Table Football για ποδοσφαιρόφιλους

Τα παλιά τα χρόνια, τουλάχιστον μέχρι την δεκαετία του ’90, μαζευόμασταν παρέες στο σπίτι κάποιου φίλου, στρώναμε την πράσινη τσόχα και φέρναμε τις ομάδες Subbuteo, τις οποίες συλλέγαμε μετά από πολύ ψάξιμο. Απλώναμε τους 10 παίκτες και τον τερματοφύλακα που έμοιαζε με κουπί από βάρκα και «λιώναμε» με τις ώρες. Τρεις κινήσεις για να ακουμπήσετε την μπάλα κι αν αποτύχετε παίζει ο αντίπαλος. Τόσο απλό κι όμως τόσο εθιστικό.
Οι εποχές πέρασαν και ουδέποτε το Subbuteo μεταφέρθηκε επιτυχώς στα video games. Το 2008 είχαμε μόνο μια απόπειρα έκδοσης στο Nintendo DS που στέφθηκε από παταγώδη αποτυχία. Το κενό αυτό θέλησε να καλύψει η Sony, λανσάροντας το Table Football, το οποίο αξιοποιεί τις έξι Augmented Reality Cards του PS Vita ώστε να στήσετε ένα virtual γήπεδο στο τραπέζι του σπιτιού σας, γρήγορα και κυρίως free.
Μαζί τα στήσαμε!
Συνδεόμενοι στο PlayStation Store, γράφετε στην αναζήτηση “Table Football” και κατεβάζετε το παιχνίδι δωρεάν. Αφού το εγκαταστήσετε ξεκινάτε κατευθείαν απ’ το βασικό κιόλας μενού, με το tutorial το οποίο σας δείχνει πως θα στήσετε το δικό σας εικονικό γήπεδο. Για να γίνει αυτό θα χρειαστείτε ένα καθαρό τραπέζι, κατά προτίμηση μεγάλο σε μέγεθος, στο οποίο δεν θα βρίσκονται άλλα αντικείμενα. Το PlayStation Vita συνοδεύεται από έξι Augmented Reality Cards. Οι κάρτες αυτές είναι κοινές για όλα τα AR games και χρησιμοποιούνται αντίστοιχα και στο Table Football.
Για αρχή θα πρέπει να τοποθετήσετε στη σειρά τις κάρτες 1-3 που υποδηλώνουν το μέγεθος του γηπέδου. Όσο πιο μακριά τις τοποθετήσετε, τόσο μεγαλύτερο μήκος θα έχει ο αγωνιστικός χώρος. Για να ενεργοποιηθούν θα χρειαστεί να τις στοχεύσετε μέσα από την κάμερα του PS Vita. Ακολούθως, οι κάρτες 4-5 αξιοποιούνται ως κερκίδες (έτσι για το εφέ) και η έκτη κάρτα είναι ο πίνακας του σκορ.
Όλα αυτά ακούγονται απλά στη θεωρία. Στην πράξη όμως, το PS Vita θα χρειαστεί λίγα δεύτερα μέχρι να αναγνωρίσει τις κάρτες, ενώ θα πρέπει να έχει και την κατάλληλη απόσταση από αυτές. Αν για παράδειγμα απομακρύνετε την κονσόλα πάνω από μισό μέτρο απ’ το τραπέζι, τότε θα σας εμφανιστεί η ένδειξη “Out of Range”. Αυτό σας αναγκάζει να αναζητήσετε κάποιο μεγάλο τραπέζι. Ξεχάστε λοιπόν οποιαδήποτε σκέψη για Subbuteo στο πάτωμα ή στο μικρό τραπεζάκι που έχετε στη βεράντα. Διαφορετικά, αν δεν έχετε τον κατάλληλο χώρο (ορθογώνιου μεγέθους) θα καταλήξετε να δείτε τα θεμέλια των κερκίδων να πατάνε μέχρι και την μεγάλη περιοχή.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου