God of War III preview για όλους

Το God of War είναι ένα από τα κορυφαία Action games της αγοράς, του οποίου οι δύο πρώτες εκδόσεις κυκλοφόρησαν στο Playstation 2. Ειδικότερα, για να "καλυφθεί" το χαμένο έδαφος απ' τους νεότερους χρήστες του Playstation, η Sony θα κυκλοφορήσει τα δύο αυτά παιχνίδια στις αρχές του 2010 σε ειδική έκδοση για το Playstation 3 με τίτλο "God of War Collection". Όσο για το πολυδιαφημισμένο God of War III, αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει -εκτός απροόπτου- τον Μάρτιο του 2010. Παίζοντας μία πρώτη έκδοσή του, δεν μπορούμε παρά να είμαστε ενθουσιασμένοι και αρκετά φιλόδοξοι για την συνέχεια.
Gameplay
Βασισμένο στο ύφος των προηγούμενων τίτλων της σειράς, το νέο God of War θα σας δίνει για άλλη μια φορά τον έλεγχο του ημίθεου Kratos, ο οποίος μετά τα γεγονότα του God of War II θα επιστρέψει, αυτή τη φορά πολεμώντας κυριολεκτικά Θεούς και δαίμονες.
Τα όπλα του Kratos είναι τα Blades of Athena, τα Cestus και το τόξο. Οι παλιοί χρήστες σίγουρα θα γνωρίζετε τα Blades of Athena. Είναι δύο ζευγάρια λεπίδες, τα οποία σε συνδυασμό με τις αλυσίδες που εκτοξεύει ο Kratos, προκαλούν τεράστια ζημιά στους εχθρούς του. Τα Cestus είναι ένα ζευγάρι από μεγάλες σιδερογροθιές, τις οποίες φοράτε για να δημιουργήσετε για άλλη μια φορά αντίστοιχες καταστροφικές επιθέσεις με πανίσχυρες αλυσίδες οι οποίες παγιδεύουν τον εχθρό σαν...σάντουιτς. Ο ήρωάς μας, έχει επίσης ένα τόξο, το οποίο χρησιμοποιεί φλεγόμενα βέλη, που όμως κάνουν μικρή ζημιά στους εχθρούς του.
Ο χειρισμός στο God of War III είναι αρκετά απλός. Το τετράγωνο είναι η μικρή επίθεση, το τρίγωνο η μεγάλη επίθεση, ο κύκλος η λαβή και το X το άλμα σας. Τα άλματά σας μπορεί να είναι και διπλά (κατ’ επιλογή σας), ενώ κρατώντας το X πατημένο στον αέρα, ο Kratos θα μπορεί να ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει, έχοντας όμως σταδιακά καθοδική πορεία.
Οι ειδικές επιθέσεις του Kratos, τις οποίες και μπορείτε να χρησιμοποιείτε κατά κύριο λόγο, μιας και δεν κοστίζουν mana ή κάτι αντίστοιχο, εκτελούνται με το L1. Κρατώντας το L1 πατημένο και με συνδυασμό του τετραγώνου και του τριγώνου, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κύμα οριζόντιας ή δυνατής κάθετης επίθεσης αντίστοιχα. Με το L1 και τον κύκλο, θα εκτελέσετε μια πιο δυνατή λαβή, με την οποία θα μπορείτε να πιαστείτε από γεράκια και να μεταβείτε από την μία τοποθεσία στην άλλη ή να αποτελειώσετε τα big bosses του παιχνιδιού. Παρά τα θετικά της μεγάλης γκάμας επιθέσεων, ένα μειονέκτημα που παρατηρήσαμε στο gameplay είναι η κάμερα. Συγκεκριμένα, είδαμε ότι το δεξί αναλογικό stick του sixaxis δεν χρησιμεύει για τον χειρισμό της κάμερας, αλλά για να κάνετε τούμπες στο έδαφος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η οπτική και το zoom της κάμερας να είναι πάντοτε αυτοματοποιημένα από την engine του παιχνιδιού, ανάλογα με το που στέκεστε. Κάτι τέτοιο αποτελεί μειονέκτημα, ειδικά όταν θέλετε να ξεφύγετε από τους εχθρούς σας και ταυτόχρονα να διατηρήσετε οπτική επαφή για να δείτε το κατά πόσο σας ακολουθούν.
Big Bosses και A.I.
Τι θα ήταν όμως το God of War χωρίς τους μεγάλους κακούς κάθε level; Ανά διαστήματα λοιπόν, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε κάποια bosses, τα οποία θα έχουν για άλλη μια φορά μορφές από την ελληνική μυθολογία. Στο δρόμο σας θα βρείτε κένταυρους, μεταμορφωμένα τέρατα, πτηνά, καθώς και...Θεούς με δεκάδες μέτρα ύψος. Κάθε μεγάλος κακός έχει μια συγκεκριμένη τεχνική αντιμετώπισης και οι περισσότερες από αυτές τις τεχνικές βασίζονται στην τούμπα αποφυγής. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι εχθροί σας θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Γενικά το A.I. των δύσκολων εχθρών είναι αρκετά ανεπτυγμένο κι αρκετές φορές θα τους δείτε να τρέχουν προς το μέρος σας και να σας αιφνιδιάζουν. Απ' την άλλη, οι απλοί εχθροί είναι σαφώς πιο προβλέψιμοι και δεν χρησιμοποιούν ιδιαίτερα την άμυνα, άρα είναι πιο ευάλωτοι στα χτυπήματά σας.
Γραφικά για τα μάται σας
Αν στα μάτια σας η πρώτη εντύπωση πάντοτε μετράει, τότε στο God of War III πραγματικά θα μείνετε έκπληκτοι από όσα θα δείτε. Τα cutscenes του παιχνιδιού είναι γεμάτα με μίσος και βία. Έχουν μίσος γιατί ο Kratos ουρλιάζει, σφάζοντας και ακρωτηριάζοντας όποιον βρίσκει μπροστά του, και βία γιατί το αίμα τρέχει σαν ποτάμι σε κάθε σκηνή σφαγής.
Λίγα λεπτά ενασχόλησης με το παιχνίδι, αρκούν για να γνωρίσετε την σύγχρονη μηχανή γραφικών του, της οποίας η ατμόσφαιρα είναι μοναδική. Όταν θα παίξετε το God of War ΙΙΙ, θα σας δοθεί πραγματικά η εντύπωση ότι βρίσκεστε στην κόλαση. Το μισοκατεστραμμένο περιβάλλον γύρω σας, οι φωτιές και η αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί, είναι must για να μπείτε αμέσως στο κλίμα του. Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι απόλυτα ρεαλιστικός και στα πρόσωπά τους υπάρχει πλήρης απεικόνιση και της παραμικρής λεπτομέρειας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου