Angry Birds γιατί είναι το καλύτερο...

Ίσως οι περισσότεροι να θυμάστε ότι παλαιότερα κυριαρχούσε μια μόδα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα οποία για να θεωρούνται επιτυχημένα έπρεπε να είναι αρκετά πολύπλοκα. Ήταν για τους λίγους, τους nerds, τους «καμένους». Πλέον οι καιροί αυτοί έχουν περάσει ανεπιστρεπτί μιας και έχει επέλθει η εποχή του casual gaming. Παιχνίδια όπως τα Farmville, Bejewelled, Plants vs. Zombies, αποτελούν λαμπρά παραδείγματα αυτής της τάσης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, δίνουν και μια απάντηση σε όλους τους developers πώς ένα παιχνίδι με χαμηλή τιμή και με πολύ απλό αλλά ταυτόχρονα εθιστικό gameplay, μπορεί να έχει τεράστια απήχηση στο ευρύ κοινό.
Μόλις οι τρεις Φινλανδοί προγραμματιστές (Raine Mäki, Harro Grönberg, Mikko Häkkinen) ολοκλήρωσαν το Angry Birds και το διέθεσαν για πρώτη φορά στο App Store της Apple δεν είχαν ιδέα για το σάλο που επρόκειτο να ακολουθήσει. Από τα τέλη του 2009, όπου και έγινε το πρώτο επίσημο λανσάρισμα, μέχρι και σήμερα, ο τίτλος της Rovio Mobile έχει σημειώσει εκατοντάδες εκατομμύρια πωλήσεις. Η αλήθεια πάντως είναι ότι σε αυτό συνέβαλαν καταρχήν η χαμηλή του τιμή (0.79€ για κάθε έκδοση), αλλά και ο «πανικός» που ακούει στο όνομα iPhone και που είχε καταβάλει τους πάντες.
Βλέποντας αυτή την απίστευτη εμπορική επιτυχία, η Rovio φυσικά δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια. Αμέσως άρχισε να επανασχεδιάζει το παιχνίδι έτσι ώστε να είναι συμβατό και σε άλλες πλατφόρμες. Πλέον θα βρείτε εκδόσεις του Angry Birds κυριολεκτικά παντού. Έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα σε iOS, Maemo, MeeGo, HP webOS, Android, Symbian3, Series 40, PSP/PS3, Mac OS X, Windows, WebGL, Windows Phone 7, Google Plus, Google Chrome (μέσω του Chrome Web Store), BlackBerry Tablet OS, Bada και φυσικά στο Facebook. Το παιχνίδι όπως καταλάβατε, έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο και όσοι δεν έχετε ακούσει γι’ αυτό…μάλλον ζείτε σε άλλο πλανήτη.
Γρίπη είναι θα περάσει!
Στην αρχή πολλοί νόμιζαν ότι επρόκειτο για άλλη μια εμπορική «φούσκα» η οποία θα έσκαγε λίαν συντόμως. Τα «Θυμωμένα Πουλερικά» όμως καθημερινώς τους διέψευδαν με την συνεχόμενη ανοδική πορεία τους. Η διαχείριση αλλά και το promotion του τίτλου έγιναν με τρόπο αριστοτεχνικό που θα ζήλευε ακόμα και ο αείμνηστος Steve Jobs. Το Angry Birds εμπλουτιζόταν συνεχώς με δωρεάν updates και καινούριες special εκδόσεις (Halloween, Christmas, Mid-Autumn, Valentine’s Day κ.ά.) κρατώντας έτσι τους παίχτες σε συνεχή εγρήγορση.
Παράλληλα, κυκλοφόρησαν στην αγορά κάθε λογής αντικείμενα που μπορείτε να φανταστείτε. Τασάκια, κουκλάκια, μαγνητάκια, μάσκες, μπρελόκ, ημερολόγια και άλλα τέτοια χαριτωμένα αξεσουάρ. Τα Angry Birds έχουν πια εξαπλωθεί σαν επιδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη και με πλέον πάνω από 500 εκατομμύρια downloads (συμπεριλαμβανομένων των απλών αλλά και των special εκδόσεων) σε όλες τις πλατφόρμες, έχουν κερδίσει επάξια τον τίτλο του πιο επιτυχημένου (τουλάχιστον εμπορικά) παιχνιδιού στην ιστορία των κινητών συσκευών.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου