Επίλεκτη μονάδα αποστολών αυτοκτονίας

Ξεκινώντας την ανάγνωση του παρόντος review, θα πρέπει για αρχή να κατατάξετε τον εαυτό σας μια από τις παρακάτω δύο κατηγορίες. Στην πρώτη ανήκουν αυτοί που το όνομα της επικεφαλίδας δεν τους λέει απολύτως τίποτα ή τους θυμίζει αμυδρά κάποιο παλιό παιχνιδάκι που έτυχε να έχουν ακουστά. Για εσάς το Cannon Fodder 3 είναι απλά ένα διασκεδαστικό «χαβαλεδιάρικο» strategy του οποίου παρακάτω θα δείτε και αναλυτικότερα τα επιμέρους στοιχεία του.
Εάν όμως στο άκουσμα του τίτλου του παιχνιδιού σας πλημμυρίζει ένα αίσθημα συγκίνησης και νοσταλγίας, ενώ ταυτόχρονα σας έρχονται στο μυαλό λέξεις ή έννοιες όπως: Amiga, Sensible Software, Pixel, Αλμανάκο, Michael Jordan, Chipita Πανιώνιος, Το Ρετιρέ, Κριστόφ Βαζέχα και άλλα τέτοια παρόμοια τότε συγχαρητήρια! Είστε παιδί των 90s και εκτός του ότι πλησιάζετε τα τριάντα, σίγουρα θα αξιολογήσετε τελείως διαφορετικά την επιστροφή του ιστορικού αυτού τίτλου, μετά από σχεδόν 18 χρόνια.
Το Cannon Fodder αρχικά έκανε την εμφάνισή του τον Νοέμβριο του 1993. Τότε, η δημιουργία της Sensible Software –δημιουργός του Sensible Soccer- κυκλοφόρησε σε πρώτη φάση για Amiga και στη συνέχεια για PC αλλά και διάφορες άλλες πλατφόρμες της εποχής. Ήταν ένα παιχνίδι που συνδύαζε strategy με action στοιχεία και φυσικά γερές δόσεις «μαύρου» χιούμορ. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε και ένα sequel, σχεδόν παρόμοιο σε ύφος, γραφικά και gameplay.
Πίσω από ένα φαινομενικά απλό σκεπτικό κρυβόταν ένα πολύ διασκεδαστικό και σαδιστικά δύσκολο παιχνίδι, με δομή που απαιτούσε στρατηγική σκέψη αλλά και γρήγορα αντανακλαστικά. Μπορεί να μην έμεινε σαν κάποιος τίτλος-φαινόμενο στην ιστορία των videogames, αλλά ήταν ο ορισμός αυτού που λέμε «εθιστικό» και σίγουρα όποιος το έχει παίξει το έχει κατατάξει σε περίοπτη θέση στη καρδιά του.
Αυτός είναι ο τίτλος λοιπόν τον οποίο ανέλαβε το «ιερό» καθήκον να ανασύρει από το χρονοντούλαπο της gaming ιστορίας η Ρωσική ομάδα προγραμματισμού Game Factory Interactive ή πιο απλά GFI, σε συνεργασία με την Codemasters. Ακολουθώντας μια πολιτική …αυτοκαταστροφικού marketing, το παιχνίδι κυκλοφορεί σε retail μόνο στην Ρωσία, ενώ η έκδοση σε αγγλικά είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή μέσω του Gamers Gate.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου