Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Η Rockstar, με μοναδική μαεστρία, "στρίμωξε" μια δημιουργία του συγκεκριμένου βεληνεκούς σε ένα απλό cartridge και σαφέστατα τράβηξε για ακόμα μια φορά τα βλέμματα επάνω της. Η κυκλοφορία ή, πιο σωστά, η μεταφορά του τίτλου στο PlayStation Portable μοιάζει να είναι μια φυσική εξέλιξη, με τον τίτλο να αναζητά διακαώς την αναγνώριση που του αρμόζει.
Βέβαια, η μεταπήδηση του Chinatown Wars από τη μια κονσόλα στην άλλη έμοιαζε ως επιτακτική, για εμπορικούς καθαρά λόγους. Η σχεδόν αδιάφορη υποδοχή που επεφύλασσαν οι κάτοχοι DS στη δημιουργία της Rockstar Leeds, ευτυχώς, δεν πτόησε τη Rockstar που πλέον αναζητά τη μαζική αποδοχή της δημιουργίας της από ένα διαφορετικό κοινό.
Μια ακόμα βόλτα στη Liberty City
Από το Μάρτιο μέχρι και σήμερα, από την αρχική δηλαδή κυκλοφορία του τίτλου, η ομάδα ανάπτυξης φαίνεται πως επέλεξε τη σίγουρη οδό της μεταφοράς και όχι της ολοκληρωτικής αλλαγής. Η συγκεκριμένη κίνηση κρίνεται ως η πλέον ιδανική γιατί, πολύ απλά, η παρούσα φορητή έκδοση είναι σε θέση να ξεπεράσει τους άλλους δύο GTA τίτλους που είναι ήδη διαθέσιμοι στο PlayStation Portable. Έτσι, ενώ αυτοί μαστίζονταν από προβλήματα που προέρχονταν από τους περιορισμούς της κονσόλας στον τομέα των γραφικών, το Chinatown Wars εντυπωσιάζει με την απλή στη σύλληψη ιδέα του, αλλά και με την απίστευτα προσεγμένη υλοποίησή του.
Τα πάντα ξεκινάνε όταν ο Huang Lee καταφθάνει στη Liberty City, με σκοπό να παραδώσει ένα οικογενειακό κειμήλιο στο θείο του -κατόπιν του θανάτου του πατέρα του. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη πόλη δεν είναι ιδιαίτερα φιλόξενη και έτσι, από τα πρώτα κιόλας λεπτά, ο πρωταγωνιστής δέχεται επίθεση από μια συμμορία. Τελικά, αποδεικνύεται ανέλπιστα τυχερός και ο λόγος είναι ότι ο σχεδόν εξ επαφής πυροβολισμός που δέχτηκε, προκαλεί μια γρατσουνιά στο πρόσωπο, αλλά αποτελεί ένα πρώτης τάξης κίνητρο ώστε να αναλάβει δράση.
Τα σημάδια της βελτίωσης σε αυτήν την έκδοση είναι ορατά από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Τα cut scenes ακολουθούν και εδώ τη λογική των κινούμενων σχεδίων -αν μπορούν να χαρακτηριστούν ως τέτοια- τα οποία έχουν δημιουργηθεί στο χέρι και με την κατάλληλη επεξεργασία έχουν αποκτήσει ζωή με ένα μοναδικό τρόπο. Η σαφέστατα ανώτερη ποιοτικά οθόνη του PSP είναι υπεύθυνη για μια πεντακάθαρη εικόνα, ενώ και οι λεπτομέρειες είναι πλέον περισσότερες. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η αρχική έκδοση υστερεί σημαντικά, απλά η συγκεκριμένη δείχνει ομορφότερη, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο τομέα.
Gameplay: Η ποικιλία κάνει τη διαφορά
Η δράση ξεκινάει σχεδόν αμέσως, με τους παίκτες να παρακολουθούν τη δράση από ψηλά, μια οπτική ιδιαίτερα βολική για πρόταση της συγκεκριμένης κατηγορίας. Ως ένας γνήσιος GTA τίτλος, το Chinatown Wars προσφέρει όλα όσα θα πρέπει να περιμένει κάποιος από μια δημιουργία με το συγκεκριμένο όνομα. Βέβαια, πρέπει να τονιστεί η ύπαρξη του ενήλικου περιεχομένου, μιας και δεν είναι λίγες οι φορές όπου οι σκηνές θα είναι αρκετά σκληρές, ίσως ακόμα και ακραίες.
Η καθημερινή ζωή στη Liberty City έχει τη δική της άγρια ομορφιά και έτσι οι ώρες θα περάσουν πραγματικά ευχάριστα. Η ποικιλία των αποστολών είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, με τη διακίνηση χημικών ουσιών να είναι η κύρια πηγή εσόδων του Huang. Και όχι μόνο... Οι συναναστροφές με κοπέλες του δρόμου, η αντιπαλότητα με το χέρι του νόμου και, γενικότερα, οι πόλεμοι των συμμοριών έχουν τις δικές τους στιγμές μέσα στον τίτλο και έρχονται σε αντίθεση με την αρχικά "αθώα" εικόνα των γραφικών.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου