Colin McRae: Dirt 2 για πάντα

Η σειρά ColinMc Rae της Codemasters, αφιερωμένη στον αξέχαστο οδηγό WRC, έχει γράψει την δική της ιστορία. Η τελευταία έκδοση της σειράς είχε κυκλοφορήσει το 2007, τρεις μήνες πριν τον θάνατο του μεγάλου οδηγού, ο οποίος πέθανε σε ατύχημα μαζί με τον πεντάχρονο γιο του και δύο οικογενειακούς φίλους, όταν πιλοτάριζε το ιδιωτικό του ελικόπτερο κοντά στο σπίτι του. Το τραγικό ήταν ότι από τις τότε εκδόσεις του Dirt, η τελευταία (για PS3) βγήκε στην αγορά στις 14/9/07, μόλις ένα εικοσιτετράωρο πριν ο Colin McRae μας «αφήσει» για πάντα. Η φετινή έκδοση του παιχνιδιού φέρει για άλλη μια φορά τον τίτλο “Dirt”, καθ’ ότι το προπέρσινο παιχνίδι κατάφερε να αναγεννήσει την σειρά και να την επαναφέρει στο προσκήνιο.
Αυτοκίνητα και upgrades
Η καριέρα σας στο Dirt 2 ξεκινάει (ως συνήθως) από το σημείο μηδέν. Είστε ένας νέος οδηγός, ο οποίος μια μέρα δέχεται ένα τηλεφώνημα για να ξεκινήσει να συμμετάσχει σε μία κούρσα. Το περιβάλλον όπου θα βρεθείτε (και που θα σας γίνει οικείο μετά τις πρώτες κούρσες), περιλαμβάνει ένα τροχόσπιτο, όπου σχεδιάζετε την επόμενη κούρσα σας, έναν πάγκο όπου επιλέγετε ποιο αυτοκίνητο θα αγοράσετε και ένα stand με το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιήσετε στον επόμενο αγώνα.
Στην αρχική συμπλήρωση των στοιχείων σας, πέρα από το ονοματεπώνυμο και την εθνικότητα, που είναι τελείως τυπικά, υπάρχει και h δυνατότητα ορισμού του πως θα σας αποκαλούν μέσα στο παιχνίδι. Σας δίνονται λοιπόν δύο λίστες με ανδρικά και γυναικεία ονόματα στα αγγλικά. Επειδή όμως έχετε μόλις 5-6% πιθανότητα να είστε Άγγλος ή Αμερικανός, η Codemasters προνόησε και σας ετοίμασε μία λίστα από αρκετά ψευδώνυμα του στυλ “Nitro”, “Flash”, “Red” (αυτό θα αρέσει στους Ολυμπιακούς!) κ.ο.κ. ώστε να κάνετε την επιλογή σας. Σκεφτείτε λοιπόν καλά τι θα επιλέξετε, καθώς με το ψευδώνυμο αυτό θα σας αποκαλούν σχεδόν σε κάθε σας κούρσα.
Η αρχική γκάμα οχημάτων περιλαμβάνει γνωστές επιλογές όπως τα Subaru Impreza STI (με το οποίο και ξεκινάτε), Mitsubishi Eclipse GT και Lancer Evolution X, Nissan 350Z, BMW Z4M Coupe Motorsport ή το Subaru Impreza WRX STI. Υπάρχουν όμως κι άλλου είδους οχήματα για να οδηγήσετε, όπως buggies ή μίνι φορτηγά, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε στην πορεία ή να τα οδηγήσετε προσωρινά σε ορισμένες ειδικές διαδρομές. Τα χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν την επιλογή σας είναι μόλις τρία -Top Speed, Acceleration και Drivability- και περιλαμβάνουν πόντους αξιολόγησης από το 1 έως το 10. Συνολικά, το παιχνίδι σχεδόν 40 οχήματα, αριθμός ο οποίος απογοητεύει, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι τα άλλα racing games της αγοράς σας δίνουν επιλογή ανάμεσα σε εκατοντάδες αυτοκίνητα.
Πριν ξεκινήσετε κάθε σας κούρσα, επιλέγετε πάντοτε το επίπεδο δυσκολίας του παιχνιδιού (ανάμεσα σε έξι διαθέσιμα), όπως και το αν οι ζημιές θα προκαλούν ουσιαστική φθορά στο αυτοκίνητό σας ή όχι. Προαιρετικά, υπάρχει και δυνατότητα για setup του αυτοκινήτου, μέσω του οποίου ορίζετε την αλλαγή ταχύτητας, τα φρένα, το διαφορικό και άλλους τομείς που θα σας βοηθήσουν να αποδώσετε καλύτερα.
Τα customizations του Dirt 2 δεν περιλαμβάνουν τα αμέτρητα upgrades που έχετε συνηθίσει από άλλα racing games. Στο setup του οχήματος αλλάζετε την εμφάνισή του, την κόρνα του, τα καθίσματά του, αλλά και τα αξεσουάρ του τα οποία τοποθετούνται στο cockpit του οδηγού. Όλα αυτά τα καλούδια τα ξεκλειδώνετε εφόσον κερδίζετε κούρσες. Αντίστοιχα, ανάλογα με την θέση σας στην κούρσα, αποκτάτε το αντίστοιχο χρηματικό ποσό και συγκεντρώνοντας χρήματα μπορείτε να αγοράσετε καλύτερα αυτοκίνητα. Το καλό είναι ότι στους περισσότερους αγώνες θα κερδίζετε ρευστό ακόμα κι αν τερματίσετε τελευταίοι.
Χειρισμός και οδήγηση
Λίγα μόλις λεπτά είναι αρκετά για να καταλάβετε ότι ο χειρισμός του Dirt 2 έχει αρκετές…ευαισθησίες. Οι στροφές θα σας δυσκολέψουν, όποιο κι αν είναι το αυτοκίνητό σας, καθώς η ανταπόκριση την ώρα που στρίβετε το τιμόνι είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Αυτό ίσως να σας διευκολύνει αν είστε έμπειρος του είδους, αλλά αν ανήκετε στους μέσους χρήστες τότε θα έχετε ένα θέμα, καθώς ειδικά στις off-road διαδρομές το αυτοκίνητό σας θα ξεφεύγει προς τα πλάγια στο πρώτο σπινιάρισμα τροχών.
Οι πέντε διαθέσιμες κάμερες, προσφέρουν άριστη οπτική των δρόμων. Παρ’ ότι το παιχνίδι είναι κυρίως off-road κι υπάρχουν εναλλακτικά μονοπάτια, η διαδρομή φαίνεται μπροστά σας ξεκάθαρα. Η κάμερα του cockpit είναι πιο δύσκολη στο χειρισμό καθώς προσφέρει περιορισμένο οπτικό πεδίο. Υπάρχουν όμως δύο ειδών κάμερες στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και φυσικά άλλες δύο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, τις οποίες θα προτιμήσουν και οι περισσότεροι από εσάς.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου