφία να εκπληρώσει τον στόχο της και είναι διατεθειμένος μέσα από εσάς, να κάνει τα πάντα για τα μικρά παιδάκια τα οποία είναι υπό την προστασία του. Στο πλάι του πρωταγωνιστή μας θα βρούμε την Haruka, η οποία ζητά από τον ήρωα μας την βοήθεια του.
Εν τω μεταξύ, οι δημιουργοί του Yakuza 3, του έχουν δώσει για ακόμα μία φορά μια ρεαλιστική ροή, καθώς πέρα από τις αμέτρητες μάχες με τους κακούς, σε πολλές περιπτώσεις θα μπορέσετε να διασκεδάσετε, πηγαίνοντας σε διάφορα μέρη, όπως παραδείγματος χάρη σε μαγαζιά καραόκε, νυχτερινά κλαμπ, εστιατόρια και άλλα πολλά.
Gameplay
Η Sega σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο gameplay του παιχνιδιού, λόγω του ότι δεν διαφέρει και πολύ από τα προηγούμενα δύο. Εκεί που δόθηκε μεγαλύτερο βάρος είναι στις μάχες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αλλαγής σε αυτόν τον τομέα, είναι ότι πλέον μπορείτε να σηκώσετε αντικείμενα από κάτω και να τα χρησιμοποιήσετε ως όπλα, αφού σας δίνεται η δυνατότητα να τα πετάξετε επάνω στους αντιπάλους σας ή αν θέλετε να τους χτυπάτε ανελέητα με αυτά. Ακόμη, υπάχει ένα νέο ενημερωμένο σύστημα μάχης, το οποίο έχει αρκετές παραλλαγές, αφού υπάρχει η δυνατότητα να κρατάτε στα χέρια σας μέχρι και δύο ξίφη.
Ένα αγαπημένο μέρος της μάχης με τους αντιπάλους σας είναι όταν ένας από αυτούς πέσει κάτω από κάποιο χτύπημα. Τότε, δεν σηκώνεται αμέσως, αλλά μένει για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να του φύγει η ζαλάδα από το χτύπημα. Μία νέα προσθήκη η οποία κάνει την εμφάνιση της, είναι το κεντράρισμα, το οποίο ενεργοποιείται όταν κρατήσετε πατημένο το R3. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα μπορείτε να κεντράρετε όπου εσείς θέλετε, για να δείτε λεπτομερώς κάτι το οποίο μπορεί να σας έχει κινήσει το ενδιαφέρον.
Από εκεί κι έπειτα, σύμφωνα με την Sega, το παιχνίδι έχει και άλλες δυνατότητες, αφού πέρα από τις πάρα πολλές αποστολές θα μπορέσετε να δοκιμάσετε τις αντοχές σας σε πολλά mini games, όπως έναν αγώνα bowling η έναν «πάγκο» στο μπιλιάρδο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου