Just Cause 2 για δυνατούς ήρωες...

Το Just Cause 2 ανήκει στην κατηγορία των Sandbox παιχνιδιών. Ο κόσμος στον οποίο κινείστε είναι μεγάλος και ανοίγεται διάπλατα μπροστά σας, χρησιμοποιώντας έναν μεγάλο χάρτη. Ο χειρισμός του ήρωα γίνεται σε τρίτο πρόσωπο, έτσι ώστε να είναι δυνατή η χρησιμοποίηση πολλών διαφορικών εξοπλισμών και συσκευών. Το δυνατότερο χαρτί του, είναι η γρήγορη δράση και τα πολλά και διαφορετικά όπλα που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα. Αρχικά ξεκινάτε χρησιμοποιώντας έναν μηχανικό γάντζο, ο οποίος όπως θα αποδειχθεί, μόνο καφέ δεν ψήνει. Πατώντας το L1, ο γάντζος εκτοξεύεται προς την κατεύθυνση που επιθυμείτε, γραπώνεται ακόμη και από ίσιες επιφάνειες και με μεγάλη δύναμη σας τραβάει επάνω του. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δυνάμεις της φυσικής πάνε περίπατο και η συγκεκριμένη συσκευή λειτουργεί ακριβώς όπως ο ιστός του Spider-Man. Μπορείτε να σημαδέψετε τον τοίχο ενός κτιρίου και να προσκολληθείτε σε αυτόν. Στην συνέχεια, παρόλο που δεν έχετε φτάσει στην κορυφή, σας δίνεται η ευκαιρία να κάνετε άλμα στο κενό και αυτή τη φορά -όντας πιο κοντά- να σημαδέψετε στο υψηλότερο σημείο και να φτάσετε εκεί σχεδόν αστραπιαία. Το ίδιο ισχύει και για τους εχθρούς, όπου αν είστε περικυκλωμένοι. Αρκεί μόνο να σημαδέψετε ένα αυτοκίνητο, βαρέλι ή παγκάκι και ο μαγικός γάντζος θα σας τραβήξει μακριά τους.
Το οπλοστάσιο του Just Cause 2 είναι αρκετά εντυπωσιακό. Περιλαμβάνει κάθε λογής όπλου, εκρηκτικού μηχανισμού και gadget. Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά τα διπλά αυτόματα πιστόλια θα γίνουν από νωρίς ο πιστός σας σύντροφος. Ακολουθώντας τα χνάρια αρκετών τίτλων, το Just Cause 2 σας επιτρέπει να κουβαλάτε περισσότερα από ένα όπλα μαζί σας και να τα αλλάζετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αποκτώντας δύο αυτόματα πιστόλια, μπορείτε να κρατάτε από ένα στο κάθε χέρι και να βγαίνετε για κυνήγι. Κρατώντας πατημένα τα R2 και L2, ο κατάσκοπος πυροβολεί ταυτόχρονα και με τα δύο όπλα του, αποδεκατίζοντας έτσι ολόκληρες φουρνιές από αντιπάλους μέσα σε δευτερόλεπτα. Βέβαια ο στόχος είναι στατικός, δηλαδή μπορείτε να προχωράτε με το αριστερό αναλογικό και με το δεξί να προσαρμόζετε το στόχο, ο οποίος φαίνεται όλη την ώρα στην οθόνη. Το σύστημα αυτό προσφέρει μικρή ποιότητα στόχευσης. Αν πάλι πιέσετε το R3, ο ήρωάς σας θα χρησιμοποιήσει zoom. Αυτός ο τρόπος αποδεικνύεται πιο ακριβής, αλλά έχει περιορισμένο οπτικό πεδίο.
Ο κόσμος του Just Cause 2 είναι τεράστιος και μπορείτε να τον δείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή, χρησιμοποιώντας τον χάρτη. Εκεί απεικονίζονται όλες οι περιοχές, οι στόχοι σας, τα μαγαζιά και οτιδήποτε άλλο είναι χρήσιμο για τις αποστολές σας. Το σύστημα αυτό θυμίζει έντονα τον τρόπο λειτουργίας του Grand Theft Auto. Καθώς περιφέρεστε μέσα στις πόλεις, συλλέγετε διάφορα αντικείμενα τα οποία σας επιτρέπουν να αγοράσετε νέο εξοπλισμό, αλλά και να αναβαθμίσετε αυτόν που ήδη έχετε. Οι πόντοι Chaos (όπως αποκαλούνται) γεμίζουν αναλόγως με το πόσα κτίρια και αυτοκίνητα καταστρέφετε.
Κάντε τα πάντα με τον γάντζο-πολυεργαλέιο και ανατινάξτε ολόκληρες πόλεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς! Βγάλτε τις αυτόματες ρουκέτες και τα μπαζούκας και σκορπίστε το θάνατο δίχως δεύτερη σκέψη. Μόλις το κάνετε, το παιχνίδι θα σας ανταμείψει με έξτρα αποστολές, εξοπλισμό και gadgets. Εκτός από το οπλοστάσιο που έχετε στη διάθεση σας, οι τρόποι που υπάρχουν προκειμένου να ανεβεί η αδρεναλίνη είναι πάρα πολλοί. Όπου δείτε ελεύθερο οπλοπολυβόλο εγκατεστημένο στο έδαφος, πατήστε το τρίγωνο και αρχίστε να αδειάζετε σφαίρες ακόμη και σε ελικόπτερα! Τα μηχανοκίνητα κάνουν συχνά την εμφάνισή τους, γι αυτό μπορείτε να ανεβείτε σε τζιπάκια, αυτοκίνητα και άλλα στρατιωτικά οχήματα.
Οι επιλογές που έχετε για να ξεκάνετε τους εχθρούς σας στο παιχνίδι είναι πάρα πολλές, ωστόσο αρκετοί από τους στόχους σας δεν είναι πάντοτε ευδιάκριτοι. Η ενημέρωση για τις αποστολές σας, έρχεται μέσα από τον ασύρματο και το GPS. Κατά τη διάρκεια των περιπλανήσεών σας, θα υπάρξουν στιγμές που θα πρέπει να κατευθυνθείτε σε μέρη που δεν είναι εμφανή από την αρχή ή να κυνηγήσετε κάποιους αντιπάλους τους οποίους πρέπει πρώτα να βρείτε, χωρίς να έχουν κάποια ειδική ένδειξη στο χάρτη. Αυτό δεν είναι και από τα πλέον τραγικά μειονεκτήματα, αλλά πολλές φορές το ψάξιμο στα τυφλά καταντάει ολίγον εκνευριστικό. Αυτός ήταν κι ένας λόγος που το gameplay του πρώτου Just Cause καταντούσε ανά διαστήματα ενοχλητικό.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου