Console news για τους άπαιχτους φίλους μας

Το Project Natal στις 13 Ιουνίου
Το σύστημα ανίχνευσης κινήσεων της Microsoft για το Xbox 360, θα κάνει όπως φαίνεται πρεμιέρα στις 13 Ιουνίου. Η πρεμιέρα αυτή ουσιαστικά συμπίπτει με την έκθεση E3, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Λος Άντζελες.
Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια games θα υποστηρίξουν το Project Natal. Το μόνο υλικό που έχουμε δει έως τώρα είναι δύο games, το Ricochet (3D Arkanoid) και το Paint Party (σχεδιαστική εφαρμογή), καθώς και ο εικονικός χαρακτήρας Milo της Lionhead Studios. Η Microsoft πάντως μας καθησύχασε, δηλώνοντας ότι αρκετά games βρίσκονται ήδη υπό ανάπτυξη από μεγάλους publishers, όπως η Activision Blizzard, η Electronic Arts, η Konami και η Square Enix.
To Playstation 3 ξεκόβει τα Linux
Ακούγεται σαν πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά τώρα φαίνεται να ισχύει περισσότερο από ποτέ. H Sony γνωρίζαμε ότι από το 2006 με την κυκλοφορία του Playstation 3, επέτρεπε την εγκατάσταση άλλων λειτουργικών συστημάτων στην κονσόλα. Αυτό σταμάτησε το 2009 με την κυκλοφορία του Playstation 3 Slim, το οποίο δεν επέτρεπε την εγκατάσταση άλλου λειτουργικού. Τώρα όμως έρχεται και η ώρα των παλιών Playstation 3, καθώς με το Firmware Update 3.21, το οποίο κυκλοφορεί μέσα στην 1η Απριλίου, «κόβεται» τελείως η εγκατάσταση οποιουδήποτε λειτουργικού συστήματος. Όσοι λοιπόν έχετε Linux, θα πρέπει είτε να ζήσετε χωρίς αυτό, είτε να μην κατεβάσετε το τελευταίο Firmware update, το οποίο ευτυχώς είναι προαιρετικό.
Γιατί συνέβη αυτή η κίνηση από την Sony; Σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία, το Linux στο PS3 είχε κενά ασφαλείας. Το θέμα όμως είναι ότι αν όσοι έχουν Linux δεν κατεβάσουν αυτό το Firmware update, δεν θα μπορούν να συνδεθούν στο Playstation Network ή να παίξουν Online games. Άρα ουσιαστικά η κατάσταση γι’ αυτούς είναι «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»
Ο Hacker του Xbox Live
Ο Larry Hryb, διευθυντής προγραμματισμού του Xbox Live στην Microsoft, έπεσε θύμα χάκερ, όταν ο λογαριασμός του στο Xbox Live hackαρίστηκε. Ο λογαριασμός (με την ονομασία “Major Nelson”) δέχθηκε επίθεση από χάκερ, ο οποίος κατάφερε να βρει τον κωδικό και να κάνει login χρησιμοποιώντας τον. Κατά την διάρκεια του hacking, τραβήχτηκε κι ένα σχετικό βίντεο, το οποίο έδειχνε προσωπικά στοιχεία του στελέχους της Microsoft, καθώς και τους Microsoft points, αλλά και την λίστα φίλων του. Το σχετικό βίντεο με το hacking είχε ανέβει στο youtube, αλλά δυστυχώς αφαιρέθηκε λίγες ώρες μετά.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του χάκερ, ο οποίος δεν έχει ακόμη βρεθεί, όποιος ενδιαφέρεται για τέτοιες υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει 60 δολάρια για κάθε επιτυχημένη προσπάθεια. Ψήνεται άραγε κανείς;
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου