Dragon Age: Origins για τους πολλούς

Έξι διαφορετικά σενάρια
Στα περισσότερα RPG γνωρίζατε μέχρι τώρα ότι αρχικά δημιουργούσατε τον χαρακτήρα σας και στη συνέχεια ακολουθούσατε κάποιο προκαθορισμένο σενάριο. Αυτό ανατρέπεται για πρώτη φορά, καθώς στο Dragon Age: Origins υπάρχουν έξι διαφορετικά σενάρια (backgrounds) τα οποία διαφέρουν, ανάλογα με τον χαρακτήρα που θα επιλέξετε. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες -Human, Elf και Dwarf- και τρεις classes -Warrior, Mage ή Rogue-. Ανάλογα με τον συνδυασμό επιλογών που θα κάνετε, θα σας εμφανιστούν ένα ή δύο (από τα έξι) διαθέσιμα σενάρια για να επιλέξετε.
Ως Human, θα βρεθείτε απ’ την αρχή στη δυσάρεστη θέση να υπερασπιστείτε τον πατέρα σας (βασιλιά της χώρας) από μία αιφνίδια βραδινή επίθεση στο κάστρο του. Αν επιλέξετε την class Mage, τότε στο ξεκίνημά σας θα πρέπει να περάσετε από το στάδιο εκπαίδευσης του μάγου, το οποίο θα σας οδηγήσει στο να δώσετε μάχες σε μια εικονική πραγματικότητα. Ως Dwarf, θα κληθείτε είτε να αποδείξετε την αξία στον πατέρα-βασιλιά της χώρας (στο σενάριο του Dwarf Noble), είτε να πολεμήσετε σαν απλός πολίτης (στο σενάριο του Dwarf Commoner). Καθένα από τα έξι αυτά σενάρια έχει διαφορετικούς χαρακτήρες, δολοπλοκίες, ανατροπές, ίντριγκες, έρωτες και βέβαια σφοδρές συγκρούσεις.
Γενικά όλα τα σενάρια έχουν δουλευτεί αρκετά καλά, με ένα μικρό προβάδισμα στην υπόθεση του Human που προαναφέραμε και που παρουσίαζε μέχρι τώρα η BioWare σε διάφορα βίντεο στο youtube. Το σημαντικό στοιχείο του Dragon Age, είναι ότι μέσω διαλόγων, μπορείτε να έχετε τον πλήρη έλεγχο των ενεργειών του χαρακτήρα σας. Αυτό αλλάζει κάθε φορά την τροπή της ιστορίας και διαμορφώνει διαφορετικές καταστάσεις. Κατ’ επέκταση, αυξάνει σημαντικά το replayability του παιχνιδιού. Το ευχάριστο βέβαια είναι ότι ο κόσμος είναι κοινός. Το βασικό σενάριο του παιχνιδιού είναι η μάχη της ανθρωπότητας απέναντι στα Orcs. Έτσι, όποιο από τα έξι backgrounds κι αν επιλέξετε, είναι βέβαιο ότι θα συναντήσετε κοινούς χαρακτήρες που θα διατηρούν κάθε φορά τον ίδιο ρόλο.
Gameplay
Όταν ξεκινήσετε ένα νέο παιχνίδι, θα παραπεμφθείτε κλασικά στην οθόνη δημιουργίας χαρακτήρα. Όπως προαναφέραμε, θα κληθείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε Human, Elf και Dwarf. Παράλληλα, μπορείτε να επιλέξετε και το φύλο σας, καθώς και την Class, διαλέγοντας ανάμεσα σε Warrior, Mage και Rogue.
Τα βασικά attributes κάθε χαρακτήρα είναι τα: Strength (Δύναμη), Dexterity (Επιδεξιότητα), Willpower (δίνει περισσότερα spells), Magic (καθορίζει την δύναμη των spells), Cunning (το πόσο γρήγορα μαθαίνει ο μαχητής σας) και Constitution (η ενέργεια του ήρωά σας). Κάθε φυλή χαρακτήρα και κάθε class, σας δίνει από την αρχή ορισμένα πλεονεκτήματα στα χαρακτηριστικά σας. Έτσι, ο Human έχει +1 πόντους σε Strength, Dexterity, Magic και Cunning, ο Elf επιπλέον πόντους σε Willpower και Magic και ο Dwarf πλεονεκτήματα σε Strength, Dexterity και Constitution. Αντίστοιχα, η class που θα επιλέξετε, δίνει κι αυτή με τη σειρά της σημαντικά πλεονεκτήματα. Ο Warrior δίνει +4 strength, +3 dexterity και +3 constitution, ο Mage +5 magic, +4 willpower και +1 cunning, ενώ ο Rogue +4 dexterity, +2 willpower και +4 cunning.
Απ’ τους τρεις χαρακτήρες, ο Dwarf είναι ο μόνος που δεν μπορεί να γίνει μάγος. Ειδικεύεται μόνο στις μάχες σώμα με σώμα. Αντίθετα, ο Elf μπορεί να γίνει καλός μάγος, ενώ ο Human προσπαθεί να συνδυάσει και τα δύο αυτά στοιχεία. Είναι όμως προτιμότερο να τον χρησιμοποιήσετε για μάχες σώμα με σώμα και ως συνδυασμό αυτού να χρησιμοποιείτε και τα ειδικά skills όποτε μπορείτε.
Κατά την δημιουργία χαρακτήρα, μπορείτε να παραμετροποιήσετε πλήρως την εμφάνιση που θα έχει ο ήρωάς σας, αλλάζοντάς του δέρμα, μαλλιά, μάτια, tattoo ή ακόμα και φωνή. Ωστόσο, η φωνή του πρωταγωνιστή σας, θα ακούγεται μόνο στα σημεία όπου του δίνετε εντολές και όχι στους διαλόγους με άλλους χαρακτήρες.
Skills και Talents
Καθεμία από τις τρεις classes (Warrior, Mage και Rogue), έχει διάφορα skills και talents που μπορείτε να αναπτύξετε. Τα skills είναι οι βασικές ικανότητες του χαρακτήρα και είναι κοινές και για τις τρεις classes. Τα talents είναι ουσιαστικά τα spells που χρησιμοποιούνται την ώρα της μάχης και αυτά διαφέρουν σε κάθε class, αν και ορισμένα από αυτά είναι κοινά. Τόσο τα Skills, όσο και τα Talents, μπορούν να αναπτυχθούν μέχρι το Level 4, επομένως το πόσα θα ξεκλειδώσετε και πως θα τα αξιοποιήσετε, είναι στην κρίση σας και διαφέρει ανάλογα με το στυλ του παιχνιδιού σας.
Τα skills κάθε χαρακτήρα είναι οκτώ. Ορισμένα από αυτά δίνονται εξ αρχής στον χαρακτήρα σας στο Level 1. Το Combat Training για παράδειγμα, που σας δίνει πλεονέκτημα στη μάχη, δίνεται απ’ την αρχή ως skill στον Warrior. Αντίστοιχα, το Herbalism δίνεται απ’ το ξεκίνημα στον Mage και χρησιμοποιώντας το μπορείτε να φτιάξετε potions με ρίζες φυτών τις οποίες θα βρίσκετε στο δρόμο σας. Υπάρχουν επίσης κι άλλα ενδιαφέροντα skills, όπως το Trap-Making με το οποίο φτιάχνετε παγίδες ή το Stealing με το οποίο μπορείτε να κλέβετε ευκολότερα αντικείμενα από άλλους χαρακτήρες. Τα δύο τελευταία αναφέρονται κυρίως στον Rogue.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου