Έρχεται επιτέλους το Tekken 6...

Η σειρά των Τekken θεωρείται ένα από τα «Ευαγγέλια» για τους φίλους της κλωτσοπατινάδας. Πλήθος χαρακτήρων, φοβερά γραφικά, έντονη δράση, κινήσεις πέρα από κάθε φαντασία και βέβαια κόντρες μέχρις εσχάτων είναι η συνταγή της επιτυχίας, ήδη από την εποχή των... δεκαρικοκτόνων.
H έκτη συνέχεια της σειράς λοιπόν, μένει πιστή στη βαριά κληρονομιά της, ενώ παράλληλα κάνει το μεγάλο βήμα, καθώς εκτός από το Ρlaystation 3, κυκλοφορεί και για την κονσόλα της Μicrosoft.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο κομμάτι της υπόθεσης, αφότου ο Jin Κazamaβασικός πρωταγωνιστής της σειράς από το Τekken 3- νίκησε στο προηγούμενο τουρνουά, έχει πλέον φιλοδοξίες να κατακτήσει όλο τον κόσμο.
Χρησιμοποιώντας τις πηγές του μέσα από τη διεθνή οργάνωσή του, αποκτά υπερδυνάμεις και στρέφεται εναντίον όλων των εθνών. Έτσι, ο κόσμος βυθίζεται στο χάος. Ο Κazuya Μishima (βασικός ήρωας που πρωτοεμφανίστηκε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς) προσπαθεί να σταματήσει τον Jin. Για να το επιτύχει αυτό, αρχικά γίνεται αρχηγός της G Corporation και δίνει μια γενναιόδωρη αμοιβή για όποιον καταφέρει να τον σταματήσει.
Καλά όλα αυτά, αλλά δεν αγοράζουμε το Τekken για το βάθος του σεναρίου. Στην «καρδιά» του παιχνιδιού το σύστημα μάχης είναι πιο αντικειμενικό κι αυτό κάνει το παιχνίδι σαφώς πιο ρεαλιστικό. Επίσης, για πρώτη φορά οι χαρακτήρες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν όπλα, όπως για παράδειγμα κοντάρια και άλλα «αξεσουάρ» για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα... Επιπλέον μπορείτε ακόμη και να επηρεάσετε το περιβάλλον, δηλαδή έχετε τη δυνατότητα να σπάσετε πατώματα και τοίχους, αποκαλύπτοντας νέες περιοχές. Εκτός από το αβαντάζ που δίνει αυτό στο gameplay, η αλληλεπίδραση με το περιβάλ λον κάνει το παιχνίδι σαφώς πιο ρεαλιστικό.
Το παιχνίδι περιλαμβάνει 42 μαχητές. Σε αυτούς συγκαταλέγονται όλοι οι χαρακτήρες που είδαμε στο Τekken 5, καθώς επίσης και 8 νέοι, ορισμένοι εκ των οποίων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο στο Scenario Campaign mode. Σε σύγκριση με το Τekken 5, τα γραφικά είναι πολύ ανώτερα στις εκδόσεις του Ρlaystation 3 και του Χbox 360. Οι χαρακτήρες είναι πιο καλοσχεδιασμένοι, τα γραφικά του περιβάλλοντος χώρου ταιριαστά ενώ και ο ήχος συμβάλλει στη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας. Όπως είναι φυσικό, «όλα τα λεφτά» βρίσκονται στο Μultiplayer Μode, είτε στην ίδια κονσόλα είτε μέσω του Ιnternet, καθώς εκεί το Τekken δείχνει την πραγματική του αξία και στόφα.
Με λίγα λόγια, η έκτη συνέχεια της σειράς πηγαίνει το gameplay ένα βήμα παραπέρα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των παιχνιδομηχανών νέας γενιάς. Φτιαγμένη για τους φανατικούς του «ξύλου» επιτρέπει στους παίκτες να βγάλουν όλα τα βίαια ένστικτά τους στην κονσόλα και αποτελεί πρώτης τάξεως «διαβατήριο» για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με το άθλημα και θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου