Η επιβίωση του ισχυρού Im alive

Το I Am Alive είναι μια ιδιαίτερη προσπάθεια στο χώρο των Action-Adventures, η οποία πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να φτάσει επιτέλους στα χέρια μας. Διατίθεται έναντι 1200 Microsoft Points, μέσω του Xbox Live Arcade, ενώ στις 4 Απριλίου θα γίνει διαθέσιμο και στο PSN.
Η ανάπτυξή του ξεκίνησε τέσσερα χρόνια πριν, από την γαλλική Darkworks. Η συγκεκριμένη εταιρία μας πρόσφερε στο παρελθόν αξιόλογα Survival Horror όπως τα Alone in the Dark: The New Nightmare και Cold Fear. Από το 2010 και μετά χρέη developer ανέλαβε η Ubisoft Shanghai (θυγατρική της Ubisoft με πάρα πολλούς τίτλους της σειράς Tom Clancy στο ενεργητικό της). Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο διαφορετικό θα ήταν το I Am Alive, εάν η Darkworks ολοκλήρωνε το έργο της, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια πολύ προσεγμένη δημιουργία, η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες retail κυκλοφορίες.
Σενάριο
Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια «φανταστική» πόλη που βρίσκεται στη δυτική ακτή των Η.Π.Α, ονόματι Haventon (ο σχεδιασμός της παραπέμπει έμμεσα στο San Francisco). Τα γεγονότα διαδραματίζονται ένα χρόνο μετά το “Event”, ένα αδιευκρίνιστο κατακλυσμιαίο φαινόμενο, το όποιο εξάλειψε το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας, αφήνοντάς παράλληλα την γη καλυμμένη με ένα «παχύ» σύννεφο τοξικής σκόνης.
Τόσο το όνομα του παιχνιδιού, όσο και το σενάριό του, αναμφίβολα αντλούν επιρροές από το ¨I Am Legend¨ του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα Richard Matheson. Τα αιμοσταγή βαμπίρ της παραπάνω νουβέλας, έχουν δώσει τη θέση τους στους επιζήσαντες του κατακλυσμού, που υπακούν μόνο στους νόμους της ζούγκλας, χωρίς να δείχνουν ίχνος ανθρωπιάς.
Anonymous
Καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού, ελέγχετε έναν ανώνυμο άνδρα, ο οποίος έχει σκοπό να βρει ξανά τη γυναίκα του Julie και τη μονάκριβη κόρη του Mary. Όταν ξέσπασε το Event, ο πρωταγωνιστής βρισκόταν αρκετά μίλια μακριά. Τον τελευταίο χρόνο, ταξιδέψε με τα πόδια δυτικά ώστε να φτάσει πάλι στο Haventon. Όμως το φαγητό και το νερό που είχε στη διάθεσή του ήταν ελάχιστα, τα δε πυρομαχικά…ακόμα λιγότερα.
Στο I Am Alive η ζωή σας είναι διαρκώς σε κίνδυνο. Είτε από το τοξικό σύννεφο σκόνης που εμποδίζει την αναπνοή και μειώνει την ορατότητα, είτε από τα «ανθρώπινα απομεινάρια» που θέλουν να σας ληστέψουν από ότι πολύτιμο μπορεί να έχετε, είτε από μια θανάσιμη πτώση καθώς προσπαθείτε να διασχίσετε τα συντρίμμια ενός κτιρίου. Τόσο όμως το αρχέγονο ένστικτο της αυτοσυντήρησης, όσο και κάποιες ενοχές που αφήσατε αβοήθητη την οικογένεια σας, ωθούν τον ήρωα σας στο να προχωρήσει παρακάτω.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου