Premier Football με φίλαθλο πνεύμα...

Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει διαφόρων ειδών παιχνίδια. RPG (Mafia Wars), Στρατηγικής (World Domination: Total War) μέχρι και Virtual Life (Farmville, Yoville κτλ). Ένα είδος που προσπαθεί να αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα είναι και τα manager games, στα οποία φτιάχνετε μία ομάδα με φίλους σας, τους προπονείτε και μέσα από αυτή προσπαθείτε να κερδίσετε άλλες ομάδες. Το πιο παλιό manager game στο Facebook με αυτη τη θεματολογία είναι το Premier Football.
Πως παίζεται
Για να παίξει κάποιος το Premier Football δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις. Αρχικά θα πρέπει να φτιάξει την ομάδα του -δηλαδή μία ενδεκάδα και επτά αναπληρωματικούς- επιλέγοντας τους φίλους που επιθυμεί. Οι φίλοι του μπορεί να έχουν επιλεγεί κι από άλλο παίκτη, αλλά αυτό καμία σημασία δεν έχει, αφού μπορούν να υπάρχουν σε όσες ομάδες είναι δυνατό, με διαφορετικά κάθε φορά στατιστικά. Επιλέγοντας τους φίλους σας, τους βάζετε και στη θέση που θέλετε. Κάθε παίκτης έχει τα στατιστικά Goalkeeping, Tackling, Passing, Shooting, Speed, Heading, Dribbling και Intelligence. Το Goalkeeping αφορά όσους θα τοποθετήσετε στη θέση του τερματοφύλακα, το Tackling τους αμυντικούς, το Passing τους μέσους και το Shooting τους επιθετικούς. Επομένως, μπορείτε να βάλετε τους φίλους σας σε όποιες θέσεις επιθυμείτε, αρκεί να τους προπονήσετε και στα ανάλογα στατιστικά. Το παράδοξο βέβαια είναι ότι αν κάποιος σας διαγράψει από την λίστα φίλων σας στο Facebook, τότε φεύγει κι από την ομάδα σας, άρα χάνετε όσα είχατε επενδύσει πάνω του!
Training
Για να προπονήσετε έναν παίκτη, απλά τον επιλέγετε και στη συνέχεια του εφαρμόζετε το skill που θέλετε. Κάθε πόντος ενός skill κοστίζει 25.000 λίρες. Εφόσον κάθε παίκτης ξεκινάει με όλα του τα στατιστικά στο 5, αν προπονήσετε τον βασικό σας τερματοφύλακα για 10 πόντους στο Goalkeeping τότε θα πληρώσετε 250.000 λίρες και οι πόντοι του θα γίνουν 15. Όσο περισσότερο ενισχύετε τις γραμμές σας τόσο αυξάνετε την αποτελεσματικότητά σας στον αντίστοιχο τομέα. Για να σκοράρετε περισσότερο δηλαδή, προπονήστε πάρα πολύ τους επιθετικούς σας στο Shooting. Τα αποτελέσματα των αγώνων βγαίνουν αναλογικά με το δυναμικό των παικτών των δύο ομάδων.
Tactics
Τα επιτρεπόμενα συστήματα είναι τα 4-4-2, 4-3-3, 3-5-2, Diamond, 4-5-1, Ultra Attacking (4-1-3-2) και Ultra Defensive (5-4-1). Καλό θα είναι να επιλέξετε από την αρχή το επιθυμητό σύστημα, ώστε να ξέρετε τις θέσεις των φίλων σας και τα στατιστικά που θα πρέπει να τους προπονήσετε.
Αγώνας
Αν θέλετε να παίξετε με μια άλλη ομάδα, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δηλώσετε αίτημα για Challenge σε φίλο σας και αν το δεχτεί τότε ο αγώνας διεξάγεται και βάση του αποτελέσματος κερδίζετε rank και χρήματα. Οι αγώνες δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη απεικόνιση, απλά εμφανίζουν το αποτέλεσμα και τους σκόρερ.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου