Θεικο το...God of War ΙΙΙ

Η εισβολή στον κόσμο του God of War 3 γίνεται απότομα και με μεγάλη έκρηξη, αφού από την πρώτη κιόλας στιγμή του παιχνιδιού βρισκόσαστε επάνω στη Θεά Γαία, η οποία είναι μέρος της απέραντης Ελληνικής μυθολογίας. Όλο της το σώμα περικλείεται από φυτά, βλάστηση, δρομάκια και σπηλιές. Ο Kratos βρίσκεται επάνω της και καθώς αυτή ανεβαίνει σε ψηλά βραχώδη όρη οι εχθροί εμφανίζονται κατά χιλιάδες. Την ίδια στιγμή όλη η οθόνη κουνιέται, αφού ο Γαία αναρριχείται και τα οπτικά εφέ αρχίζουν να ξεπετάγονται σαν φωτοβολίδες, τόσο ώστε να κάνουν το μάτι να κολλάει επάνω τους. Όλα τα παραπάνω γίνονται σε πρώτο χρόνο, με την κάμερα να τραβιέται πίσω και το τοπίο να απλώνεται μπροστά μας, βλέποντας έτσι ολόκληρη την έκταση της Θεάς Γαίας. Ταυτόχρονα, κάνει την εμφάνισή του και το πρώτο big boss και στην οθόνη επικρατεί ένας τρελός πανικός αδρεναλίνης.
Θεοί και δαίμονες ενώπιον του Kratos
Αυτή ήταν μόνο η εισαγωγή ενός παιχνιδιού που πρόκειται να αφήσει εποχή στο Playstation 3. Το God of War 3 συνεχίζει την εντυπωσιακή παράδοση των προκατόχων του, προσφέροντας άπλετη δράση και τα κορυφαία έως τώρα γραφικά στην κονσόλα της Sony. Για μία ακόμη φορά, ο πρωταγωνιστής τα βάζει με τους Θεούς, αλλά όπως λέει κι ο σοφός λαός, η τρίτη φορά είναι και η φαρμακερή. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στο τρίτο μέρος του God Of War, αφού ο Kratos είναι τελείως άκαρδος και δε διστάζει ακόμη και να αποκεφαλίσει τους αντιπάλους του με τα ίδια του τα χέρια! Η βία έχει ανέβει ένα επίπεδο πιο πάνω, με όλες τις συνέπειες που επακολουθούν. Αρκετοί φίλοι του gaming υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις ηλικίας, όσο περισσότερη βία δίνεται σε τέτοιου είδους παιχνίδια, τόσο μεγαλύτερος ρεαλισμός απονέμεται σε έναν πόλεμο όπου πρωταγωνιστούν θεοί και δαίμονες στην κυριολεξία.
Ο βασικός χειρισμός δεν έχει αλλάξει και ο Kratos κινείται με το αριστερό αναλογικό stick, ενώ με το δεξί κάνει απότομες κινήσεις αποφυγής των εχθρών. Για ακόμη μία φορά έχετε στη διάθεσή σας τα σπαθιά του τρόμου ή αλλιώς τα Αthena’s Blades. Οι γνωστές λεπίδες με τις φωτιές, φροντίζουν έτσι ώστε να μην μείνει κανένας ζωντανός στο διάβα τους. Στην περίπτωση όμως που δούμε κάποιον καημένο αντίπαλο να σέρνεται σακάτης, χωρίς χέρια ή πόδια, η Santa Monica μας έχει έτοιμη τη λύση. Πατώντας το Ο, μπορείτε να εκτελέσετε μερικές brutal κινήσεις, οι οποίες γίνονται από πολύ κοντινή απόσταση. Μία εξ αυτών είναι να πιάσετε τον κακό, να τον σπρώξετε στο πάτωμα και στη συνέχεια να σερβίρετε στη θάλασσα ή στον παραπλήσιο γκρεμό το κεφάλι του, αφού πρώτα το βγάλετε από τη θέση σου. Παράλληλα, για όση ώρα φορτώνετε τον μετρητή των combos με αλυσιδωτές επιθέσεις, τα αίματα στο κορμί σας απλώνονται ραγδαία, αφήνοντας έτσι και το πιστοποιητικό του πιο βίαιου χαρακτήρα που πέρασε ποτέ από τις κονσόλες.
Φορτώστε combos και brutal εκτελέσεις!
Αφού μπείτε στο παιχνίδι και επιλέξετε ένα από τα τρία αρχικά επίπεδα δυσκολίας (Spartan, God και Titan), θα αφιερώσετε λίγα λεπτά ώστε να μάθετε τα βασικά combos με τα Athena’s Blades, τα οποία είναι και ο μόνος πολεμικός εξοπλισμός που βρίσκεται στη διάθεσή σας. Το ελαφρύ χτύπημα γίνεται με το τετράγωνο ενώ το τρίγωνο δίνει στους αντιπάλους σας ένα δυνατό χτύπημα που συνήθως είναι αρκετό για να τους εξοντώνει. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το Ο χρησιμοποιείται ώστε να πιάσετε όποιον βρεθεί στο διάβα σας και να τον διαγράψετε από την ιστορία της γης. Όμως, τα πολύπλοκα combos έρχονται μέσα από συνδυασμούς κουμπιών, αφού πρώτα έχετε πατημένο το L1. Τότε θα δείτε τον δείκτη των combos να εκτοξεύεται και να φτάνετε ακόμη και τις 100 επιθέσεις στη σειρά. Όσο περισσότερα χτυπήματα καταφέρνετε στους εχθρούς, τόσο περισσότερους πόντους θα παίρνετε, αφού πρώτα ανταμειφθείτε και με λεκτικούς επαίνους, οι οποίοι περιγράφουν τον θρίαμβο της splaterrιάς που απλώσατε σε όλα τα μήκη και πλάτη των τοπίων. Χαρακτηρισμοί όπως vicious και inhuman είναι μερικοί από τους τίτλους που θα σας καρπωθούν, δίνοντας σας έτσι ανείπωτη χαρά που πραγματοποιείτε τέτοιες ενέργειες με έναν Έλληνα σπαρτιάτη, ενάντια σε άπληστους και μνησίκακους θεούς.
Όσο καλοσχεδιασμένο και αν είναι το God of War 3, δεν θα μπορούσαμε να το ευχαριστηθούμε χωρίς την ένταξη νέων όπλων και μηχανισμών στο gameplay. Αυτή τη φορά λοιπόν έχουμε στα χέρια μας καινούργια όπλα και νέους τρόπους για να δούμε τι βρίσκεται στο εσωτερικό των σωμάτων των εχθρών μας. Όταν αφήσετε τα πολύ χρήσιμα Athena’s Blades, μάλλον θα θελήσετε να ρίξετε μία ματιά στα Cestus. Τα όπλα αυτά είναι δύο μεγάλες σιδερένιες λαβές, οι οποίες μπορούν να λιώσουν οποιονδήποτε στο διάβα τους. Μία εκ των χαρακτηριστικών τους κινήσεων είναι η τοποθέτησή τους μπροστά από το σώμα σας και ύστερα το διαρκές τρέξιμο, με αποτέλεσμα να εκσφενδονίζετε αριστερά και δεξιά κορμιά και ανθρώπινα άκρα. Βέβαια, τα Cestus είναι βαριά όπλα και δεν θα μπορείτε να χορεύετε στη φωτιά όπως με τα Athena’s Blades. Αν πιέσετε L1 και τετράγωνο, θα δείτε τις λεπίδες φωτιάς να στριφογυρίζουν με μεγάλη ταχύτητα γύρω από τον εαυτό σας, κόβοντας οτιδήποτε κινείται τριγύρω. Το θέαμα της συγκεκριμένης επίθεσης είναι απλά μαγικό, θυμίζοντας μία καλοστημένη βροχή φωτιάς.
Χορεύοντας με τη φωτιά
Το κίνητρό σας για σκοτωμούς και βιαιοπραγίες γίνεται ακόμη πιο έντονο, αν αναλογιστεί κανείς ότι για κάθε kill που πετυχαίνετε βραβεύεστε με orbs, τα οποία χρησιμεύουν ώστε να ξεκλειδώσετε και να αναβαθμίσετε τις κινήσεις σας. Παράλληλα, αν καταφέρετε μέσα από τα combos να βγάλετε και μερικές έξτρα βίαιες κινήσεις, τότε τα orbs που θα λάβετε θα είναι σαφώς περισσότερα. Ακόμη μία ευχάριστη προσθήκη είναι η προσκόλληση των μαγειών στα όπλα. Πατώντας το R2 θα δείτε κάποιες άκρως εντυπωσιακές κινήσεις μαγείας να βγαίνουν από μέσα σας. Για να μην κάνουμε spoiler θα αναφέρουμε το χαρακτηριστικό μαγικό των Athena’s Blades που είναι και το αρχικό σας όπλο. Πατώντας Ρ2, εμφανίζεται μία εκθαμβωτική δίνη μπροστά σας, η οποία καλύπτει σχεδόν όλη την οθόνη. Παράλληλα, τα χρώματα αλλάζουν και γίνονται αρνητικά και ο αντίπαλος δέχεται περίπου 12 χτυπήματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το καλό σε αυτή την υπόθεση είναι πως όταν αλλάξετε όπλα, τότε δεν έχει σημασία πόση από τη μαγική σας ενέργεια χαλάσετε, γιατί κάθε όπλο είναι αυτόνομο. Έτσι, θα έχετε πλεονέκτημα απέναντι σε μεγάλους αρχηγούς, αφού μπορείτε να αδειάσετε επάνω τους μία ολόκληρη μαγεία ενός όπλου και ύστερα να συνεχίσετε με ένα άλλο.
Οι καθιερωμένες βίντεο ακολουθίες, όπου ο πατάτε διάφορα κουμπιά που εμφανίζονται στην οθόνη, έχουν αλλάξει ελαφρώς χαρακτήρα, ώστε η ροή της μάχης να γίνεται ευκολότερα αντιληπτή. Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού στο παρελθόν, είναι πως όταν τα κουμπιά εμφανίζονται ακριβώς μπροστά σας, τότε η προσοχή στρέφεται περισσότερο στο πάτημα του σωστού πλήκτρου, παρά στις ενέργειες του Kratos. Πλέον, υπάρχει αντιστοιχία των κουμπιών με την οθόνη. Αυτό σημαίνει πως το τρίγωνο βρίσκεται στο πάνω μέρος της εικόνας, ο κύκλος στο δεξί μέρος κ.ο.κ. Οι συγκεκριμένες ακολουθίες παίζουν μεγάλο ρόλο στις μονομαχίες σας με τους τελικούς αρχηγούς. Τα τρομακτικά αυτά πλάσματα έχουν απίστευτη σχεδιαστική λεπτομέρεια και μεγάλο μέγεθος. Αυτό σημαίνει ότι θα πεθάνετε πολλές φορές μέχρι να καταλάβετε ποιο είναι το αδύναμό τους σημείο. Μόλις το εντοπίσετε και ο αντίπαλος έχει μείνει από δυνάμεις, τότε εμφανίζονται οι κατάλληλες ακολουθίες πλήκτρων και αν τις πιέσετε σωστά θα δείτε έναν Kratos αλλιώτικο, με το μάτι του να γυαλίζει!
Η βασική πλοκή του God of War 3 διαρκεί περίπου 12 ώρες. Αυτός ο χρόνος βέβαια απευθύνεται στον καθαρό χρόνο παιχνιδιού, χωρίς τις επιπλέον ώρες που θα σπαταλήσετε πεθαίνοντας. Αφού ολοκληρώσετε όλο το Story, σας δίνεται πρόσβαση σε μία Battle Arena, όπου εκεί μπορείτε να έρθετε αντιμέτωποι με πολλά κύματα εχθρών, για να κερδίσετε βραβεία και να αριστεύσετε σε όλους τους τομείς της μάχης. Το σίγουρο είναι πως μία φορά δεν είναι αρκετή ώστε να βιώσετε το μεγαλείο που ονομάζεται God of War 3. Ο Kratos αυτή τη φορά είναι πολύ θυμωμένος. Σφάξτε, βγάλτε τα κεφάλια και απλώστε παντού τον τρόμο με τα πανίσχυρα όπλα σας. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρετε με αίμα!
Γραφικά
H επανάσταση που έφερε το God of War 3 στην κοινότητα του gaming δεν ήταν το εξαιρετικά βίαιο gameplay, αλλά τα απερίγραπτα γραφικά του, που διακρίνονται για την ποιότητά τους. Όταν κάποιος δει το παιχνίδι για πρώτη φορά, θα μείνει με ανοιχτό το στόμα, κυρίως λόγω του απίστευτα λεπτομερέστατου μοντέλου του Kratos. Αφού περιπλανηθείτε για λίγη ώρα, θα παρατηρήσετε πως τα χρώματα έχουν επιλεγεί έτσι, ώστε να νομίζετε ότι βλέπετε έναν ζωντανό πίνακα ζωγραφικής. Οι σκιές, οι ανακλάσεις και το βάθος των χρωμάτων δημιουργούν ένα οπτικό δέος μπροστά στα μάτια σας. Οι cutscenes απ’ την άλλη, τις περισσότερες φορές δεν ξεχωρίζουν από το gameplay του παιχνιδιού, μιας και αυτό είναι ισάξιό τους.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου