Left 4 Dead 2: Μάχη για επιβίωση

Ένα περίπου χρόνο μετά το πρώτο Left 4 Dead που έκανε αίσθηση και απέσπασε βραβεία παγκοσμίως, η Valve μας φέρνει τη συνέχεια του παιχνιδιού, το Left 4 Dead 2 για να σκοτώσουμε όποιο ζόμπι μας ξέφυγε από το πρώτο μέρος της σειράς! Η τελική έκδοση του παιχνιδιού κυκλοφορεί στις 17 του Νοέμβρη όμως όλοι μπορούν πλέον να πάρουν μια γεύση από το τί θα πρέπει να περιμένουν, παίζοντας το demo που κυκλοφορεί από χτες.
Πολλοί από τους φαν του πρώτου παιχνιδιού αντέδρασαν στο άκουσμα του σίκουελ, καθώς περίμεναν ότι το πρώτο μέρος θα είχε την υποστήριξη του Team Fortress 2 (της Valve πάλι), στο οποίο κάθε τρείς και λίγο γίνονται DLC updates με νέα όπλα, modes, χάρτες κτλ. Οι αλλαγές όμως που σκόπευε να κάνει η Valve ωστόσο στο παιχνίδι ήταν τόσες πολλές που δικαιολογούσαν μια συνέχεια.
Για να τα πάρουμε με τη σειρά όμως και για αυτούς που δεν έχουν παίξει το πρώτο L4D. Το Left 4 Dead είναι κατά κύριο λόγο online παιχνίδι όπου 4 άτομα προσπαθούν να επιβιώσουν αντιμέτωπα με εκατοντάδες ζόμπι σε διάφορες περιοχές. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσετε να επιβιώσετε είναι να συνεργαστείτε μεταξύ σας και να βοηθάτε ο ένας τον άλλον. Σε σημεία που πρέπει να αμυνθείτε οφείλετε να προσέχετε και τους συμπαίκτες σας. Εγωϊστές δεν περνάνε εδώ μιας και ένας παίκτης λιγότερος αρκεί για να χάσετε και να βρεθείτε όλοι νεκροί!
Πέρα από τα βασικά ζόμπι υπάρχουν και οι Special Infected (Tank, Boomer, Hunter, Witch, Smoker) με ξεχωριστές ιδιότητες ο καθένας, οι οποίοι κάνουν την ζωή των 4 ατόμων δύσκολη. Αξιοσημείωτο είναι ότι λόγω του ΑΙ director της Valve, κάθε φορά που παίζετε βιώνετε κάτι διαφορετικό καθώς ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι αντίπαλοι, τα σημεία που βγαίνουν, και το πόσοι θα είναι εξαρτώνται από τον τρόπο παιξίματός σας! Δεδομένων των 4 διαφορετικών ατόμων που παίζετε κάθε φορά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι ακριβώς ίδιο!
Στο Left 4 Dead 2 λοιπόν η Valve έχει χρησιμοποιήσει 4 διαφορετικούς survivors από το πρώτο, δεδομένου το γεγονότος ότι το σκηνικό διαδραματίζεται σε άλλες περιοχές. Έτσι έχετε να διαλέξετε μεταξύ των Coach, Ellis, Nick και της γυναίκας Rochelle. Υπάρχουν 5 campaigns για να παίξετε με ξεχωριστά levels το καθένα. Έχουν προστεθεί αρκετά νέα όπλα σε σχέση με τα περιορισμένα του πρώτου παιχνιδιού, καθώς και νέα melee όπλα. Έτσι πλέον την θέση των πιστολιών του πρώτου παιχνιδιού μπορούν να πάρουν ένα τηγάνι, μια κιθάρα, ένα αστυνομικό γκλομπ, ή ένα machette!
Χαρήκατε που θα έχετε νέα όπλα; Για αυτό τον λόγο η Valve σας δυσκολεύει την ζωή προσθέτοντας και νέους Special Infected! Έτσι πλέον εκτός από τους αρχικούς θα συναντήσετε και τον Charger ο οποίος ορμάει με δύναμη κατά πάνω σας και αν σας πιάσει σας χτυπάει μέχρι να τον σταματήσει κάποιος άλλος, η Spitter που πετάει οξύ προς τα πάνω σας και ο Jockey που σας καβαλάει και σας τραβάει πάνω σε άλλους special infected ή σε άλλα ζόμπι. Αλλαγές έχουν γίνει και στον αρχικό AI director ο οποίος είναι πλέον ακόμα πιο εκνευριστικός από πριν! Μην χαλαρώνετε ποτέ γιατί εκεί που νομίζετε ότι έχετε τελειώσει με τα πάντα και έχετε ηρεμήσει, θα βρεθείτε ξαφνικά αντιμέτωποι με κανένα Charger, Tank και Smoker μαζί!
Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι ανώτερα από τον προκάτοχό τους και η ποικιλία των περιβάλλοντων μεγαλύτερη. Η ατμόσφαιρα των 5 campaigns θυμίζει ταινία, γεγονός που ενισχύεται από τα εκτεταμένα cut scenes που υπάρχουν ανάμεσα στις πίστες και εξηγούν καθώς προχωράτε την ιστορία του κάθε survivor.
Κατεβάστε το demo!
Μέχρι την κυκλοφορία του τελικού παιχνιδιού η Valve επιτρέπει στους servers της να τρέχουν το demo ώστε να πάρετε μια γεύση από το παιχνίδι. Τι θα κάνετε για να παίξετε και εσείς;
1) Πηγαίνετε στο http://www.steampowered.com/ και κατεβάζετε τον client του Steam.
2) Τον κάνετε εγκατάσταση και κάνετε ένα λογαριασμό στην υπηρεσία.
3) Αφήνετε το steam να τρέχει στο παρασκήνιο και πηγαίνετε εδώ: http://store.steampowered.com/app/590/ και πατάτε στο Install Demo.
4) Αυτό γίνεται download μέσω του Steam και μπορείτε μέσα από τα μενού της πλατφόρμας αυτής να το εκκινήσετε όποτε θέλετε.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου